Nu mai cumpără lumea ampuri, man, din ce văd în anunțuri, că sunt mereu aceleași. Ți l-aș fi luat eu, dar am 15-le pt care am schematic, iar ce e peste 2 power tubes e overkill pt mine, că nu am de gând să cânt cu trupă.
Că tot m-am băgat în seamă peste anunț: omul e serios, are doar lucruri calumea de care are grijă. Am fost la el în Târgoviște și am cumpărat un Timmy anniversary la preț bun și în stare impecabilă. Bonus: îți recomandă locuri mișto de vizitat în zonă. 😌
Să zic ceva și de amp, din experiența mea cu Bassbreaker 15, după care 30R este făcut, datorita succesului pe care l-a avut. Practic, după declarațiilor celor de la Fender, 30R este un 15 customizat "la comandă", după cererile chitariștilor: cu putere dublă, schimbat canalele din pedală și tone stack separat pe clean și drive.
(s-ar putea să vrei să-l păstrezi după asta 😂)
Ampul este foarte versatil, poți obține aproape orice sunet consacrat, dacă nu chiar orice. Nu cred că am descoperit încă tot ce poate. Vrei un Bassman: canalul 1 fără Bright. Vrei un Tweed vintage: apeși bright, dai bassul la minim și mediile la maxim. A propos, 12 o'clock e pt fraieri. Cine nu are curaj să dea de controalele la maxim și la minim clar nu știe ce vrea. 🤪
Dacă vrei British vintage / Plexi: canalul 2 cu Bright activat. A propos, pt. modelele astea vintage, ca să ai sunetul care trebuie, ideal e să dai Masterul la maxim și să crești volumul din gain - presupunând că ori ai atenuator, ori ți-au murit toți vecinii și s-a închis secția de poliție din cartier.
Mai departe: pe canalul 3 ai Marshall modern. Nu ai treabă la classic rock și 80s metal. Pentru metal modern sună rezonabil și așa acum e, cu reglat EQ cum trebuie, dar pt real deal ar trebui băgat printr-un closed back extern.
Unii spun că sună nașpa canalul 3, de high gain. Din experiența mea, preampul este foarte sensibil la lămpile pe care le are! Cele Groove cu care vine sunt 3 modele diferite, deci contează ordinea în care sunt puse. Eu am umblat la ele, apoi am crezut că nu-mi mai place ampul și am vrut să-l vând. Nu numai că distorsiunea suna fâs pe high gain, dar avea și un EQ ciudat, nazal și cam subțire. După ce i-am pus niște JJ-uri pe care am uitat să le pun la loc într-un amp pe care l-am vândut (nu mai știu ce test făceam, cred că am vrut să folosesc alte modele de lămpi în 007) - MAGIE, nu te mai saturi de el!
Revenind la boxă și difuzor. În configurația din fabrică, partea acustică e un compromis reușit, totuși un compromis, între sunet de britanice și americane, pentru că e un open back combo cu difuzor British. Dar este o platformă excepțională pentru modificat în timp, în funcție de dorințe și de buget.
Difuzorul V-Type e o chintesență a sunetelor Celestion dar, dacă vrei un VOX, ar trebui să-i pui un Blue sau Greenback. Dacă vrei un high gain fără compromisuri, după cum am spus, trebuie o boxă închisă externă, ori cu același difuzor (Bassbreaker 112 cab e o variantă bună, că sună plin) ori, și mai bine, un Vintage 30 sau ceva recunoscut pentru aplicația asta. Pentru sunet american, cu un A-Type sau Jensen direct în combo sună nemaipomenit. (edit: eu am folosit doar A-Type, dar mă aștept un C12N să fie și mai și) Cu ceva efecte în FX loop, posibilitățile sunt infinite.
Ca de obicei, tot ce am spus se bazează pe experiența mea și percepția mea subiectivă. Eu sunt extrem de mulțumit de ampul meu, mi l-am modat cu A-Type și BB112 și e o plăcere. ☺️
Calitativ, e mai... delicat. 😅 Butoanele nu sunt de cea mai bună calitate, dar își fac treaba, dacă nu ești pretențios la asemenea detalii. Modelul meu este unul vechi, imediat după release, și a fost și trosnit de utilizatorul anterior. Înțeleg că Fender le-au mai îmbunătățit între timp, după niște plângeri ale utilizatorilor.
Dacă nu sunt binevenite comentariile mele neinvitate, let me know să le șterg sau să rog un admin. Spor!
PS: scuze, nu am fost atent și mi-am adus aminte că vinzi varianta head după ce am scris tot. Rămâne valabil ce am scris dacă se citește cab open back în loc de combo / boxa încorporată. 😇