www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/10/19 in all areas

 1. Salutări, Pe scurt: știam că există DAW-uri de Linux, dar de curînd, am revăzut site-ul Ardour, apoi am aflat despre Harrison Mixbus și că Reaper au făcut versiune oficială de Linux. Așa că mi-am propus următoarea provocare: să aflu cîte din plugin-urile mele de chitară merg și cît de mult pot lua în serios Linux ca mediu de înregistrare, mix, master, pentru nivelul meu, de chitarist de dormitor, fără să mă bag în cod și alte giumbușlucuri din terminal, kernel și alte prostii. Practic, am vrut să aflu ce și cum merge aproape "straight outta the box". Rezultatele sînt uimitoare! Am aflat despre LinVST, cu care descarci plugin-urile în format .dll (ca de Windows), apoi rulezi progrămelul pe fișierele .dll, el scoate o versiune .so a plugin-ului, care versiune e apoi văzută și de Reaper, și de Ardour, și de Mixbus. Asta după ce instalezi plugin-urile prin Wine (simplu, dublu click -> Next -> Next -> Next...). Iar ca hardware, am un Thinkapd E480 cu i7 8th gen, 16 GB RAM și SSD, plus Focusrite 2i4. Latența este de 5 ms, cu 256 samples și CPU n-a sărit niciodată de 30-35%. Distribuția de Linux pe care o folosesc este Manjaro i3, cu kernel 4.19.45-1 (nici măcar nu e Real Time), nimic optimizat. De atît a fost nevoie ca să meargă: Overloud TH3; Steven Slate Drums 4 și 5; Brainworx toate ampsim-urile; Poulin LePou (tot, mai puțin LeCab); Kontakt 6 (varianta free); Ignite Amps tot; TSE X50 și 808; Mercuriall tot; FabFilter ProQ2; Audio Assault tot; EZDrummer toate kit-urile; EZKeys; BFD3 demo; AmpleSound AMR2; și probabil și altele. Ce nu a mers: Addictive Drums: nu se lansează installer-ul; BIAS FX și AMP: crash după instalare; Superior Drummer 3: se instalează, merge, dar nu încarcă decît kit-uri de EZ. Bănuiala mea e că mai trebuie umblat la setări, fiindcă are kit-urile prea mari și cred că kernelul nu permite alocarea a 3GB RAM pentru un singur proces. Dar nu m-am complicat, am zis KISS deocamdată; Scuffham S-Gear: nu se poate licenția; Klanghelm: crash; Sînt extrem de entuziasmat la cît de simplu a fost și cu rezultate extraordinare! Sigur cu ceva cunoștințe avansate se poate obține mai mult. Eu, unul, mă pregătesc să șterg partiția de Windows.
  3 points
 2. Pentru că scopul meu principal nu e chitara pe Linux. Învăț elemente de sys admin, programare de sistem și am, în general, o preferință pentru minimalism și prefer alte distribuții, din mai multe motive. De-aia folosesc și i3, de exemplu, în loc de Gnome sau KDE. De fapt chiar, scopul meu e să go full Gentoo în 1-2 ani. În plus, cum nu am chef de dual boot cu Windows, nu încape discuție nici cu AVLinux sau Ubuntu (Studio). Asta mă entuziasmează și mai tare: că a mers totul fără efort pe setup-ul actual.
  2 points
 3. Cort B5 OPN Corp din lemn de frasin (swamp ash), gat Bolt-On din palisandru si wenge, tastiera din palisandru cu 24 taste Large, bridge EB12, doua doze Bartolini mk-1, EQ cu 3 benzi bass-middle-treble, chei Hipshot. Constructie la scara 34" (864mm). Finisaj: Open Pore Natural. Are urme de uzura normala, fara lovituri sau zgarieturi mari. Trimit oriunde in tara pe costul cumparaturului.
  1 point
 4. Semihollow, cherry sunburst, flamed maple, 2012, unic proprietar, stare impecabila. Reviewuri multe si bune (ex, https://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/hagstrom/viking_deluxe/). Toate piesele originale, mai putin switchul pe care l-am inlocuit cu unul nou fiindca cel original dadea rateuri. Chitara sta nefolosita, asta e si motivul vanzarii. Inclus in pret e si un hardcase in stare perfecta. Preferabil livrare personala in Cluj-Napoca.
  1 point
 5. Chitara a ajuns in posesia mea in urma unui schimb, acum 1 an jumate. Au fost inlocuite cheitele (nu tineau acordajul, acum sta foarte bine), nutul, si bridge-ul. Intonatia si inaltimea corzilor e buna, nu falseaza, poate ar trebui un pic reglat radius-ul la bridge, dar eu nu am scula respectiva.. Dozele imi plac foarte mult, sunet clar, fara brum . Tastele sunt ok, foarte usoare urme de uzura (blitzul mai mult a incurcat la poze). Latime la nut 42mm iar la tasta 12 51,7mm. Urme de uzura pe spatele corpului, dar e un "relic" frumos, pe bindingul corpului are un fel de pata (cred ca iese usor, e mica, cativa mm) nu este lovita sau crapata. Este destul de grea, 4kg, dar e bine echilibrata, neck-ul nu trage in jos. Am cantat-o doar acasa si la cateva repetitii, in alternanta cu celelalte "jucarii" ale mele... Se potriveste foarte bine la cover-uri.. Despre serial number nu stiu ce sa zic, no results for MX16813753, poate aici ne ajuta colegii mai priceputi si mai bine informati. Motivele pt care am scos-o la un schimb sunt ca imi doresc foarte mult un combo pe lampi sau un upgrade la un tele sau strat MIJ sau USA(preferabil cu fretboard de rosewood). Ca si schimburi ma intereseaza combo pe lampi Blackstar (5,20 sau 40W) sau Strat sau Tele usa sau japan. Eventual la schimburi pot adauga un TC Electronic Nova System in stare foarte buna (cu case Thon). In functie de schimbul propus ofer, bineinteles, si diferenta in bani. Se poate vedea si proba in Timisoara. Intrebari, informatii,(eventual mai multe poze) aici, PM, mail sau la telefon.
  1 point
 6. De acord și eu, Ubuntu devine Windows-ul Linuxurilor, în mai multe feluri. Eu am ales Manjaro pentru că mi s-a părut destul de minimalist (fiind bazat pe Arch), dar totodată mă scutește de configurările manuale, pe care deocamdată nu le stăpînesc suficient ca să bag Arch sau Gentoo. Am avut KDE înainte, tot așa, ca să fac tranziția mai ușoară (fiind și DE standard de Manjaro), dar de cînd folosesc i3, nu mă mai gîndesc decît la a învăța cele necesare pentru a scădea chiar necesitățile și a instala dwm. În rest, Emacs ftw. Plus, cum ziceam, studiez intensiv pentru a instala un Gentoo a la carte, pentru toate necesitățile. În plus...
  1 point
 7. LP Custom (Lucy) 94 și R8 (Jenny) din 98.
  1 point
 8. Se vinde pachet chitara acustica Ibanez V50NLJP-NT Jam Pack 1x Ibanez V50NLJP-NT Jam Pack Ibanez V50NLJP-NT JamPack Lefthand Guitar Package . - V50 guitar with spruce top, agathis body, pearl dot inlays, closed machineheads. Pachetul include tuner, husa, curea, pene si geanta accesorii. Culoare : naturala . Chitara a fost cumparata de pe thomann: https://www.thomann.de/de/ibanez_v50nljpnt_jam_pack.htm?ref=intl&shp=eyJjb3VudHJ5IjoiZGUiLCJjdXJyZW5jeSI6IjIiLCJsYW5ndWFnZSI6ImRlIn0%3D Chitara este pentru stangaci . S-a cantat sub 10 ore pe ea . Este in stare perfecta de functionare. Chitara este al unui prieten de-al meu care nu are cont pe rgc.Numele lui este Daniel Avram si are numarul de telefon 0733 345 776. Chitara se poate proba in Bucuresti . Pentru detalii sunati direct la nr de telefon de mai sus . Pret 400 RON.
  1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.