www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Bolt-On To Setneck Conversion


Crypto
 Share

Recommended Posts

http://guitar-dreamer.blogspot.ro/2010/11/flying-v-guitar-ultra-mod.html

 

Cât de rezistentă-i treaba asta, în lipsa unui tenon adecvat? Mă gândeam la un moment dat să fac ceva similar, dar în condiția că întegram șuruburile în ferule un pic mai adânc, montam dopuri din lemn similar peste și revopseam, pe lângă lipirea efectiva neckului de corp, fără tenon.

Link to comment
Share on other sites

Eu am o chitara la care am facut asta, dar trebuie sa cureti lacul de pe portiunea grifului unde vine in contact cu lemnul corpului. Eu am folosit aracet ordinar. Se usuca/intareste in cateva zile, poate saptamani, din cauza ca nu prea circula aerul pe acolo. Am lasat si suruburile, eu n-am renuntat la ele. La un moment dat, dupa cateva luni, am vrut sa dau jos griful... NICI O SANSA!!! Eventual daca-l rupeam/stricam. Suruburile nu mai au nici un rol acum, daca le pun sau nu tot acolo e.

Link to comment
Share on other sites

eu ti-as sugera sa pui niste super-glue in locasul suruburilor si apoi sa le infiletezi. Astfel, dupa intarirea lipiciului, suruburile vor ramane "pe pozitie". Asa in mod normal, stii ca datorita diferentelor de temperatura si umiditate, se mai strang sau se mai lasa si ar fi nasol sa-ti plezneasca joint-ul sau sa te trezesti ca parca se misca ceva prinauntru si nu stii ce, ca nu mai ai acces la suruburi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.