Crypto Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 http://guitar-dreamer.blogspot.ro/2010/11/flying-v-guitar-ultra-mod.html Cât de rezistentă-i treaba asta, în lipsa unui tenon adecvat? Mă gândeam la un moment dat să fac ceva similar, dar în condiția că întegram șuruburile în ferule un pic mai adânc, montam dopuri din lemn similar peste și revopseam, pe lângă lipirea efectiva neckului de corp, fără tenon.
mad_max924 Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 am vazut pe youtube cum cineva a afacut conversia asta la o iolana diamant,cred ca se mai gaseste clipul daca-i lasi si suruburile chiar nu risti nimic
alinu_tau Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Eu am o chitara la care am facut asta, dar trebuie sa cureti lacul de pe portiunea grifului unde vine in contact cu lemnul corpului. Eu am folosit aracet ordinar. Se usuca/intareste in cateva zile, poate saptamani, din cauza ca nu prea circula aerul pe acolo. Am lasat si suruburile, eu n-am renuntat la ele. La un moment dat, dupa cateva luni, am vrut sa dau jos griful... NICI O SANSA!!! Eventual daca-l rupeam/stricam. Suruburile nu mai au nici un rol acum, daca le pun sau nu tot acolo e.
otringal Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 eu ti-as sugera sa pui niste super-glue in locasul suruburilor si apoi sa le infiletezi. Astfel, dupa intarirea lipiciului, suruburile vor ramane "pe pozitie". Asa in mod normal, stii ca datorita diferentelor de temperatura si umiditate, se mai strang sau se mai lasa si ar fi nasol sa-ti plezneasca joint-ul sau sa te trezesti ca parca se misca ceva prinauntru si nu stii ce, ca nu mai ai acces la suruburi.
lefmir Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 eu ti-as sugera sa pui niste super-glue in locasul suruburilor si apoi sa le infiletezi. Trebuie sa fii al dracu de rapid cu infiletatul...eu unul nu cred ca ar merge. 2
otringal Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 depinde de "super"-glue macar un adeziv ceva, un lipici, etc.
ADIDAS Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Sunt curios de ce ai vrea sa faci conversia asta. Mie mi se pare foarte convenabil bolt on pentru ca poti schimba griful daca se rupe, daca nu iti place sau mai stiu si io din ce alte motive. Nu inteleg foarte bine de ce ai vrea sa renunti la avantajul asta.
otringal Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 poate ii place cum arata sau sa stie lumea k are un set-neck. Sau ii place modul in care vine mana in spate, pe portiunea rotunjita, in loc de muchia de caramida de la bolt-on mie in schimb bolt-on-urile imi sunt cele mai la inima 1
ADIDAS Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 poate ii place cum arata sau sa stie lumea k are un set-neck. Sau ii place modul in care vine mana in spate, pe portiunea rotunjita, in loc de muchia de caramida de la bolt-on mie in schimb bolt-on-urile imi sunt cele mai la inima Priceput. Chestie de gusturi.
Crypto Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 Priceput. Chestie de gusturi. exact. Oricum, threadul este academic, nu mai am nici o chitară bolt-on, dar am avut pe vremuri un Vintage V99 căruia m-ar fi tentat să-i fac modificarea asta.
Recommended Posts