www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Întrebare Înregistrare.


Recommended Posts

Am și eu o întrebare. Am o placã audio M-AUDIO 2496, iar dacã conectez chitara direct în ea și folosesc efecte de distorsie se aude atât de mult zgomot cã nu mã ajutã nici un noise gate. Folosind preamp-ul cu efecte nu am probleme, dar nu pot face bypass la simulatoarele de amplificatoare. Dacã cumpãr un DI Activ voi rezolva problema?

Link to comment
Share on other sites

Buna dimineata.

 

Ai 2 posibilitati pentru a rezolva problema : fie un DI, fie o placa audio cu intrare pentru instrument. Iti pot recomanda, daca bugetul nu iti permite sa cheltui prea mult, sa incerci o solutie diy. Am folosit cu succes un AMZ Mosfet Booster intre chitara si calculator cu Guitar Rig pe vreamea cand nu aveam amplificator si chiar cand mi-am luat unul am continuat sa il tin in circuit.. Pe urma am trecut pe o schema cu 2 operationale, idee gasita intr-o revista Tehnium, cu rezultate la fel de bune.

Incep totusi sa divaghez; ceea ce vroiam sa iti spun este ca desi nu mai am nici unul dintre montaje gata, se pare ca am toate piesele pentru AMZ puse deoparte. Daca vrei sa il incerci, ti le pun la dispozitie.

Edited by Capitanul_Nam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu iti trebuie un DI decat daca vrei sa te bagi in mixer(adica pe langa DI iti mai trebuie un preamp, DI decat iti regleaza impedanta, o scade - tu ai nevoie dupa aia de preamp ca sa-ti ridice semnalul ca sa poti micsora volumul de inregistrare din placa audio: Intra semnal de nivel mare + placa audio la nivel mic => zgomot mic sau inexistent)...mai bine un preamp direct sau o interfata audio de instrument.

Edited by lefmir
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nota la ce a zis userul lefmir : DI activ si preamp sunt in mare parte aceeasi chestie, dar preamp-ul are extra facilitati cand vine vorba de sculptat tonul.si este in general mai ieftin decat DI box-ul. Deci ma corectez si eu si sugerez

 

preamp direct sau o interfata audio de instrument.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.