hemmy Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 am cumparat azi dintr-un anticariat o mandolina veche are cred 100 ani nu are nici o eticheta, spatele e facut din artar si fata molid tastele sunt din alama si sunt practic platband nu au tang ca la tastele moderne de chitara, sunt foarte scunde si tocite oricum, grif tot din artar cu scarf joint si tastiera cred ca din nuc e prea alburie sa fie palisandru daca se pricepe cineva sa imi dea niste informatii nu imi vine sa imi fac conturi pe 3 4 siteuri de mandolinisti sa aflu ceva, nu am luat-o sperand sa ma imbogatesc cu ea probabil va sta pe perete undeva multumesc 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 oaauu, cu asta a cintat Barbu Lautaru', frateeh )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 (edited) nice find... dar nu e f veche, cel putin nu cred ca e vorba de 100 de ani. am vazut mandoline vechi si aveau "cheitele" mai degraba ca la vioara, ca niste nuturi din lemn, fara demultiplicare sau angrenaj. poti sa faci un close-up la intarsie si la o cheita? pe cutia de chibrituri nu scrie nimic? pare mai degraba portugheza sau chiar o hora", dar deteriorata @ guitargead.. barbu lautaru era cobzar. mai canta la nai si vioara. nu aparuse mandolina pe la noi pe vremea aceea Edited March 8, 2014 by sorin65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted March 9, 2014 Author Share Posted March 9, 2014 din ce am gasit e fabricata in germania sau austria la inceputul sec trecut, e model napoletan, cele fabricate in italia au intarsii mai bogate binding mai complex, lemn din mai multe esente pe spate, asta e un model mai ieftin cheile au fost schimbate mai tarziu gaurile pt cuie au fost largite cu un cutit probabil am scos tastele vechi am indreptat tastiera am retastat, am lipit partile desprinse de pe spate si un pic de french polish trebuie sa fac un nut din os si un bridge 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 azi am montat nutul din os si am facut un bridge din lemn de nuc, incerc sa invat ceva dar are un grif foarte ingust 28 mm la nut pe viitor daca gasesc lemne bune, incerc sa fac fac una model gibson f style loyd loar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Ce scria pe "cordarul" ala ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 nu are nimic scris pe ea, nici o firma, daca te referi la prima poza avea in loc de bridge o cutie de chibrituri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Exact. Parea destul de veche cutia aia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts