Vince Windrider Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ma gandesc de ceva timp cum sa adaptez o o doza piezo(undersadle) la o chitara electrica. singura solutie care o vad viabila ar fi sa adpatez cumva doza pe o laterala a bridgeului(sub inaltatoare nu merge) cumva sa stea lipita de bridge.m-am inspirat oarecum de la sistemele de doze ghost . ideea e ca in cazul in care se aude ok ar fi neaparat nevoie si de preamp? ceva pareri in ambele cazuri???
crang Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Dozele piezo lucreaza presate. Si din pacate presiunea are o valoare optima. Mai mica - scade nivelul la iesire, mai mare - nu mai scoate nimic. Cu alte cuvinte, doza trebuie sa stea "strins" pe bridge, altfel s-ar putea sa nu se auda mare lucru. Daca se aude ok preamp nu e necesar, insa impedanta sistemului (de la cablu incolo) trebuie sa fie mare, altfel nu reda frecventele joase. De altfel majoritatea preampurilor pentru doze piezo (nu microfoane) fac doar adaptare de impedanta, fara sa amplifice semnificativ. Nu e imposibil ce vrei sa faci, insa trebuie experimentat ca sa functioneze decent.
EugenRo2001 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailpieces/Electric_guitar,_Tune-o-matic_bridges/L_R_Baggs_T-Bridge.html
Vince Windrider Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 in principiu nu ar fi mare diferenta intre ele.problema care apare e cu presiunea exercitata pe doza.pe l;aterala bridgeului nu prea am cum sa aplic presiune...ma gandesc la o decupare a bridgeului pt a monta doza sub sadle-uri
aliciarohail Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 singura modificare este gaura pentru corzi care a fost mutata spre gat 1,5 milimetri . De data asta am decis sa nu fie facuta ''oglinda'' si sa aiba un aspect mai brut . Timpul de programare + executia lucrarii a fost in total cam 3 ore .
Recommended Posts