www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

crang

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Brugge

Recent Profile Visitors

1993 profile views

crang's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Recent vecinul meu si-a luat un Stratocaster cu 1500$. E prima data cind aud (si vad) un strat veritabil, as ca m-am jucat putin cu el. Sunetul m-a surprins, asa ca am incercat sa fac o comparatie intre strat si Pacifica mea 112. Setup - am folosit un buffer de 100 kohmi impedanta de intrare si 0 dB cistig si l-am conectat la placa de sunet si inregistrat cu Audacity. Volumul la maxim la ambele, si atenuat in placa de sunet. Am lovit corzile cit de egal am putut la ambele chitare. Am pornit cu selectorul de pe pozitia neck, si dupa un strum am comutat. Se simte o diferenta la zgomotul de fond, de la impedantele diferite ale dozelor. Primul e stratul, apoi pacifica. Nu fac comentarii, va las pe voi. Poate nu e original fenderu? desi calitatea finisarii mi-a placut. Strat versus Pac.mp3
  2. Dozele piezo lucreaza presate. Si din pacate presiunea are o valoare optima. Mai mica - scade nivelul la iesire, mai mare - nu mai scoate nimic. Cu alte cuvinte, doza trebuie sa stea "strins" pe bridge, altfel s-ar putea sa nu se auda mare lucru. Daca se aude ok preamp nu e necesar, insa impedanta sistemului (de la cablu incolo) trebuie sa fie mare, altfel nu reda frecventele joase. De altfel majoritatea preampurilor pentru doze piezo (nu microfoane) fac doar adaptare de impedanta, fara sa amplifice semnificativ. Nu e imposibil ce vrei sa faci, insa trebuie experimentat ca sa functioneze decent.
  3. Este vorba de cheitele de acordaj de la o acustica Aria. Si evident ceva probleme cu acordul in timp. Le-am desfacut sa le studiez in ideea ca daca arata urit, cumpar altele. Intr-adevar citeva aveau pinioanele cam uzate si 3 din ele aveau si jocuri intre pinion si melc. Inainte sa le arunc am vrut sa compar jocurile cu un set de cheite 3+3 de la Hora veche, care zaceau in sertar de cine stie cind. Surpriza a fost ca e acelasi tip de pinion, ax si surub, insa cel autohton e mai solid. Asa ca am pus pinioanele Hora pe cheitele japoneze si surpriza! gata cu jocurile, si ramine acordata. Operatiunea nu implica decit o surubelnita, asa ca atasez doar o poza cu pinioanele in discutie. Se observa ca cel solid are si surubul mai lung si capul mai lat, ceea ce scade sansele sa se slabeasca in timp, cum am gasit unul la Aria. 1-0 pentru pentru cei de la Reghin
  4. Scrie piezo, deci merge pe orice fel de corzi. Daca citesti cu rabdare tot topicul pe care l-ai pornit iti poti face o parere completa. Si ca sa auzi cu urechea ta ia un microfon de computer, daca n-ai deja unul, cum a zis bassdude mai sus si joaca-te cu el in interiorul chitarii.
  5. Exista doze piezo pentru chitara acustica Da un search pe google Un exemplu: http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-New-10-pcs-Acoustic-Guitar-Saddle-Piezo-Bridge-Pickup/438565432.html Daca ai un minim de indeminare iti poti face dintr-un disc piezo, cu rezultate similare cu ce e pe piata. Insa orice ai monta, daca e pasiv, trebuie sa-l conectezi la un preamplif cu impedanta mare de intrare, altfel atenueaza frecventele joase (basii). Personal am vazut si doza magnetica montata pe chitara acustica, dar trebuie prelucrat mecanic corpul (gaura), plus ca merge numai cu corzi metalice, si sunetul e dat de calitatea dozei, si daca te-ai obisnuit cu sunetul de la acustica, o sa fii dezamagit.
  6. Pret: 0 RON Localitate: Suceava Contact: aici sau pm Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vind bridge simplu (fara tremolo) cu variante string through body sau direct. A stat un an si ceva pe "simulatorul de chitara". 100% functional. 35 ron + transport. Corzi Ernie Ball 11-15-22-30-42-54. 15 ron + transport. La gramada - 40 ron + transport.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.