Popular Post ALX1 Posted November 12, 2013 Popular Post Posted November 12, 2013 Pret: 8000 EUR - Negociabil Localitate: Brasov Contact: 0722286724 Stare: Foarte buna/Ca nouAccept schimburi: Nu accept schimburiSalutare, De vanzare este acest exceptional Gibson Historic Reissue '59 LP Standard, finisata in nuanta Lemon Drop, ce a fost fabricata in 2001 si a fost meticulos "imbatranita" de catre Tom Murphy, pana in cele mai mici detalii. Inceputul anilor 2000 marcheaza de altfel si inceputul colaborarii oficiale dintre Gibson Custom Shop si Tom Murphy, ceea ce determina ca modelele fabricate in acea perioada sa fie considerate adevarate piese de colectie. As fi preferat sa nu folosesc termeni precum "rara", insa nu am de ales fiindca aceaste chitara chiar este si anume, rara. Nu doar in Romania ci pretutindeni. Dupa cum se poate vedea si in imagini, are un flame top de calitatea cel putin 3A, iar constructia este impecabila, cum de altfel era si de asteptat pentru un Historic Reissue. Tin sa precizez ca modelele "Murphy Aged", nu se deosebesc doar prin tratamentul cosmetic. La fel ca si la seria Collector's Choice, pentru modelele Murphy sunt folosite doar materiale foarte atent selectionate. In consecinta aceste instrumente sunt construite cu cele mai bune loturi de mahon, palisandru si artar de care dispun cei de la Gibson Custom Shop. In ceea ce priveste sunteul... am sa sar peste descrieri interminabile si plastice despre cat de bina suna si am sa va prezint, in cateva clip-uri, chiar chitara in cauza, cantata de catre Gregor Hilden, cel de la care am cumparat-o. Instrumentul este in stare absolut mint si nu prezinta semne de uzura de niciun fel, cu exceptia celor aplicate de domnul Murphy desigur. Totul la ea este original si vine in tocul ei Lifton maro, impreuna cu toate accesoriile(cele care se livrau la vremea respectiva), certificatul de autenticitate si un extra set de capace pentru potentiometre, premium, aged. Chitara se afla la studio-ul meu in Brasov, iar cei ce sunt interesati sa o cumpere sunt invitati sa ma viziteze, pentru a o vedea si desigur, pentru a o proba/asculta. Pentru oferte si intrebari va rog sa ma contactati prin PM. Multumesc! O zi buna tuturor! 14
ALX1 Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Cel mai probabil sunt Burstbuckers, insa nu stiu sigur care tip de model, respectiv Pro sau 1,2,3.
ALX1 Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Multumesc mult AddRien pentru superpin!
pops Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Am gasit una pe ebay... Poate ajuta ca pret informativ :-) http://www.ebay.com/itm/Gibson-Custom-Les-Paul-1959-Historic-Reissue-2001-BRAZILIAN-MURPHY-AGED-/231190155255?pt=Guitar&hash=item35d401cff7
ALX1 Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 Stiu, am vazut-o si eu acum ceva vreme, insa preturile pentru modelele cu brazilian rosewood fretboards fabricate in anul respectiv sunt mult mai mari decat pretul modelului pe care-l vand eu(tot din acelasi an), cu tastiera din rosewood indian(parca). Sunt construite identic, finisate identic, adica aceleasi standarde de calitate, insa diferenta o face acea tastiera. Se pare ce acele chitare sunt SI mai collectible. 1
Fenderaru Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Faina chitara...R9 sunt facute din lemne usoare(fara a fi chambered) si foarte rezonante iar fata de celelalte custom shopuri(r6,r7,r8) modelul 59 cam este similarul masterbuild-ului de la fender
ALX1 Posted February 2, 2016 Author Posted February 2, 2016 Multumesc! @Fenderaru Chiara nu este neaparat cea mai usoara, insa este cu siguranta exceptional de resonanta, iar dozele(extrem de important) din seriile acestea Historic de top, au tonul acela de te faci sa plangi singur cantand la ea. Desigur, in timp ce lacrimezi usor, bagand niste riff-url in stilul lui Warren Haynes sau ceva, poti admira si top-ul (printre lacrimi) care in comunitatea colectionarilor este catalogat de catre unii ca fiind "Musesum Grade". Chitara asta este o investitie buna indiferent daca vrei sa canti cu ea pana-i sar tastele, sau daca vrei sa o tii in vitrina si sa o faci mostenire de familie. Oricum pretul ei doar va creste. In continuare chitara este disponibila, iar cine este interesat si ar dori sa o incerce este oricand binevenit la studio-ul meu in Brasov. Numai bine tuturor! 1
Recommended Posts