www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Logic Pro X


Guest ovidiu barburisca
 Share

Recommended Posts

Guest ovidiu barburisca

Salutare , de ce imi apare aceasta erroare cand vreau sa inregistrez , si mi se aude sacadat . Pana acum cateva zile a functionat ok .Placa de sunet pe care o am este Alpha Lexicom.

Sunt inca novice in ale programului inca.

MULTUMESC

post-6214-0-76843700-1383055937_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Guest satriani79

de cand am facut update la logic pro x 10.0.4 si am trecut si pe Mavericks am problemele astea.....nu stiu la tine care este situatia........inainte nu aveam.....

Link to comment
Share on other sites

Guest satriani79

exact.....la mine asa sa rezilvat...Quit Logic and try toggling the input and output of your MOTU from ADAT to none back and forth. Restart Logic. Tell me if it works.

 

perfect...make some music from now on!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

M-am gîndit să profit de faptul că acest topic are un titlu atît de general și să-l învii cu următoarea propunere: să discutăm în el experiența noastră cu Logic Pro (X și nu numai). Eu am cumpărat Logic Pro X acum vreo 2-3 săptămîni și, după ce am văzut cîteva clipuri instructive, m-am "pus pe treabă".

 

Problema principală pe care o am acum privește tonul de chitară. Încerc, pe cît posibil, să folosesc doar plugin-urile din Logic, deoarece sînt convins că au multe de oferit și nu vreau să "decid" că nu-s bune pînă nu le-am epuizat. Folosesc chitara trecută prin Boss MT-2, Boss GE-7 și apoi Behringer UCG102 conectat la MacBook. Inițial, îmi făceam tonul din pedale, influențîndu-l cu Amp Designer cît mai puțin și mai ales la cabinet (head-ul era cu toate cele date spre minim). Cam așa am făcut ultimile înregistrări. Recent, citind un articol, m-am gîndit să folosesc MT-2 ca boost, adică cu distorsul la minim și Level spre maxim, adăugînd apoi din Amp Designer un head cu ceva gain. Rezultatele sînt bunicele, oarecum... Cel puțin, sună mai uniform. Adică problema pe care o aveam inițial era că îmi suna total diferit la căștile de monitorizare față de boxele laptopului, față de altă pereche de căști. Acum, diferențele sînt mai mici și iau asta ca o veste bună. Am încercat și jumi-juma, adică Level pe la jumate, distors spre jumate și, eventual, un pic de gain din amp-ul virtual.

 

Dar, e totuși ceva ce mă nemulțumește. Tonul sună cam "boxy", înfundat (nu știu prea bine să explic, dar zici că se aude de la vecinul, nu de la mine). Am umblat la EQ, la compresie, la cea mai mare parte din setări, am adăugat și pedale virtuale și fără prea mare succes. Sigur e ceva greșit în abordarea mea, refuz să dau vina pe echipamentul hardware sau software.

 

Așadar, orice idei privitoare la un distors high-gain bun, modern și clar sînt binevenite. Preferabil ar fi să nu ceară noi achiziții pentru că, repet, sînt convins că echipamentul actual poate mai mult, EU îl folosesc cumva greșit.

 

Cu această ocazie, sper să apară mai mulți participanți pe acest topic și să-l transformăm într-unul care discută mai multe aspecte și experiențe privitoare la Logic Pro (X). Resurse de documentare sînt multe, știu, dar cel puțin în ce privește metalul high-gain, eu, unul, nu prea am găsit, decît cu eternul Amplitube/Guitar Rig sau Ampkit.

 

Atașez 2 dintre cele mai "reușite" distorsuri pe care le-am obținut, cu MT-2 și GE-7 folosite ca boost și restul din Amp Designer. Nu-s grozave, știu, dar măcar să știm ce criticăm. (știu, n-are legătură cu tobele ce cînt și nici nu cînt corect, ignorați, ascultați doar tonul)

 

 

mydistotest2.mp3

test1.mp3

Link to comment
Share on other sites

Eu zic să tai cu încredere din reverb. Majoritatea metalului modern nici nu are reverb adăugat, doar double tracking pentru dimensionalitate stereo.

 

Mulțumesc, știu că reverbul de cele mai multe ori dăunează pe high gain. Numai că, pe aceste 2 înregistrări nu cred că am pus :) Nu mai țin minte fix pe astea, la cîte am probat, să fiu sincer, dar garantat am încercat și fără reverb și nu asta era soluția. Am pus și high pass undeva pe la 90Hz, am făcut și boost pe high shelf pe la 8-9kHz, cu low pass pe la 12-13kHz parcă și zău că n-am avut acel moment "Evrika!" :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.