dewit51 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Vreau sa am posibilitatea sa fiu profesor de muzica. Am inteles ca trebuie sa merg la pedagogie muzicala numai ca vorbind cu o profesoara mi-a zis ca mai bine sa merg la comp. jazz si muzica usoara unde sa fac si un curs de pedagogie tot in cadrul facultatii ca astfel sa am mai multe optiuni... Ce specializare sa urmez pana la urma ? Exista sigur acest curs de pedagogie in cadrul specializarii ? Anyway, vorbesc despre conservatorul din iasi.
cotrusvlad Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Eu sunt la conservator si fac modul de DPPD (departamentul de pregatire a personalului didiactic) sau pedagogie cum se mai zice. Sa nu confundam pedagogia muzicala cu pedagogia simpla. La DPPD inveti chestii inrudite cu psihologia, stiintele educatiei etc. Pe cand la pedagogie muzicala din cate stiu e alta abordare, nu degeaba ii spune "muzicala". Eu unul sunt de parere ca esti mai castigat daca faci jazz si compozitie principal si ca modul pedagogia. O singura chestie, am auzit zvonuri cum ca generatia in care sunt inscris eu este ultima care mai face DPPD in studiile de licenta, si ca doar o data ajuns la mastetat ai mai putea. (sunt zvonuri, nu stiu nimic sigur, tatal meu lucreaza in domeniu si el mi-a spus) 1
Xtazy Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Eu sunt student in anul 1 la conservatorul din Bucuresti la compozitie muzica usoara, si azi am aflat si eu de modulul asta pedagogic. La noi, da, se poate face, si consta in niste ore de psihologie in semestrul 1, si nu mai stiu ce in al 2-lea. Mi se pare mai rentabila varianta asta decat sa faci pedagogia.
FiveseveN Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Mi se pare mai rentabila varianta asta decat sa faci pedagogia. Să nu-ți imaginezi că cele două opțiuni sunt echivalente ca utilitate și că au scopuri comune. Modulul DPPD oferă o pregătire generală, minimă și necesară pentru a preda în instituțiile Statului. Specializarea Pedagogie muzicală e primul pas spre o carieră specific didactică și eventual academică. Cei de la Enescu zic așa: Într-o arie largă de studiu, studenţii vor beneficia de o pregătire de specialitate, prin echilibrarea disciplinelor generale de istorie şi estetică muzicală, cu cele de tehnică şi scriitură muzicală, alături de materiile cu profil pedagogic. Studenţii de la Pedagogie muzicală au şansa de a studia un instrument la alegere sau canto, deasemenea canto muzică uşoară sau muzică populară, incluse în grupul de discipline facultative. Absolvenţii acestei specializări au posibilitatea de a deveni dirijori de formaţii vocale, instrumentale sau mixte, instructori muzicali (case de cultură, biblioteci, muzee de artă, cluburi), manageri sau impresari muzicali. Aș ține să notez totuși că programa e primitivă, suferind de o detașare față de condiția și rolul artistului contemporan. Dar aparent asta nu e neapărat vina profesorilor, și nu înseamnă că nu e o facultate utilă sau că opțiunea pentru compoziție sau pedagogie e arbitrară.
Stefan OPREA Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 (edited) Pe vremuri Jazzul era modul din anul trei cand se faceau 5 ani in facultate. Sincer, fa mai degraba pedagogie muzicala, mute chestii pe care le "inveti" de la maestrii de la jazz-muzica usoara le poti invata singur de pe net sau din carti. De la moartea lui Suteu nu stiu exact cine si cat de mult mai face pe acolo. www.facebook.com/stefanoprea.official Edited October 22, 2014 by Stefan OPREA
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now