SpiritCrusher Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Sau daca e cineva din Craiova care poate sa imi verifice si mie chitara sa imi spuna daca are gatul indoit sau nu pentru ca am mult fret buzz dar mie gatul imi pare drept...
EugenRo2001 Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Verifica neck-relief-ul, adica curbura grifului. Griful trebuie sa aiba o usoara curbura. Pentru verificare, apesi simultan la tasta 1 si la tasta 16 sau care este cea la care griful se uneste cu corpul, si te uiti la jumatatea distantei, tasta 7 sau 8, intre varful tastei si coarda E gros ttrebuie sa fie max 0,6mm, cam cat grosimea unui card de banca.
SpiritCrusher Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Verifica neck-relief-ul, adica curbura grifului. Griful trebuie sa aiba o usoara curbura. Pentru verificare, apesi simultan la tasta 1 si la tasta 16 sau care este cea la care griful se uneste cu corpul, si te uiti la jumatatea distantei, tasta 7 sau 8, intre varful tastei si coarda E gros ttrebuie sa fie max 0,6mm, cam cat grosimea unui card de banca. Am facut asta si distanta era cam intre 0,3mm - 0,4mm. Asta ce inseamna ? Ce poate sa fie de vina, am fret buzz mai mult la corzile groase, cel putin la Mi-ul gros am pana la fretul 8. Sa ii schimb corzile ca sunt vechi rau si chiar putin ruginite pe unele locuri, Re-ul e si rupt, poate din cauza asta o face asa ? Bridge-ul e cat se poate de jos am observat dar si cand l-am ridicat tot nu s-a schimbat nimic.
EugenRo2001 Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 ai nevoie de un setup si poate un fret-leveling.
SpiritCrusher Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Suna-ma si rezolvam. (dupa orl 19:00) Ai un nr de tel ceva ?
Recommended Posts