www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare, cine ma poate ajuta cu un sfat.Oscilez intre achizitionarea acestui pian digital:

http://www.thomann.de/gb/thomann_dp25_digital_piano_bundle.htm

si acesta:

http://www.mcmusic.ro/clape/piane/casio-cdp-120-pian-digital-cdp-120bkc7.html

Este vreun expert pe aici care poate da un sfat competent?Sau daca exista altul care se incadreaza in suma de maxim 2000-2200 lei...

Multumesc!

Posted

Expert nu sunt in ale clapelor dar privind problema dintr-un punct de vedere pe care orice muzician il are, eu zic astfel:Mergi pe Casio din urmatoarele motive:

1.Casio il iei din Romania, unde ai posibilitatea sa mergi, sa vezi, sa probezi.Il poti lua personal sau prin curier, in orice caz nu te costa transportul 30 de euro.

2.Casio este totusi o firma de renume in randul clapelor si nu numai.Adevarat, nu mi se pare o firma la fel de buna precum Korg, Yamaha, Clavia, etc.Poate ma insel, repet nu sunt expert in clape, imi dau doar cu parera.Insa un lucru il stiu sigur.Nu poti compara firma Casio cu firma Thomann.Gandeste-te ca Thomann este pentru magazinul Thomann precum Clever este pentru magazinul Billa sau ma rog, niste produse fabricate special pentru comercializare intr-un anume magazin, la un pret redus.

Asa vad eu problema.Acum ramane la latitudinea ta ce alegere faci.

Bafta!!! :)

Posted

Nici Thomann nici Casio nu excelează pe partea de pian. Acum vreo câțiva ani m-am documentat și eu puțin legat de piane. Thomann distorsionează, hârâie după un timp, iar calitatea execuției, per ansamblu, lasă de dorit. Am cântat și pe modelul de Casio din link. Sună mai bine decât Thomann-ul și e finisat excelent. Pe partea de pian, însă, cel mai bine stau cei de la Yamaha. Nu am putut să compar Casio și Yamaha direct, dar, în momentul când am pus mâna pe Yamaha, am avut senzația că sună mult mai plăcut și mai aproape de un pian. Eu îți recomand seria DGX de la Yamaha (eu un model de-ăsta mi-am luat). Sunt modele cu hammmer action (au sistem care imită ciocanele de la pian) cât și simple, dar toate au taste mari, de pian. Dacă stai la bloc și nu vrei să trezești lumea noaptea cu cântatul (se aude păcăneala aia destul de tare când e liniște), îți recomand pe cele simple, fără hammer action. Din seria dgx găsești și modelul ăsta, cel mai ieftin:

http://www.muzicastore.ro/pian-digital/pian-digital-yamaha-dgx-230/

De asemenea, a mai apărut o serie la Yamaha, dar nu am idee cum sună: http://www.allegromusic.ro/piane-digitale/1249-yamaha-p95-b.html

Caută pe youtube și te lămurești.

• Like 1
Posted

Pana nu pui mana pe clapa, ca sa vezi tastele de greutate diferita... nu prea ai cum sa shtii.

Casio nu se compara niciodata cu Yamaha, Korg, Roland etc... dar ii in orice caz mai bun decat "Thomann", au cel putin mai mult prestigiu si experienta in domeniu.

Nu-s expert :))

dar am cantat inainte sa ma apuc de chitara

@addRien

yamaha-ul ala nui cumva clapa semigrea?

Posted

da

la fel spun si eu, yamaha, preferabil dgx

sunetul si actiunea clapelor nu se compara cu casio (iar despre thomann nici nu mai vorbesc).

iar mai ales daca il iei pentru repetat acasa, si te duci in alt loc unde trebuie sa canti pe un pian acustic, se simte diferenta.

acum...seria dgx nu e cea mai ok (cel putin la actiunea clapelor; eu daca as fi in locul tau as exclude din prima orice pian cu clape semigrele; mi-as lua ceva cu clape cat mai grele, dar asta tine de preferintele tale in principiu), dar totusi raportul calitate/pret e bun (spun bun pentru ca in general la yamaha poate fi maxim bun :P...cele foarte bune se gasesc la korg si eventual la roland - parerea mea).

daca tii neaparat sa-ti iei unul dintre cele doua pe care le-ai mentionat, as spune casio, dar e MULT mai ok yamaha dgx.

Posted

Inca ceva as vrea sa adaug, desi nu am o tangenta cu clapele. Foarte important este si sa te gandesti ce vrei sa canti. Pentru muzica clasica sau doar pian in general, clapele grele cred ca sunt cele mai recomandate. Daca vrei sa te apuci sa canti ceva in aria Nightwish sau symphonic, poate niste clape semi grele ar fi mai practice pentru a nu iti rupe mana in ele.

Gandeste-te si la acest factor.

• 2 months later...
Guest bob_bob
Posted

de farfisa ce parere aveti? eu am achizitiona un furstein (by farfisa) dupa ce am probat cam tot ce se incadra intr-un buget de 3500 - 4000 lei si am ales modelul dp 500. Dupa parerea mea suna mult mai bine decat korg sau casio.