www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender Frontman Fm 100 Head


AndRiska

Recommended Posts

Nu și nu.

Știu că-s scumpe amplificatoarele dar o astfel de soluție ar fi utilă doar în cel mai disperat caz, dacă ar merge. Motivele țin de impedanța de intrare, modul în care sunt legate acele două intrări, distorsiune și IMD și elemente de bază de mixaj. Dar nu de impedanța ieșirii de putere sau a cab-ului.

Link to comment
Share on other sites

Unde cum si de ce ?

 

Se poate ,dar nu ai reglaj de volum separat si nici de ton.acestea sa le reglezi din "efecte" sau direct din chitara daca se ramane la clean .

Ca si putere utilizabila , trebuie sa ramai in zona de "Clean" al amplifului ..cum intri in overdrive una din chitare nu se va distinge clar ..

Dar ptr exersat sau cantat mai "linistit " intr-un bar/club micut la aprox 20W -30W putere maxima merge , ar mai trebui sa ai boxa ce duce cel putin 200W de preferinta 4 x 12" ca sa reduci IMD -ul produs de difuzor si sa ai randament mare la cei doar 30W putere electrica din amplif,Trebuie sa fii si obisnuit ca sa te controlezi /abtii sa nu dai mai tare decat este nevoie sa nu acoperi ca volum celalalt instrument . ...etc ..etc

 

IMD =distorsiuni de intermodulatie ...

...mai babeste si simplificat =..adica unul din semnale va modula celalalt semnal . La putere mare .. in timp ce o chitara face "gi gi in forta " cealalta daca face un solo acesta se va auzi modulat de ritmul primei chitare ritm ...soloul se va auzi "sacadat" in ritmul "gi gi " .Chiar poate sa "dispara si sa reapara " unul din cele doua sunete in amestecul nelinear ce se intampla chiar in membrana difului supramodulat ,,, )

Ca si exemplu de efect apropiat canta tu vocal un sunet lung "AAAAAAAAA" intre timp bate cu pumnul puternic in piept ...rezultatul il vei auzi :...AAAAAAAAA va suna ...AAA AAA AAA AAA in ritmul batai in piept ,

 

Daca mai se intra si in regim nelinear ( de overdrive _) al amplifului rezultatul amestecului va rezulta efecte nedorie si mai pronuntate ale IMD-ului ,

 

In regim linear ( clean ) se pot sonoriza cate instrumente vrei ....daca sunt mixate corect .Exact cum ai sunetul de pe un CD unde vei auzi toata orchestra ..

 

Impedanta boxei sa fie cea minim admisa de amplif ..probabil 4 Ohm , deci o boxa cu 4 x12" cu patru difuri ce rezista fiecare in parte la aprox 75-100W fiecare cu impedanta de 4 ohm sau 16 Ohm a sa poti face combinatia sa iasa 4 Ohmi sa fie difuri bune cu SPL 100-110dB ( ca sa nu cari degeaba ditamai boxa .cu difuri cu SPL de ex. de doar 90 dB cu care se aude ! de apox de patru ori mai slab la aceiasi putere electrica din amplif ..deci cari degeaba ditamai lada ..) Celestion si Eminence ce au SPL mare sunt ceva mai scumpe dar merita toti bani !!

 

Inca ceva ..doua chitare ce fac "gi gi " impreuna a fi greu sa cante impreuna din cauza ca se confunda soundurile si chitaristi "nu i-si simt instrumentul " ..alte genuri unde chitarele sunt mai domole se poate ,,,,,

 

Cand mai intrebi ceva scrie detaliat cu cuvintele tale ce vrei de fapt caci aSa TREBUIE SA dam cu presupusu' ..dar probabil o nimerim ..caci si noi cei mai cu experienta am trecut Prin asemenea probleme .

 

Am tinut concerte de ( muzica usoara ) voce si acompaniament mai domol pe o singua statie de 100 W cu doua boxe cu SPL 113 dB de cate 2x12" in sali mici de pana la 200 locuri bineinteles printr-un mini mixer ce doar 6 canale ..( ca sa nu caram toate sculele in deplasari mici ..suna exceptional ).

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.