www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Ar Fi Daca Nu Ar Exista Bani?


Guest serby
 Share

Recommended Posts

Serbane, frumos dar utopic. din cele mai vechi timpuri omul a facut un singur lucru cu siguranta, a muncit ca sa aiba ce manca (el si familia). Banii nu au existat mereu. Dar o moneda de schimb pentru munca depusa a fost intotdeauna. Mancare, pamant, libertati, drepturi, bataie. Ceva primeai in schimbul muncii. Acum, e diferenta de la cer la pamant sa iti asiguri o viata decenta si sa faci ce-ți place sau mai mult sa-ti asiguri o viata decenta FACAND ceea ce-ti place. Probabil ca sub 1% din oameni se pot lauda cu adevarat si aici includem oamenii care au un talent special pe care si-l exploateaza foarte bine (artisti, sportivi, antreprenori, oratori, politicieni, mercenari). E lucrez in consultanța educationala si pot spune ca din varii motive peste 80% din absolventi nu vor lucra in domeniul de pregatire initiala, nu stiu ce vor sa faca in viitor si vor accepta orice job care sa le asigure un minim standard de viata. Cu totii vor lucra, cel putin la inceput, ceva ce nu le place ca apoi sa cheltuie banii pe ceva ce le place. Cu siguranta daca dispar banii apar ”creditele” sau ”punctele” sau orice alt sistem de acumulare. In afara de perioada in care omul era vanator-culegator, ulterior in toata existenta lui a cautat sa isi faca stocuri pentru zile in care nu poate produce. Banul a inlocuit stocul. Stocul = avere, avere=(teoretic) libertatea de a face ce iti place. Deci banul poate sa dispara dar conceptul de stoc/avere/acumulare nu cred ca va disparea decat impus de vreun regim dictatorial dar atunci nu mai putem vorbi de libertatea de a face ce ne place.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

poate te referi la cantecul lui John Lennon - "Imagine" - tot o utopie.

pana la urma banii sunt un etalon universal acceptat care poate mijloci orice schimb de bunuri/servicii/etc. fara se poate, dar acel etalon va fi altceva (este un film interesant cu Justin Timberlake - "In Time", unde se tranzactio timpul, cand ramaneai fara, mureai).

 

deci nu se poate fara.

Edited by Airhead
Link to comment
Share on other sites

ati urmărit videoclipul?

 

:P nu cred ca despre asta era vorba, era vorba sa faci ceea ce-ti place, chiar daca nu castigi bani din asta, pentru ca altfel ajungi contabil* si muncesti ca sa traiesti si traiesti ca sa muncesti intr-un loc care nu-ti place.

 

nu era vorba in niciun caz de înlocuirea banilor sau de vreo revoluţie.

 

---------------------------------

(i have a personal vendetta with accountant type personalities... and John Mayer).

Link to comment
Share on other sites

My year of living without money - http://www.guardian....ark-boyle-money

 

The greatest mystery of the Inca Empire was its strange economy - http://io9.com/58727...strange-economy

 

 

The production, distribution, and use of commodities were centrally controlled by the Inca government. Each citizen of the empire was issued the necessities of life out of the state storehouses, including food, tools, raw materials, and clothing, and needed to purchase nothing. With no shops or markets, there was no need for a standard currency or money, and there was nowhere to spend money or purchase or trade for necessities.

 

Nişte comunişti ... :respect:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.