Guest msmihai Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Salut! Am scos electro-acustica de la naftalina si am incercat-o un pic la amplificator. I-am schimbat bateria de 9V si.. surpriza. Nu se aude nimic in afara de un sunet infundat la fiecare miscare. Am desfacut "chestia" din spate (pe ea scrie "Fishman - Mini Q Tone Pot" - nu stiu daca e relevant) si m-am gandit ca poate cablul ala care pana acum era razlet era conectat undeva inauntru. Dar unde? M-am tot uitat dar nu vad vreun loc unde ar fi fost montat. Ce-i drept, nici nu ma pricep. Sper ca am fost suficient de clar. Multumesc anticipat pentru ajutor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ar trebui sa ai doua cabluri conectate la preamplificator - unul de la doza piezo cu jack de 2,5mm si unul catre jack-ul din end pin cu jack de 3,5mm. Doza piezo este montata sub saddle si cateodata poate arata ca o bucata de cablu ecranat fara izolatie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msmihai Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Deci cu alte cuvinte imi lipseste un cablu? Asa cum se vede din poza, preamplificatorul n-are decat unul singur conectat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ala din poza este chiar doza piezo. Partea aia cu firele la vedere trebuie sa fie sub saddle - piesa aia de plastic alba de pe bridge. Mai trebuie sa ai un cablu cu care sa ajungi la jack-ul unde conectezi cablul spre amplificator. Probabil ca e prin interiorul chitarei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msmihai Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Tin minte ca ieri.. am schimbat odata mai demult corzile si sub saddle am gasit un fir mai ciudat.. pe care nu l-am mai pus inapoi. Cine stie pe unde o fi.. Mersi oricum:) O sa o folosesc pe post de acustica simpla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ti-am spus - firul ala ciudat este cablul care este conectat acum la preamplificator si care se vede in poza pusa de tine. Partea cu cuprul la vedere trebuie sa fie pozitionata in santul din bridge, sub saddle si intra in chitara printr-o gaura de ~3mm in capatul santului. Mai trebuie sa gasesti un cablu care e undeva prin interior care face legatura intre preamplificator si jack-ul prin care conectezi chitara la amplificator. Acest cablu ar trebui sa aiba un jack de 3,5mm ca si cel de la castile folosite la mp3 player. Sper ca acum este suficient de clar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msmihai Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Cablul cu jack de 3.5mm ar trebui sa intre undeva in preamaplificator? Pentru ca l-am sucit pe toate partile, n-are loc pentru o astfel de mufa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Cauta cablul, poate are alt tip de mufa, poate are ceva asemanator mufelor de ventilator de pe placile de baza de PC. Ideea este ca trebuie intr-un fel sau altul ca iesirea preamplficatorului sa fie conectata cu jack-ul de iesire. Se poate chiar sa fi fost lipit direct fara conector. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Da, era conectat. Treci pe la mine cu ea în zilele ce urmează. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsamitros1 Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Tin minte ca ieri.. am schimbat odata mai demult corzile si sub saddle am gasit un fir mai ciudat.. pe care nu l-am mai pus inapoi. Cine stie pe unde o fi.. Mersi oricum:) O sa o folosesc pe post de acustica simpla. =))))) De fiecare data cand ma apucam de "reparat" diferite aparate, maica-mea imi zicea " Vezi sa nu iti ramana piese in plus!" Scuze de off-topic, dar nu m-am putut abtine... )))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msmihai Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Nicio problema! E bine sa ne mai amuzam un pic din cand in cand. Mai ales cand faptele nu sunt atat de grave. @ FiveseveN Probabil ai citit la profilul meu ca sunt din Iasi. Momentan nu mai locuiesc acolo insa multumesc pentru intentie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts