Guest GogoAliasConstaan Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Ce ziceti? Care credeti ca-i mai important: basul sau chitara? Eu unul zic ca amandoua sunt egale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Eu zis ca e un thread stupid gen Bruce Lee vs. Van Damme. L-as inchide dar astept totusi macar o opinie (care o fi aia) constructiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GogoAliasConstaan Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Eu nu cred ca e chiar stupid (desi nu prea mai are mult) dar eram curios sa vad ce ziceti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Pai basul fara chitara e ca chitara fara bas. Pur si simplu nu suna complet. Desigur privit din perspectiva chitara electrica +bas electric .Mie imi place sa cant la chitara si sa ascult basul... Mai scrieti ceva aici ca ma pregatesc sa il inchid ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 E ca si cum ai intreba daca ciocanul e mai bun ca patentul, d-aia mi se pare aiurea. Sorry ca am parut asa dur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 daca as fi sa aleg, le-as alege pe amandoua, pt ca se completeaza perferct. adik cum s-a mai zis, daca nu ai bass si ai chitara parca lipseste ceva si vice-versa. so nu are nici un sens intrebarea ( zic eu) desi e foarte bine pusa. edit: m-am exprimat cam aiurea mai sus, dar intelege-ti ce am vrut sa spun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Stati asa, nu-l inchideti ca vreau sa-mi dau si eu cu presupusa, da' mai incolo ca tre' sa ma duc la un gig. Si o sa fie foarte constructiva:cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GogoAliasConstaan Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Da dar totusi parca basul e plictisitor (nu te supara Addicted) adiaca in comparatie cu chitara parca nu are atitudine dar totusi sunt de acord cu Proof, se completeaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Basul este mai putin agresiv intra-devar functia lui principala fiind ritmul insa crede-ma am vazut solouri de bas foarte bine realizate ce nu te plictiseau deloc. Cu toate astea topicul asta e putin cam aiurea . "parerea mea" Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Dar daca mai pui ceva pe linga el gen tobe sau un saxofon, parca mai vii de-acasa, nu?:cool: Rolul lui e sa dea ritmul, impreuna cu tobele, de aia drummer-ul si bassist-ul trebuie sa se stie foarte bine. "La orice piesa buna care vrea sa stea-n picioare e musai sa se-auda basul si cu toba mare", nu? Care toba mare e tot de bass:cool: Si chitara are 3 corzi de bass. Notele joase sint fundatia muzicii, nu? Eh, ce-ar fi Red Hot Chili Peppers fara Flea sau AC/DC fara Agnus Young? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lightbringer Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Originally posted by Addicted To BassEh, ce-ar fi Red Hot Chili Peppers fara Flea sau AC/DC fara Agnus Young? Hehe...total de-acord .Desi nu-mi plac deloc cele 3 corzi groase si caut cat mai multe piese in care sa folosesc corzile high in nici un caz nu as putea spune ca bass-ul e inutil sau mai rau,in plus (aparent asa e ...o chitara beteaga,cu doar 4 corzi,anosta in felul ei) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Pai si chitara a avut doar 5 corzi initial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Ca tot suntem la capitolul corzi (sau coarde ) Max Cavalera(stiti voi .. sepultura.. soulfly alea alea) ii zice doar cu 4 corzi pe chitara . Chestiune de gust Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Haha, cearny, primele doua reply-uri ale tale sunt exact ceea ce vroiam sa spun si eu... Fiecare instrument isi joaca rolul sau in muzica. Unii prefera chitara, ca spre exemplu, eu. Altii bass-ul. Altii tobele, etc... Nu e nimic de analizat aici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Originally posted by CosuCa tot suntem la capitolul corzi (sau coarde ) Max Cavalera(stiti voi .. sepultura.. soulfly alea alea) ii zice doar cu 4 corzi pe chitara . Chestiune de gust Esti sigur sigur de asta ? Eu stiam ca are o chitara perfect normala in ceea ce priveste numarul de corzi. http://www.music123.com/ESP-MC-600-i98213.music Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 da dar el ca un mare artist ce este in concerte canta doar cu 4 corzi puse Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Da, pot confirma si eu. Nutcase Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Si Wes Borland de la limpbizkit si-a facut o chitara cu 4 corzi, melodia Nookie de exemplu e inregistrata cu acea chitara. Nu mi se pare nimic atat de spectaculos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hihi Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 chitara rulz bassu sux apropo... la chitara e mai greu de cantat decat la bass (de obicei), adica nu zic ca nu exista si solouri de bass si chestii. Oricum, la chitara sunt mai multe chestii de invatat decat la bass. lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Poate te fericesc cu un ban:cool: Guitar is easy to learn but difficult to master;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest preo Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 da mai, intr'adevar, chitara e marfa, basul e naspa si chitara e interesanta, basul e plictisitor. oricum, cred ca lupta nu e dreapta pt ca din 60 si ceva de membri care ii are forumu doar vreo 4 sunt basisti, restu cu chitarele in spate ce sa zic, am multe melodii la bas in care cant chestii MULT mai interesante si mai grele decat chitara (atat de ritm cat si de lead). bine, si multe chestii in care cant doar o fundamentala, oricum, important e sa se completeze si sa nu se bata cap in cap. totusi, de obicei pe un riff de chitara sa zicem de vers gasim uneori o groaza de variatiuni si riffuri de bass. basul este un instrument foarte foarte (chiar exagerat) de greu daca vrei sa nu canti o fundamentala. la chitara, zdranga invata toti, dar sa faci chestii cu adevarat meseiase e greu. oricum, e o discutie fara viitor. deja nu putem face altceva decat sa ne certam in continuare, asa ca.... pana la urma, eu propun inchiderea threadului asta cat mai repede!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Nu il inchidem.. de fapt nu era nevoie de nimic daca nu-l dezgropai tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 S-a sucarit cearny Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD-C Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Pana la urma asa cum a zis si Addicted.... "basul si cu toba mare"... Sunt chitarist, insa nu pot sa nu accept faptul ca "basul si toba fac muzica" asa cum bine spunea un bun amic al meu.... ...cu toate astea, ce ar fi o piesa fara toata trupa (chitara, clapa, toba, bass si musai voce) ....O sa ma injure cearny ca iar l-am dezgropat Stupid, stupid .... dar tentant threadu' asta LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 bun incercati lucru asta ascultati o melodie in care lipseste bassul si o melodie in care lipseste chitara ma rog...unele melodii jazz s-ar putea sa faca exceptie..sau unele melodii...gen orion, solou de bass si mai ales unele melodii doom sau drone dar de cele mai multe ori bassul e inutil in unele trupe sau nu face mare lucru...ma rog...eu personal nu dau 2 bani pe cineva care are bassist de decor iar in anumite melodii bassul poate face o melodie proasta in una buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 plus ca daca nu ai un sistem de boxe cu un bass bun te poti urina lejer... ma rog...eu am niste casti smechere cu 2 difuzoare pe boxa si mai am si o optiune de x bass vibration (ma rog...necesita baterii dar se aude bestial) si asa profit de bass din plin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Din pacate vad ca iar a fost dezgropat topic-ul asta care e... hai sa zicem neconstructiv. Pentru ca nu poate avea vreun viitor si pentru ca pe deasupra a mai aparut si un off-topic, se inchide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts