suigeneris Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 salutare. cine imi poate spune ce-i fac la chitara -am electroacustica (sau modul in care cant) pentru a suna precum chitara din acest link ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Iei un mp3 player cu boxa, dai drumul la melodie, il arunci in chitara... BOOM... suna exact asa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Angel Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 fiecare chitara are sunetul ei, mai ales cand vine vorba de acustice/electroacustice. asta e o chitara scumpa, captata cu un microfon probabil la fel de scump si apoi trecuta prin compresie si EQ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dek Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 e imposibil să obţii o copie fidelă a sunetului...sunt mulţi factori de care depind sunetele (lemn, corzi, vechime, chiar şi marcă...etc)...plus că sunetul ăsta...nu e chiar "natural" de "rece" ))) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Double_tracking 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Angel Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 probabil a tras in paralel captat si in linie, multi fac asa cu electroacustice Link to comment Share on other sites More sharing options...
shedow11 Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 probabil a tras in paralel captat si in linie, multi fac asa cu electroacustice E o tehnica folosita in studiourile de inregistrari,inregistreaza o chitara si dau pan la sunet full in stanga,iar dupa aceea inregistreaza aceeasi chitara si aceeasi melodie dar cantate din nou(o sa fie putine diferente intre ele,de asta suna ca si "doua chitari"), iar ultima dintre ele le paneaza full right. Acum restul sunetului difera de la chitara,grosimea corzilor si ce efecte sau modificari au facut la sunet,dar in principal ii chestia de mai sus ce o zis-o si Fiveseven.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Angel Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 E o tehnica folosita in studiourile de inregistrari,inregistreaza o chitara si dau pan la sunet full in stanga,iar dupa aceea inregistreaza aceeasi chitara si aceeasi melodie dar cantate din nou(o sa fie putine diferente intre ele,de asta suna ca si "doua chitari"), iar ultima dintre ele le paneaza full right. Acum restul sunetului difera de la chitara,grosimea corzilor si ce efecte sau modificari au facut la sunet,dar in principal ii chestia de mai sus ce o zis-o si Fiveseven.... asa fac si eu dar nu dau chiar 100% pan, cam pe la 90-95 e bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
suigeneris Posted July 15, 2012 Author Share Posted July 15, 2012 ok sa inteleg ca nu e chestia de felul in care canta acest tip (acorduri) si de felul in care e inregistrata Link to comment Share on other sites More sharing options...
shedow11 Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 (edited) asa fac si eu dar nu dau chiar 100% pan, cam pe la 90-95 e bine Fiecare face diferit cu toate ca ii o idee buna ca sa pui pan 90% ca sa mai ramana putin efect de la stanga spre dreapta si invers.De obicei Beetles(numa pe ei i-am observat) ca se joaca foarte mult cu chestia asta,nu numai in chitara ci pur si simplu baga chitara in stanga si vocea in dreapta,bassul si tobele pe amandoua sau mai stiu eu cum...Iar trupa Phoenix au copiat si ei lucrul asta in cateva melodii,de auzit "Mugur de fluier" pentru o observa mai detaliat.Cand asculti melodia cu ceva casti bune sau un sistem 5.1 bun fluierul acela iti da sentimentul unei pasari libere care zboara de colo colo.... Mno, ș-api așe… Edited July 15, 2012 by shedow11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts