• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Sign in to follow this  
Followers 0
seinip

Saxofon - Ce Si Cum?

6 posts in this topic

Salutari,

Sunt interesat sa-mi cumpar un saxofon si nu cunosc absolut nimic despre el... caz clasic :).

Daca ezista cineva care sa ma poate ajuta cu niste sfaturi.

- Ce firma sa imi iau? desigur la un pret mai mic, am gasit o oferta pentru saxofon romanesc Guban, ar fi o alegere ok?

- La ce sa ma uit daca il iau second hand?

- In mare ce trebuie sa faci ca sa-l intretii si cam cat costa intretinerea unui saxofon?

- Cateva cuvinte despre saxofon Tenor... imi place cel mai mult :D

 

 

 

 

Multumiri si aprecieri celor care au dat o mana de ajutor,

George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te salut. incearca sa dai de MIHAI IORDACHE, saxofonistul care canta cu Sarmalele Reci(acum multi ani), care mai canta cu cei de la Kumm si care canta jazz solo. cred ca el te poate lamuri... cred... nu stiu sigur...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari,

Mersi mult de sfat... dar cum sa fac sa vorbesc cu domnul Mihai, poate imi poti da un mail sau il pot contacta pe forum? ... sunt nou atat pe forumul asta cat si pe forumuri in general :P.

 

 

O seara faina,

George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! E valabila regula care spune ca daca pretul e mare calitatea e la fel!

Ca si timbru vocal saxofoanele sunt: sopran, alto, tenor, bariton, bas ....

http://ro.wikipedia.org/wiki/Saxofon

Unele saxofoane sunt in si bemol, altele in mi bemol. Adica nota do cantata pe saxofon suna ca si bemol (sau mi bemol) la pian. Asta pare o greutate in plus pentru ca trebuie sa faci transpozitie.

Saxofoanele Guban sunt vechi dar raportul pret/calitate era considerat bun fata de firmele scumpe de "afara". Asta acum peste 20 de ani.

Ca la toate instrumentele de suflat e foarte important ca "instrumentul sa fie cantat" constant pentru a mentine o anumita umiditate a pernitelor care astupa gaurile, Ar mai trebui verificate arcurile, imbinarile cu pluta. La un instrument vechi, nefolosit de multa vreme, etanseitatea ar putea avea de suferit iar reparatiile pot fi dificile si costisitoare.

Multe magazine online au de vanzare saxuri ieftine. De multe ori poti gasi preturi mai mici decat la cele second hand. E drept ca difera calitatea si tonul... dar nu poti avea totul :rolleyes: . Oricum si pe google poti gasi multe informatii dar cel mai bine te-ar putea lamuri un profesor de la o scoala de muzica sau un saxofonist "adevarat" .

Edited by Dr.Blues

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.