www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Schimbare Doze. Ajutor


Guest Remskate
 Share

Recommended Posts

Guest Remskate

Vreau sa schimb dozele pe un Epiphone special 2 cu unele mai bune inca nu m-am hotarat ce model. Si vreau sa stiu ce parere aveti, am fost la guitar shop si mi-a zis ca nu merita sa pun doze de 8 mil la o chitara de 6 . Mie imi place chitara pentru ca e mai subtire si mai usoara decat un Les Paul si as vrea sa ii schimb dozele si cheitele. Ajutati-ma cu niste sfaturi si cu niste pareri daca merita sau nu si de ce. Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Tine de preferintele fiecaruia. Nu putem sa-ti spunem noi daca "merita" sau nu.

De ce anume vrei sa schimbi dozele? Te deranjeaza ceva la astea? In plus, ce echipament detii? Ca daca vorbim de un amp micut, probabil ca acolo ar trebui sa schimbi ceva mai degraba.

 

Pornesti de la ideea ca vrei doze "mai bune". Eu unul nu sunt de acord ca Seymour Duncan face doze "mai bune" decat chinezii care le vand astora de la Epiphone. In unele cazuri mi-au placut mai mult dozele stock de pe chitare ieftine decat doze de cateva milioane de lei pe aceeasi chitara. Trebuie studiata problema, tipul lemnului, hardware, etc. Mai ales trebuie sa stii ce vrei sa obtii. Aici consider ca se justifica diferenta de pret, producatori de genul Seymour Duncan si Dimarzio fac niste doze carora le ofera o descriere si poti alege in functie de datele furnizate de ei, pe cand chinezii fac doze la kilogram. Procedeul de productie e fix acelasi.

 

Oricum, cel de la Guitarshop te-a sfatuit bine intr-un fel. Eu cred ca de multe ori merita sa pui doze mai bune pe chitara mai ieftina, insa nu merita sa le cumperi noi. Gasesti la mica publicitate o gramada. Astea nu isi pierd din calitati in timp daca nu intervii asupra lor, asa ca poti sa cumperi SH fara nici o problema.

Link to comment
Share on other sites

Chiar am un amic ce si-a pus SH-4 si SH-2 de la Seymour Duncan pe LP Special II si e multumit; eu as fi pus SH-6 in bridge.

De asemenea, stiu un chitarist care a renuntat la Ibanez RG370 si acum foloseste acelasi LP Special II, chitara care mie nu-mi place deloc, dar cu siguranta e ceva ce tine de gusturile fiecaruia. Dozele scumpe sunt probabil facute pentru chitare care nu au doze stock spectaculoase, deci nu vad de ce nu ai pune doze seymour Duncan pe chitara respectiva, in situatia in care esti multumit de lemnul si constructia instrumentului.

De asemenea, intreb si eu ce amplificare folosesti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Remskate

fender frontman 15r . Ideea e ca am bagat chitara intr-un procesor digitech apoi intr-un mixer si bazaia extrem de tare iar cu acelasi setup un epiphone les paul standard plus nu vazaia aproape deloc si ma gandeam ca e de la doze daca ma insel corectati-ma.

Link to comment
Share on other sites

Cablul era acelasi de la instrument la proc? stiu ca electronica e chinezeasca dar am vazut-o mai peste tot folosita; sala de repetitii, live, acasa la studiu. Te duci la un coleg mai priceput care sa se uite nitel la ea si sa ii dea de cap daca e vre-o problema de la partea electrica.

 

Spor!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.