rockmania Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Ar avea rost sa folosesc un compressor pe langa un distors high gain? Ar influenta cu ceva tonul de chitara? In sensul de a-i oferi un ton mai crunchy... Mersi anticipat.
alinu_tau Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Compressor poti sa pui si inainte si dupa distors. Daca il pui inainte, castigi sustain, dar cu cat maresti compresia creste sustainul dar pierzi din atac... Daca il pui dupa, nu stiu ce se intampla ca eu nu mai am compressor sa incerc si eu, l-am vandut
Razvan S. Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Daca il pune dupa, va avea si clean valabil pe langa distorsu ala , cand este dezactivat. Sunteul devine mai creamy si se leaga mai bine, a fost stilul meu de a pune compressorul cativa ani, si worked every time. Ca sa oferi un ton mai crunchy, merge pus inainte; limitezi volumul chitarei prin volumul existent pe compressor(il dai mai incet)+ reglajul la attack sa fie fast nu slow, si sustainul sub ora 12.
rockmania Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Deci sa inteleg ca si-ar gasi rostul un compressor. Caut un atac mai mare , un ton mai inchegat. Din cate citeam pe net se spunea ca distorsu ofera deja o compresie naturala si ca nu prea si-ar avea rostu inca un compressor pe langa distors...de-aia is in ceata cu chestia asta. Nu as vrea sa investesc bani in ceva care nu m-ar ajuta si in ceva care deja ar exista(vorbind de compresia naturala a distorsului)
alinu_tau Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 atunci pune-i un treble boost in fata daca vrei un atac mai bun si mai clar
rockmania Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 ma gandeam sa ii pun un eq de la presonus...pentru boostarea mediilor...aia voi face...ar fi de ajuns?
dgeekoo Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 overdrive / distors e una, compressor e alta si eq boost alta. Fiecare cu treaba lui. Nu se pot inlocui unul pe altul. Compresorul dupa overdrive / distors, te ajuta sa pastrezi volum constant cand faci roll-off din volumul de pe chitara pentru a trece din distors in clean/crunch. Trebuie sa experimentezi inainte de a cumpara, si cel mai bine cu cineva care stie ce fac butoanele alea, nu doar isi da cu parerea din ce-a citit pe net.
Pierre Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 O mica chestie : compressor + high gain implica destul de des zgomot/suflu mare.
Recommended Posts