www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfaturi Finger-Picking


Dodel
 Share

Recommended Posts

Pe ce fel de chitară vrei să înveți: clasică, acustică, electrică?

 

Finger picks nu-s o idee rea, dar o să îți ia un pic pînă te obișnuiești. Dacă rămîneai cu degetele goale, ideea era să îți lași un pic de unghii. Atunci ai fi ciupit cu unghia și n-ar fi contat că ți-a transpirat degetul și îți alunecă.

 

Dar înainte de a răspunde mai departe, ar fi util să știm pe ce fel de chitară, ce gen muzical vrei să înveți, în principial, și ce experiență ai. Ca să putem da răspunsuri mai la obiect.

Link to comment
Share on other sites

Cant la o chitara acustica Golden Ton , mi-ar place sa invat blues dar in general cant cantece gen "Wild World - Cat Stevens" sau "Stop and Stare - One republic" . Iar experienta... am cantat vreo 3 luni si m-am lasat , iar acum m-am apucat iar :).

 

Preferințele mele personale sînt pentru produsele LL :) N-am niciun contract, nu fac nicio reclamă, dar, din experiență, mi s-au părut cel mai clar explicate și duc și destul de departe. Așadar, recomand cam tot ce se găsește aici http://www.licklibrary.com/Search.aspx?SearchQuery=acoustic (în special http://www.licklibrary.com/store/lee-hodgson/15970/effortless-guitar-fingerpicking-techniques).

 

De alte accesorii, în afara chitarei și fingerpicks-urilor, nu cred că ai nevoie.

 

Succes și spor!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vidovic

Eu fac chitara clasica, si in paralel invat singur notiuni de flamenco, asadar numai pe "ciupituri" ma bazez, pot sa-ti spun din experienta ca nimic nu se compara cu propriile tale "extensii", unghiile naturale sunt "sfinte" cand vine vorba de performanta (rapiditate, comfort sporit, etc), insa la coarde metalice acestea se uzeaza foarte repede, se rup chiar, depinde si de constructia lor, daca esti un tip foarte sanatos cu mult calciu in organism ai si unghii durabile.

In fine, si eu recomand sa folosesti ceva, cum au spus si ante.."postatorii" mei, ori unghii false ori ceva de bagat pe degete, depinde de cum iti vine tie mai bine, mai lejer, caci totul se reduce la "cat mai comfortabil cu putinta", altfel inveti greu si prost. Insa fiind la inceput, parerea mea, ca sa nu te impiedici din prima, pt ca intai va trebui sa te inveti cu aceste accesorii abia dupa aia vei invata si chitara, eu spun sa folosesti cu incredere propriile-ti unghii, la cat vei repeta tu zilnic. Eu fac maxim 4-5 ore pe zi, si nu sunt incepator, tu nu ai sa poti face mai mult de o ora, cred, abia in timp ai sa cresti durata, nici nu iti recomand sa suprasoliciti primele saptamani/luni, pt ca vei pati sa clachezi, si greu ai sa te mai convingi dupa aceea sa reiei. Mult succes!:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Vidovic

Alege tipul de taietura care se potriveste unghiilor tale, altfel unghia nu va aluneca cum trebuie pe coarda. Arunca o privire pe pozele astea, daca se vor incarca, sper..

Eu am unghiile curbate in jos, asadar am ales taietura #3.

Stiu, si mie mi s-a parut ciudat la inceput, am zis "la naiba daca-mi ciuntesc eu unghiile in felul ala", dar pe masura ce cantam, tot mai taiam, cate putin, pana am ajuns la comfortul maxim, adica taietura recomndata de "ei", si le-am dat dreptate expertilor pana la urma :))

post-20758-0-60982100-1336332456_thumb.jpg

post-20758-0-79552800-1336332482_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.