www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Paint Your Strat Part1


TheZKD
 Share

Recommended Posts

Deci am inceput topicul acesta deoarece vreau sa impartasesc si poate sa imi arate si altii ce DIY estetice au facut si ei stratului lor sau orice alta chitara .

Inainte cu mai multi ani cand am vazut pentru prima data concertul full al lui Jimi la Monterey am vazut legendarul Monterey Strat pe care il avea , am vazut pana atunci deja o copie la John Mayer , in fine , imi placea foarte mult . Dupa ce am reusit sa imi cumpar un MIM Strat in sfarsit ( ii din 2008 , inca cu logoul de anii 60' si pe atunci mai scoateau olympic white care e mai crem , nu chiar asa "alba-ca-zapada" cum le fac azi ) m-am tot gandit sa recreez stratul . Recent cand m-am uitat pe internet mi-am dat seama ca l-au recreat chiar foarte multi si as fi inca un "poser" printre multime asa ca mai bine m-am hotarat sa imi fac propiul design .

Am folosit vopsea acrilica Pentart ( Ungaria ) ,deoarece pictez si sunt de foarte buna calitate dar nu stiam cum va arata , stiam ca va avea textura .

Am pictat Free-hand fara vreo idee , doar am improvizat si imi place ceea ce a iesit , mai ales dupa ce s-a uscat . Rosul e mat , e un rosu foarte aprins , negrul e lucios , si am dat si primul strat culoare "esofelho" ( tradus , nor de ploaie ) care arata foarte bine pe langa corpul stratului , in loc de albul acela prea perfect pentru gustul meu . Am facut intai doar backplate-ul deoarece era mai mult experiment si o sa fac si pickguardul in acelasi stil.

Din pacate pozele nu dau nici o dreptate la cat de fain arata ( pentru mine ) dar tot vroiam sa impartasesc si poate imi mai arata si altcineva ce o mai facut . Spor la zdranga-zdranga!

 

Ce poze crapy... pacat...asta e

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Foarte tare modelul...se potriveste manusa pe chitara (rosu si olympic white sunt culorile mele favorite la stratocaster) Eu am un squier strat din 96 si e un olympic crem aged ...e o frumusete! Ma gandesc si eu de ceva vreme sa il pictez, dar nu prea stiu daca se merita sa ii stric finishul original. Imi place la nebunie ceva gen:

05StratAmpSetDeco09.jpg

 

...Dar s-ar putea sa ma rezum doar la pictatul pickguard-ului

Edited by Draykor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Deci am inceput topicul acesta deoarece vreau sa impartasesc si poate sa imi arate si altii ce DIY cosmetice au facut [...] mai bine m-am hotarat sa imi fac propia ilustrație.

There, I fixed it :)

 

Foarte interesantă lucrarea, și va fi cu atât mai dramatic tratamentul pe pickguard. Presupun că pregătirea plastică ți-a permis să te ferești de kitsch-urile ce le adoptă unii. Mă întreb doar dacă va rezista backplate-ul la frecare și zgârieturi. L-ai lăcuit după pictură?

Link to comment
Share on other sites

Exact mi-am dat seama ca nu am mentionat . Lacuirea urmeaza ! Inca nu m-am hotarat ce sa folosesc , probabil o sa folosesc lac pentru acrilic ce se folosesc sa prezervi tablouri pictate cu acrili ( duuuh ) . Nu ma deranjeaza daca se zgarie putin , cu atat mai vintage , dar de obicei nu port curele sa metala grele ca sa nu se zgarie in mod abuziv chitara . O sa mai fac proiecte , dar intai sa fac rost de niste chitari am idei pe care vreau sa le incerc .

 

Daca nu vrei sa strici finish-ul poate poti sa te atingi de pickguard , foarte multe metode de a-l "impodobi" . Dupa ce imi fac pickguard paote te uiti sa vezi daca merita si ti-ar placea :)

Edited by TheZKD
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.