www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

În Ce Vã Înfigeți Procesorul?

Guest Baronu'

Recommended Posts

Guest Baronu'

Atunci când repetați acasă/ la un gig cu prietenii. Altfel probabil că merge direct în PA.

Citind pe net am văzut că cei mai mulțumiți au fost cei care au folosit amplificatoare de clape, monitoare de scenă sau amplificatoare de bass.

Cum mă bate gândul să cumpăr un procesor, sunt curios ce folosiți și ce rezultate ați avut.

Deocamdată am la dispoziție doar boxe de calculator, un radio comunist "vintage" și posibil ceva sculă hifi Hitachi.

Edited by Baronu'

Aici tot depinde de un factor : calitatea simulatilor de boxe.

Am o experienta destul de mare cu procesoare (Axe FX, diverse Pod, M-Audio Black Box, diverse software, etc) si singurul caz unde mi-a placut solutia FRFR prin casti/monitoare/amp clape/sistem HiFi a fost cand am folosit IRuri de calitate gen Redwirez. De obiciei simulatii de boxe incluse in procesoarele sunt mult prea fizzy IMHO, intr-un mix este deja mai OK, dar singuri eu nu le suport.

Deci personal prefer PA + boxe e chitara, cand este posibil.

• Like 1

Yup, asta e esența. Ca să mai reglezi înaltele folosești un filtru sau EQ după. Eu am avut "harmonic converger" o vreme dar am decis că-i suficient eq-ul din procesor. La cabsim-ul de pe Death Metal am în schimb un EQ, cu o grămadă de boost @ 2,5 KHz.

Ultima generație are mai multă putere de calcul, deci oferă cabsim-uri mai precise. Sunt curios cum o să stea noul BOSS la capitolul ăsta.