www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme Cu O Pedala


Draykor

Recommended Posts

Salutare! Am o clona fuzzface si am descoperit niste probleme la o proba atunci cand am vrut sa o vand... Descrierea e simpla..atunci cand se dau potentiometrele de volum sau ton (ale chitarei) la minim (cu pedala pornita), amplificatorul incepe sa bazaie infernal...in plus de asta cand pedala e conectata in serie cu o alta pedala, apare si un zgomot de fond enervant cand pedala e pornita (fara a canta). Ma gandesc ca ar trebui sa fie destul de usor de depanat, fiind un circuit simplu. Astept sugestii. Multumesc

Edited by Draykor
Link to comment
Share on other sites

Salve,

 

Despre ce clona de fuzzface este vorba? Este cu positive ground sau cu negative ground? In principiu treaba cu oscilatiile atunci cand potul de volum al chitarei este la minim este destul de frecventa. Ce factor de amplificare au cei 2 tranzistori? Au fost imperechiati? Sunt destul de multe cauze care pot duce la un astfel de comportament, da mai multe detalii.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Link to comment
Share on other sites

http://tonepad.com/getFile.asp?id=82 aici e totul despre pedala...Eu aveam cu masa negativa...l-am modificat pt masa pozitiva (polaritate C1 si jumperul) si acum...nu mai merge deloc...singura modificare a sunetului se produce cand dau volumul fuzzului la minim...apar niste oscilatii de frecvente inalte (foarte suparatoare pt ureche)... Nu prea mai stiu ce sa fac
Link to comment
Share on other sites

"Polaritatea masei" nu prea are sens, masa e un punct de referință. Pentru a măsura o tensiune e nevoie de două puncte. E.g. pentru alimentare simetrică masa e negativă față de "+9 V" dar pozitivă față de "-9 V".

"Masă pozitivă" sau "negativă" e o expresie pe care-o folosim ca scurtătură, în general pentru circuite cu tranzitori PNP. De ce mai toți tranzistorii cu germaniu erau PNP e altă poveste interesantă pe care o poți citi în timpul liber.

 

Săgeata de la emitor indică sensul convențional al curentului electric (de la "+" la "-"). Măsoară tensiunea la pinii fiecărui tranzistor.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.