Guest ThyAce Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Acum 2 zile chitara mea a cazut de pe stativ , e lovit lemnul putin in partea de sus langa E string aproape de doze, problema este ca de cand s-a lovit acel E-string se aude total out of tune , sa inteleg ca e stricata chitara? Sau se poate rezolva prin schimbarea corzilor sau ceva asemanator? Garantia ar acoperi aceasta problema , desi practic defectul ar fi vina mea ? Edited December 5, 2011 by ThyAce
barbarossa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) poate ca s-a invartit cheita. incearca sa o acordezi din nou. nu are ce sa pateasca. nu poti folosi garantia. eventual dezacordeaza coarda aia, trage un pic de ea in stanga dreapta, uita-te atent sa treaca asa cum trebuie prin saddle si nut si sa fie asezata calumea cand strangi din cheita, sa nu se incalece coarda la infasurari Edited December 5, 2011 by barbarossa
Guest ThyAce Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Am dezacordat-o si acordat-o cu un program numit AP Tuner, firul arata ok , pare putin loose , desi cred ca asa e ok pentru E , iar chitara s-a lovit putin , e o crapatura mica de tot acolo unde vine chitara la subrat. O sa incerc sa schimb corzile , ca si asa corzile cu care a venit par vechi . numai ca mi-e frica sa nu le pun aiurea. Edited December 5, 2011 by ThyAce
Guest ThyAce Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Mai are cineva vreo idee despre care ar putea fi problema?
'mnezău Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Pune si tu o poza cu crapatura. Eventual si un sample, sa auzim si noi ce nu suna cum trebuie... Edited December 5, 2011 by Gojira
Guest ThyAce Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Poza nu am cu ce sa fac , crapatura este foarte mica , e mai degraba impins lemnul in jos de la lovitura , este pe chestia ce sta la subratul meu ------- cam atat de mare e. Iar coarda suna ca si cum ar fi total dezacordata . Cum pot inregistra sa va arat?
'mnezău Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Pai nu inteleg. O acordezi si se dezacordeaza? Cheita de la coarda E arata in regula, e deformata sau ceva de genul? Se dezacordeaza imediat, sau dupa ceva timp? Daca se dezacordeaza in timp, cel mai probabil sunt corzile vechi.
Guest ThyAce Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Nu , nota si acordata suna ca fiind dezacordata. Cheitele arata bine , nu par lovite , desi chitara era dezacordata dupa cazatura ( s-au intors singure cheitele ) . PS: Problema nu a aparut deloc inainte de cazatura iar celelalte corzi se aud ok si acum. Edited December 5, 2011 by ThyAce
Airhead Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 eu unul nu inteleg unde este lovita, in punctul A sau B ? ai vazut-o cand a cazut, sa nu fi fost atins si gatul si atunci ai alta problema ?
Guest ThyAce Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 (edited) Nu am vazut-o cand a cazut , iar lovitura e undeva in punctul A. Gatul nu cred ca a fost lovit , cheitele nu se invart singure , nu sunt indoite , nu e nici o zgarietura pe ele , pare ok. Defapt singura lovitura de pe toata chitara este in Punctul A . Edited December 6, 2011 by ThyAce
Airhead Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 atunci eu zic ca ai alta problema, nu lovitura, fiind in corpul chitarii, nu la mecanisme (bridge, cheite, doze). ce fel de bridge ai ?
barbarossa Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 n-are nimica nici punctul a nici b. ori nu verifici tu calumea cum e pusa coarda aia, ori sunt vechi coryile ori s-a "desfasurat" o coarda, adica s-a rupt in interior si o mai tine doar infasurarea. schimba coarda aia si vezi dupa
Guest ThyAce Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 (edited) Am o Yamaha Pacifica 112v , nu stiu exact sa iti zic ce are in ea , o sa ma uit pe google , poate gasesc ceva. PS: Am vazut ceva de Vibrato Classic , dar eu nu folosesc bara aceea , nu e montata pe chitara , si nici nu stiu sa o montez. Edited December 6, 2011 by ThyAce
Airhead Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 daca ai bridje fix, atunci sunt niste suruburi care ar trebui verificate, daca nu, ai in spate niste arcuri care ar tb sa te uiti la ele. sau schimba coarda respectiva, cum spune si barbarosa si vezi dupa ce efect a avut.
Guest ThyAce Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 O sa le schimb pe toate in urmatoarele zile , am facut bine ca am luat un set de corzi cu chitara . Multumesc pentru ajutor , voi reveni dupa ce le schimb , numai sa imi fac ceva timp , trebuie sa fiu atent pentru ca sunt newbie si nu vreau sa gresesc .
Doctor X Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 (edited) Inainte sa schimbi corzile, verifica bridge-ul (mai precis saddle-ul pe care se sprijina coarda, cu tot cu arc si surub) si regleaza intonatia. Edited December 6, 2011 by Doctor X
'mnezău Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 http://users.powernet.co.uk/guitars/setuptut.htm
Guest ThyAce Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Metoda din video merge si cu APTuner? ( aplicatia pentru PC )
Doctor X Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Metoda din video merge si cu APTuner? ( aplicatia pentru PC ) Nu vad de ce nu.
Airhead Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 pentru tunning eu iti recomand Korg GA-1, ieftin, mic, dar stie multe. http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=1&BrandCategsID=7&BrandProductID=2354
Recommended Posts