zirko_95 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 As dori sa ma ajute cineva cu floyd-ul pt ca am schimbat corzile cu unele mai groase (012. - 056.) si dupa ce am acordat-o s-a ridicat floyd-ul...nici o surpriza aici...Cum am auzit insa,am strans suruburile,dar oricat as fi strans floyd-ul la fel a ramas.Nici un fel de miscare. Am auzit un sfat cum ca ar trebui sa las un pic din suruburi si sa strang putin cate putin iar apoi sa cant cam 1 min (desi extrem de greu tinind cont ca, corzile sunt cam la 7mm de grif) si sa repet procesul asteptand rezultate.Am incercat sa fac asta cam o ora dar nimic. Va rog sa ma ajutati ca nu am la ce sa cant =)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 As dori sa ma ajute cineva cu floyd-ul pt ca am schimbat corzile cu unele mai groase (012. - 056.) si dupa ce am acordat-o s-a ridicat floyd-ul...nici o surpriza aici...Cum am auzit insa,am strans suruburile,dar oricat as fi strans floyd-ul la fel a ramas.Nici un fel de miscare. Am auzit un sfat cum ca ar trebui sa las un pic din suruburi si sa strang putin cate putin iar apoi sa cant cam 1 min (desi extrem de greu tinind cont ca, corzile sunt cam la 7mm de grif) si sa repet procesul asteptand rezultate.Am incercat sa fac asta cam o ora dar nimic. Va rog sa ma ajutati ca nu am la ce sa cant =)) Salut, ce acordaj folosesti? Standard (eadgbe) sau coborat cu un ton sau 1 semiton? Pentru acordaj standard corzile .12-.56 au tensiune mult prea mare pentru ca acurile sa faca fata. Daca acordezi cu un ton mai jos s-ar putea ca arcurile sa reziste la tensiunea corzilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zirko_95 Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Salut, ce acordaj folosesti? Standard (eadgbe) sau coborat cu un ton sau 1 semiton? Pentru acordaj standard corzile .12-.56 au tensiune mult prea mare pentru ca acurile sa faca fata. Daca acordezi cu un ton mai jos s-ar putea ca arcurile sa reziste la tensiunea corzilor. Orice acordaj dar mai ales Drop tuning. Totusi am bagat-o in Drop A si tot asa a ramas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 (edited) S-a mai discutat http://forums.rgc.ro/topic/61772-acordare-in-d-standard-cu-floyd-rose/ Edited August 20, 2011 by draugr Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 As dori sa ma ajute cineva cu floyd-ul pt ca am schimbat corzile cu unele mai groase (012. - 056.) si dupa ce am acordat-o s-a ridicat floyd-ul...nici o surpriza aici...Cum am auzit insa,am strans suruburile,dar oricat as fi strans floyd-ul la fel a ramas.Nici un fel de miscare. Am auzit un sfat cum ca ar trebui sa las un pic din suruburi si sa strang putin cate putin iar apoi sa cant cam 1 min (desi extrem de greu tinind cont ca, corzile sunt cam la 7mm de grif) si sa repet procesul asteptand rezultate.Am incercat sa fac asta cam o ora dar nimic. Va rog sa ma ajutati ca nu am la ce sa cant =)) Pune mama arcuri ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts