www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Spam-Uri


Septi

Recommended Posts

Ei urmaresc sa-ti obtina datele bancare. Dar nu te intreaba asta din prima.

Iti cer datele astea pentru inceput, sa zicem ca pui botul si le dai. Pe urma, probabil iti dau un mail de genul din partea loteriei, esti fericitul castigator, bla-bla-bla. Mai apoi o sa te intrebe datele bancare, ca sa iti vireze banutii. Ei bine, din momentul ala, ei pot da telefon la banca si sa spuna ca vor sa mute o suma de bani de pe un cont pe altul. Ce le-ai oferit tu in primul mail sunt lucruri care-i intreaba cei de la banca pentru a verifica daca esti chiar tu cel care suna.

Sau, poate iti cer numarul cardului direct, ca sa faca cumparaturi online.

 

Cam asa cred eu ca functioneaza astea. Eu cred ca au si profit baietii, exista multi prosti in lumea asta...

 

Alta treaba, ei au datele tale personale dupa primul mail. Iti pot face o clona de buletin, ceva, pot face imprumuturi, cumparaturi in rate, etc. Nu e chiar greu sa falsifici un buletin...

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

Faza e ca esti in interminabilele lor liste de mail-uri. Si eu sunt, si multi altii. Ideea e ca tie ti se pare aiurea sa primesti un mail prin care sa ti se spuna ca ai castigat bani din Anglia.

Dar gandeste-te ca daca ti-ar spune ca ai fi castigat la Loteria Romana sau la o tombola care, din coicidenta sau nu, a avut loc in perioada in care ai primit mail-ul si la care ai mai si participat, probabil ca ai fi impins sa le pui la dispozitie datele

Link to comment
Share on other sites

Corect, dar iti dai seama, ca spamerii nu stau ei sa verifice din ce tara e fiecare mail la care trimit mesajul. In listele lor sunt o gramada de oameni din UK, in cazul nostru. Din acea gramada de oameni, cu siguranta, multi au jucat la loterie. Aia sunt principala tinta.

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.