Pleasca Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Pe scurt, am nevoie de ajutorul cuiva care se pricepe bine la chitare electrice si amplificatoare (pe partea de reparatii nu la cantat). Problema mea ? ... Amplificatorul imi scoate sunete foarte tremurate atunci cand ciupesc 2 corzi in acelasi timp...am mai discutat despre asta si cativa dintre membri m-au sfatuit sa schimb corzile intai (zis si facut). Prima oara cand schimb niste corzi = am rupt 2 (mi-am facut nervi maxim). Folosind celelalte corzi care au supravietuit, am reincercat si am obtinut acelasi sunet...Numai stiu ce sa fac si am nevoie de cineva care sa vada si sa ma lamureasca care e problema. Exista cineva care poate sa ma ajute ? Amp inca in garantie. Chitara nu.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Sunt din Bucuresti (cartier Crangasi). Incepator la chitara electrica. Chitara: Epiphone Les Paul Special II Amp: Marshall MG15 FX Inregistrare o sa postez maine desi nu cred ca o sa ajute cu ceva. Problema sunetului se aude mai evident pe Overdrive (fara nici un fel de efecte in toate cazurile) iar pe celelalte canale mai putin. Ideea este ca vreau sa vina cineva sa-mi inspecteze echipamentul (putem vb de un pret bineinteles in limita bunului simt).
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Inregistreaza si posteaza un mp3 care sa ilustreze problema. Precizeaza exact echipamentul despre care vorbesti (firma, modelul, pentru chitara, pentru amplificator, cablu, efecte, etc.). Precizeaza setarile (i.e. pe canalul curat, mediile la jumatate, inaltele la maxim, chitara pe doza dinspre gat, etc.). Daca vrei sa iti inspecteze cineva echipamentul, ar fi trebuit macar sa precizezi in ce oras locuiesti. Cam greu asa cu "nu merge si vreau sa mearga". Scuze pentru lipsa de detalii...sunt cam panicat in legatura cu situatia Inregistreaza si posteaza un mp3 care sa ilustreze problema. Precizeaza exact echipamentul despre care vorbesti (firma, modelul, pentru chitara, pentru amplificator, cablu, efecte, etc.). Precizeaza setarile (i.e. pe canalul curat, mediile la jumatate, inaltele la maxim, chitara pe doza dinspre gat, etc.). Daca vrei sa iti inspecteze cineva echipamentul, ar fi trebuit macar sa precizezi in ce oras locuiesti. Cam greu asa cu "nu merge si vreau sa mearga". Nu am tremolo. Am phaser, chorus, flanger si delay...crede-ma ca nu sunt activate,nobul este pe OFF, daca e cumva din greseala, este defectiune tehnica si nu am ce sai fac.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Nu e cazul, mai ales daca amplificatorul e in garantie. Variatiile de volum se intampla pentru toate notele? Au aceeasi frecventa? Poti imprumuta alta chitara ca sa vezi daca se intampla si cu ea la fel? Daca din contra, activezi un efect, problema ramane? Pentru alea 4 corzi care le mai am: E, D G si e, notele individuale nu tremura deloc, sunt constante (avand in vedere ca nici nu le-am mai tunat de frica sa nu se rupa), combinatile de cate 2 imi fac acel zgomot urat. Nu am prieteni cu chitare electrice, de aceea am nevoie de ajutorul cuiva care are. Nu am incercat chestia cu efecte, dar o sa incerc maine si te anunt. Amplificatorul l-am cumparat nou de la E-audio :| Culmea...i-am rugat inainte sa imi testeze amplificatorul si au spus ca nu au cu ce :| Dar o sa sun si o sa ma duc cu el daca asa ma sfatuiesti.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Deci se aude fix ca atunci cand tipul din filmulet termina de cantat prima parte...dar la mine se aude asa tremurat in vazduh doar pentru 2 corzi nu si pentru una cum ai zis tu. Setarile sa dezactivez efectele le cunosc si stiu cum functioneaza, nu e asta problema iti spun sigur.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Drept concluzie: ma duc cu amplificatorul la garantie si sper sa aiba el ceva, nu chitara :| ???
locdog Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Verifica acordajul si intonatia. Doua note simultane pe o chitara dezacordata fac un sunet urat care se potriveste foarte bine cu ce descrii tu si care este mult mai evident cu distors. Sper ca ai tuner
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Am tunner insa pe el mam bazat si am pocnit 2 corzi...am procedat exact cum vazusem la un tutorial pe youtube insa probabil nu am tratat corzile asa cum trebuie, nu stiu ce sa zic. Totusi as avea nevoie sa verific amp cu o alta chitara, dar nu am la cine sa apelez :|
locdog Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 As pune pariu pe o bere ca ampul nu are nimic. Infige chitara in calculator sau intr-o combina, da tare si vezi daca apare fluctuatia respectiva. Si inca doua intrebari: Incerci cu aceleasi doua note tot timpul sau face asa peste tot? Fluctuatia este acolo din prima clipa sau dupa un timp (adica dupa o secunda doua asa)?
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 As pune pariu pe o bere ca ampul nu are nimic. Infige chitara in calculator sau intr-o combina, da tare si vezi daca apare fluctuatia respectiva. Si inca doua intrebari: Incerci cu aceleasi doua note tot timpul sau face asa peste tot? Fluctuatia este acolo din prima clipa sau dupa un timp (adica dupa o secunda doua asa)? Am incercat combinatii intre alea 4 corzi care le mai am si la fel face. Iar fluctuatia este prezenta pe tot parcursul desfasurarii notei. Lucruri care le-am incercat: 1. Am scos cablu din amp si am dat ampu la max....nu scotea nici un fel de sunet neobisnuit decat un fasait (lucru normal pe overdrive) 2. am lasat cablu in amp si lam dat la max = un fasat ceva mai puternic pe overdrive. Astea daca ajuta la ceva.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 http://www.marshalla...&pageType=SEEIT Cred ca n-ai pus butonul de efecte pe "Off". Vad ca "Off" e chiar inainte de "Chorus". Probabil esti inca pe "Chorus" si nu pe "Off". Poate face un click cand ajunge pe "Off" si n-ai avut inima sa rotesti un pic mai cu forta potentiometrul. E foarte probabil ca asta e problema ta. Scuze, dar sunt chiar foarte sigur ca este pe OFF si nu face click :| Probabil in interior nu este pozitionat cum trebuie si ramane pe chorush atunci cand in exterior este pe off. Oricum, defectiune tehnica.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Multumesc pentru parerile voastre, maine o sa postez inregistrare cu asa zisus sunet...sper sa mai fiti disponibili si maine sa discutam.
locdog Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 O disonanta nu este acelasi lucru cu o modulatie. Deci nu se potriveste deloc cu ce descrie el. Tremurat inseamna modulatie de volum (tremolo) sau de pitch (chorus). La cum descrie el problema nu as baga mana in foc ca ii e clar ce se aude acolo O spun fara rautate, toti am fost incepatori. Si il cred ca stie sa dea pe off un efect. Verdictul se poate da foarte simplu repetand testul cu chitara bagata in altceva decat ampul cu pricina. De exemplu in calculatorul cu care posteaza aici
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Dupa remarca lui dudu am cautat (si gasit) thread-ul initial al lui Pleasca (de ce o fi deschis unul nou in loc sa posteze din nou in cel vechi?) unde exista si un mp3: http://forums.rgc.ro...la-aplificator/ Sunt destul de sigur ca e vorba despre chorus. Cu potentiometrul nu stiu ce sa spun. Atunci aveam corzile vechi si uzate. Si scuze ca am postat inca odata, dar de data asta aveam scopul sa stabilesc o legatura cu cineva care sa faca o vizita la domiciliu pentru a-si da cu parerea.
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 O idee foarte buna. Incearca sa inregistrezi chitara direct prin Line-in in calculator. Ai sa te lamuresti daca e de la chitara sau nu. "Banii" mei sunt pe amplificator / chorus, mai ales dupa auditia mp3-ului din celalalt thread si confirmarea ta ca se aude ca in filmuletul pe care l-am postat. http://audacity.sourceforge.net/ Vrei sa inregistrez chitara prin microfon sau ce ? Cablu care sa aiba "jack: intrun capat si mufa pentru chitara in cealalta nu am...sau orice altceva care sa faca legatura.
locdog Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 (edited) Am ascultat acum mp3-ul; acolo mi se pare evident ca este de la corzile vechi care nu mai erau in stare sa tina nota pe toata perioada decay-ului. De unde modulatia in pitch deranjanta la ureche. Acum ca le-a schimbat, aude aceeasi problema, dar doar la acorduri/intervale. Eu zic ca e qed. Dar fa intai testul de care ziceam cu calculatorul. Baga chitara in mufa de microfon mai degraba decat in line in, pentru ca nu ai preamp. Exista adaptoare pt jack mic. Edited May 20, 2011 by locdog
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Da red...stiu insa numi este la indemana asa ceva momentan. ar trebuii sa merg sa cumpar (alti bani alta distractie)
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 http://conexelectron...us.php?id=13486 1.5 RON. Strada Maica Domnului. LoL....ma asteptam la un 20 de ron asa...o sa vad daca gasesc si in alte parti in drum atunci ms mult
Pleasca Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Bineinteles...o sa incerc sa fac rost de adaptor cat mai repede, ca dupaia, in functie de rezultate sa fug la magazin cu ampu. Multumesc din suflet si ramaneti pe fir
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Am facut inregistrari...sa le pun sub formatul de la Audacity sau .wav ???
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 (edited) E si D: 3,3 __ 5,5__ 9,9__ 12,12 D si G: 2,3__ 5,6__ 9,10__ 12,12 (Notele care leam cantat prin calculator si prin amplificator) G si e: 1,3__ 3,5__ 6,8__ 10,12 E si D.rar D si G.rar G si e.rar E si D amp.rar D si G amp.rar G si e amp.rar Daca doriti sa le pun sub format .wav spuneti ! Edited May 22, 2011 by Pleasca
locdog Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 N-am audacity. Mai bine ne spui tu direct daca se aude tremuriciul si prin calc.
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 N-am audacity. Mai bine ne spui tu direct daca se aude tremuriciul si prin calc. Dupa mine da...dar vreau sa auziti si voi pt ca va pricepeti mai bine....am uitat sa specific: Corzile nu sunt acordate perfect deoarece mi-a fost frica sa numai rup vreuna, dar nici foarte dezacordate nu sunt.
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 E si D.ogg D si G.ogg G si e.ogg E si D amp.ogg G si e amp.ogg Partea cu D si G de la amplificator am pierduto.
locdog Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Corzile nu sunt acordate perfect deoarece mi-a fost frica sa numai rup vreuna, dar nici foarte dezacordate nu sunt. Corzile alea daca nu sunt acordate perfect atunci nu sunt foarte ci extrem de total si absolut dezacordate. ... Cu cateva posturi mai sus ti-am spus ca o chitara dezacordata E PERFECT NORMAL SA SE AUDA IN FELUL ASTA. Si tu acum vii si spui ca nu le acordezi ca sa nu le rupi? E fara comentarii.
FiveseveN Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Se mai plange lumea ca facem misto Multe sunt lucruri care s-au mai discutat aici, mai ales fenomene banale. Iar in orice fel de troubleshooting, si cand iti repari masina, e esential sa izolezi factorii individuali. Nu te intrebi de ce nu merge semnalizarea daca ai pierdut bateria undeva pe drum! Vezi aici de ce poate aparea efectul daca nu e acordata: http://en.wikipedia.org/wiki/Beat_(acoustics)
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Da...pai asta e, asa se intampla cand nu te pricepi destul de mult la astfel de fenomene Am acordat corzile si am refacut testul prin calc...intradevar am obtinut rezultate bunicele nu perfecte. Si prin amplificator lucrurile stau mai bine. M-am hotarat sa merg totusi cu chitara la un reparator sa o verifice el din toate punctele de vedere, apoi daca problema persista la amplificator atunci lucrurile sunt clare.
ggg Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Un sfat cat se poate de sincer si prietenesc. Problema ta este din amplificator.Dute la magazinul de unde l-ai cumparat pt ca exista obligatia din partea lor sa rezolve orice problema a amplificatorului, in perioada de garantie. Succes
Pleasca Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Un sfat cat se poate de sincer si prietenesc. Problema ta este din amplificator.Dute la magazinul de unde l-ai cumparat pt ca exista obligatia din partea lor sa rezolve orice problema a amplificatorului, in perioada de garantie. Succes Vad ca spui asta fara prea mare bataie de cap (se pare ca esti f sigur pe tine ca asta este problema). Sa inteleg ca te pricepi f bine sau ai mai intalnit aceasta problema ? PS am si alte probleme cu chitara :|
ggg Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Ca sa-ti iasa din pareri poti sa probezi si cu o alta chitara sa vezi daca se intampla acelasi fenomen. Am mai intalnit odata o problema similara .O oscilatie care aparea din cauza unui condensator din blocul de alimentare.
Recommended Posts