www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Floyd Rose

Guest caracatita

Recommended Posts

Guest caracatita
Posted

am un dk2 cu floyd pe ea .. cand am luat o din magazin nu faceea fret buzz.

dupa cateva zile s-a dezacordat si am deschis menghinele pe rand si m -am pus pe acordat. cand am inchis menghinele la loc, mi-u gros si la -ul imi fac fret buz pe primele 3 pozitii , nu vreau sa strang prea tare din floyd cele 2 corzi ca mi e sa nu se rupa sau sa cauzez vre-o defectiune floydului .

mi l -am acordat cu ajutoru procesorului de chitara si am vazut ca aproape toate corzile in loc sa le acordez le am lasat mai jos. (a avut un acordaj mai sus banuesc) si acuma d-asta cred ca bazaie .

any ideas?

ps: am cautat si pe google dar sunt multe notiuni de care habar-n am d-asta apelez la ceva in romana :):)

multam !

Posted

Trebuie sa reglezi actiunea in primul rand, si in al doilea rand, sa te hotarasti la o grosime de corzi pe care o vei folosi multa vreme de acum incolo, sa iti iei un set de corzi de aceea grosime, pui corzile noi, vezi daca se acordeaza cum trebuie iar daca nu se acordeaza ok trebuie sa lasi pe cineva care se pricepe sa regleze arcurile care tin floyd-ul.

Fret-buzz pe o chitara electrica nu este o problema majora, iar un fret-buzz in pozitiile 1-3 pe corzile groase e in multe cazuri normal pentru ca acolo corzile sunt teoretic cel mai aproape de griff.

Parerea mea (si asta o spun tuturor) e ca fret-buzz-ul pe o chitara electrica nu e un motiv de ingrijorare in cazul in care chitara nu falseaza in pozitiile in care exista fret-buzz. Deci nu-ti fa griji si urmeaza-mi sfatul: corzi noi, reglat actiunea, acordat cu tuner si daca asa nu merge, dai o fuga la un meseriash. Daca nu te pricepi, nu te bagi sa reglezi arcurile de la floyd singur.

Bafta!

Guest caracatita
Posted

am mai cantat pe o chitara a unui amic si avea corzile destul de groase si tapene.

corzile ei sunt naspa . adica sunt exact fenderuri (cred) care le am cantat si pe un behringer . o sa vad cum fac sa le schimb .

sugesti in privinta corzilor ? in functie dee stil.. pt metale banuiesc ca ar fi alea mai groase ?

Guest caracatita
Posted

la asta ma gandeam ca eu am bagat un acordaj standard . adica ala indicat de pe rp-u meu . si dupa ureche sa zicem. ea cred ca era acordata mai sus si d-aia cand am acordat-o eu asa a inceput sa bazaie nu?

• 2 weeks later...
Guest caracatita
Posted

sica sa fie totu calumea mai nou face si floydu un bazait subtil incat sa ti bagi p in el . cand dau in corzile groase bazaie un surubel...

Guest Sheriff
Posted

Ce fel de surubel? Esti sigur ca ai respectat procedura de acordare cum trebe? ( Faza cu adusul fine-tunerelor la mijloc, spre exemplu? )

Guest caracatita
Posted

nu mi dau nici eu seama . dar asa suna ca si cand ar vibra un surubel in santurile alea.. am acordat-o o de 2 ori din cheite (adica am slabit menghinele) si in rest din floyd am acordat-o de vreo 2-3 ori .. adica mai strangeam fff putin mi gros si la ca alea se lasau

ce draq sa fi patit , ea era reglata cand am luat o .. sper ca se poate reface ca e sacaitor bazaitu asta?

Posted

S-ar putea sa fie prinsa prost vreo coarda in punte. Nu prea exista nici un surubel care ar avea motiv sa se miste p-acolo. Daca nu gasesti sursa problemei vezi ce se intampla dupa ce schimbi corzile. Sau chiar si pana atunci poti sa scoti corzile pe rand si sa le prinzi din nou in punte, cat mai la mijlocul locasului. Poti sa te uiti si la inclinatia puntii... daca e inclinata spre spate s-ar putea sa fie cauza problemei.

Guest caracatita
Posted

ce am acum pe ea sunt niste fenderuri de *** . corzile mai groase-s bune pt power chords?

sa dea draq ba si ma oftic ca am citit manualu care mi l au dat scoarta-n foaie si nu explica mai nimic cum se acordeaza si cea mai tare fazaz e ca -ti da un link care nici nu merge. iti zice pur si simplu sa dai drumu la menghine si sa tragi de chei asta o stiam si eu.. pana mea