www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

amplif vs. ... ?


Guest hypnos
 Share

Recommended Posts

Guest hypnos

salutare! am chitara de cateva luni, pana acuma cantam la ea conectata la pc prin line-in (la o placa audio on board) se auzea acceptabil, dar vreau ceva mai bun. am cam 7-8 meloane... kiar 9 daca ma caut klumea prin buzunare, dar sincer nu prea as vrea sa dau bani pe amplif... intrebarea mea este... pot face ceva "minuni" dak imi iau o placa audio mai klumea ( http://www.flamingo.ro/produs.asp?id=7372 ) si niste boxe 5+1 de vreo 120W? ca soft folosesc guitar rig2...

 

mersi anticipat.. sper sa nu radeti de mine :)

Link to comment
Share on other sites

Guest spyked88

hmm... placa audio am văzut că depăşeşte bugetul tău, nu pot spune prea multe despre ea (e posibil să scoţi ceva bun din ea, personal aş merge pe un M-Audio sau ceva), dar... referitor la sistemul ăla 5.1, mai bine îţi cauţi nişte boxe monitoare ca lumea, fiindcă 5.1 ăia de 120W sunt o mare vrăjeală.

 

ar mai fi opţiunea să îţi iei un procesor, ceva de genul Line 6 POD 2.0, care s-ar încadra în bugetul tău. merge şi un amplificator, dar îţi va lipsi versatilitatea pe care o aduce un proc sau guitar rig-ul.

Edited by spyked88
Link to comment
Share on other sites

Cam ce ai putea face cu banii aia :

 

Toneport de la line 6 ( http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=434 ) care e o interfata special gandita pentru chitara ce vine cu un soft unde poti combina o carca de efecte.

 

O placa M-audio audiophile sau delta 1010LT ( http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=26 care bate la fund creativeul ala (creativeul e inclinat mai mult spre partea de utilizator casnic si oricum are un pret colosal)

 

Eu la ora asta vanez o pereche de monitoare ( http://www.itdirect.ro/produs.php?32:602 ) care din cate ma inteles se descurca foarte decent. Pretul unui sistem 5.1 decent cam de aici porneste (si ma refer la cel de la Genius)

 

Toate optiunile de mai sus sunt vailde in cazul in care vrei sa te bazezi strict pe pc. Daca vrei sa canti si cu niste prieteni majoritatea pica. Totusi investitia s-ar dovedi utila si peste un timp cand vei dori sa inregistrezi.

Link to comment
Share on other sites

Un mic procesor , ieftin dar calitativ cu minimul necesar , distors, chorus, compresor , ton , eventual si ecou.

 

Cam toate au implementate tot felul de efecte , unele mai bune altele mai slabe.

 

Minimul necesar este un Compresor si un distorsionator ca sa poti canta direct in placa de sunet pe line-in.

Dupa inregistrare poti sa prelucrezi in PC cu efectele ambientale din programul de inregistrae si mixer.

 

 

In nici un caz sa nu cumperi 5+1 sau 7+1 sunt niste porcarii pentru amatori de jocuri si filme,nu au nimic de a face cu muzica, numai strica.

Daca vrei sa faci piese 5+1 sau 7+1 ati trebuie un "convertor " un mixer pentru aceasta optiune, Sonar are implementat. dar nu te sfatuiesc nu prea iese nimica ca lumea si eu ami prind urechile cu defazajele,pentru ca ar trebui sa fie compatibil cu sistemul stereo pe doua cai !!! Sa nu se simta cadere de calitate cand treci de la 5+1 3D la Stereo normal , si sa nici nu dispara grupuri de frecvente.

Un diifuzor de 50W are in jur de minim 5 Kg !! asa ca asta ar fi primul lucru de comparatie .La 150W un difuzor de bass-medii are pana la 8 Kg.Restul ce este pe piata cu diferite inscriptii fanteziste sunt tromboane.

 

Daca nu ai alimentator in comutatie ,o statie de 100 W are in jur de 5 - 6 Kg daca e pe tuburi atuncea are 15-20Kg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.