www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sunt Incepator


Guest rockfusion
 Share

Recommended Posts

Guest rockfusion

salut din nou am deschis acest topic pt incepatori,cum am spus 'studiez' la chitara de o jumatate de an si as dori o lista ca sa spun asa care sa cuprinda tot ce are nevoie un incepator sa cante la la chitara,de la aranjarea chitarei pana la:ce exerciti trebuie sa faca,ce cantece trebuie sa exerseze prima data,cum sa mareasca viteza de miscare a mainii pe grif,viteza de ciupire a corzilor,cum sa invat usor diferite acorduri si ce acorduri trebuie sa invat mai intai,si alte trucuri si chestii pe care trebuie sa le cunoasca un 'n00b'.Multumesc mult o seara excelenta :)

 

am uitat sa mentionez ca stiu cateva cantece la chitara,ca 'ac~dc-thunderstruck,deep purple-smoke under whater,george thorogood-bad to the bone,dar pe acorduri nustiu nimic am incercat sa invat vreo cateva acorduri dar nu am reusit pt ca nu am viteza necesara cu care sa schimb acordurile intre ele sa obtin o melodie ceva.Multam inca odata :)

Link to comment
Share on other sites

Guest bogdancoltea

Din punctul meu de vedere cel mai bun lucru pe care-l poti face la inceput este sa urmezi o metoda de chitara.

E foarte important sa pornesti cu dreptul in ce priveste tehnica deoarece obiceiurile rele se deprind foarte repede si se elimina foarte greu.

La fel de important este sa-ti formezi si o baza, sa-i spunem, teoretica. Te va ajuta enorm sa progresezi. Altfel risti sa o iei de la zero(in unele privinte) cu fiecare cantec nou.

Viteza o vei capata pe parcurs pe masura ce avansezi si repeti temeinic.

 

Iti atasez link-uri catre doua dintre cele mai populare la ora actuala:

http://www.justinguitar.com/index.php

http://www.nextlevelguitar.com/

 

Din punct de vedere 'hardware' consider necesare cateva lucruri:

- un setup decent al chitarii

- capodastru, pene de diferite marimi (iti largesc putin orizontul)

- metronom

 

Si nu in ultimul rand, probabil cele mai importante lucruri - disciplina (depinde de tine), rabdare si perseverenta (daca indragesti instrumentul vor veni de la sine)

Edited by bogdancoltea
Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

am intels si raman dator,dec chiar i-mi place instrumenteul acesta nu pot sta o zi fara sa pun mana pe chitara si sa 'zdrangan'ceva la e,rabdare am pt sunt la liceu pe electronica si la electronica se cere multa rabdare deci nu sunt un tip disperat care sa clacheze ca un nebun.Ok inca odata multumesc,si o sa ma apuc de treaba.Inca o chestie siteul Next Level Guitar SHOP am vazut ca are numa produse dinacestea de vanzare iar eu am buzunarele cam goale dac ama intelegi,iar cel cu Free Guitar Lessons e ok.

 

astep si alte sfaturi,sunt extrem de binevenite:)

Link to comment
Share on other sites

Guest metalhead000

Eu am experienta de 3 ani. Cel mai mult am avansat in ultimul an , deoarece mi-am gasit un profesor de chitara clasica. Pana atunci aveam un stagg electroacustic (de-ala ieftin). Primii 2 ani am fost "freelancer" , adica invatam singur de pe net sau de pe unde apucam , cantece folk simple cu care mi-am dezvoltat tehnica voce-chitara (am cam renuntat pe parcurs la ea) si cel mai important am ajuns sa inteleg ritmul foarte bine si sa imi dezvolt urechea muzicala. Totusi, in 2 ani am progresat foarte putin , dar dupa ce am inceput orele de clasica totul s-a dat pe fast-forward. Nu a mai trebuit sa pierdem vremea cu note si alte simboluri , asa ca am trecut direct la cantece clasice. Cei 2 ani de experienta m-au ajutat foarte mult , deoarece reuseam sa tin bine ritmul si imi dadeam seama imediat cand citeam o nota de pe partitura gresit. Cel mai mare noroc pe care l-am avut este ca am gasit o Yamaha clasica foarte buna pe care am luat-o la schimb cu staggul electro-acustic (clasica este de 2 ori mai scumpa :D ) si pe care o am in brate cand scriu aceste cuvinte . In ultimul an mi-am dezvoltat digitatia si urechea muzicala foarte mult.

 

Ai cerut un sfat si eu am desfasurat istoria mea :)) . Din asta vreau sa zic ca cel mai bine e sa gasesti pe cineva care stie sa cante la chitara si care ar vrea sa petreaca un pic de timp sa te invete cate ceva. Daca nu ai bani de profesor atunci sigur ai vreun prieten care se pricepe. Parerea mea e ca cel mai bine inveti de la o alta persoana fizica, sa o ai in fata cand iti explica ceva :D .

 

La mine la liceu s-a infiintat un cerc de chitara unde se canta folk si iti spun ca in 2 saptamani , copii care nu au pus mana pe chitara in viata lor stiu sa cante 1-2 cantece cap-coada

 

Cum a spus bogdan : "Si nu in ultimul rand, probabil cele mai importante lucruri - disciplina (depinde de tine), rabdare si perseverenta (daca indragesti instrumentul vor veni de la sine)"

sper ca am fost de ajutor si nu te-am plictisit,

Razvan :D

Edited by metalhead000
Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

super,deci toata dezvoltarea de a canta la chitara consta in practica 'la greu',documentatie,si sa ai pe cineva care stie sa cante bine sa foarte bine la chitara.Ok mersi pt ajutor,este un profesor in Buzau il se numeste George Stanescu a fost instructor o vreme si la trupa Vama Veche si o sa 'aterizez' pe la el in vara.Thanks :)

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

inca o nelamurire daca nu supar,doresc sa achizitionez prin vara acest model de chitara (http://www.magazinuldemuzica.ro/HARLEY-BENTON-HBL400CS-_-49078.html) daca se poate niste sfaturi sau pareri despre ea,deoarece nu ca nu sunt sigur de ea dar iubesc chitara asta forma si culoarea ei si sunetul (am vazut o mica demostratie) si doresc neaparat sa o cumpar.Multam si o seara buna :)

Link to comment
Share on other sites

as dori o lista ca sa spun asa care sa cuprinda tot ce are nevoie un incepator sa cante la la chitara,de la aranjarea chitarei pana la:ce exerciti trebuie sa faca,ce cantece trebuie sa exerseze prima data,cum sa mareasca viteza de miscare a mainii pe grif,viteza de ciupire a corzilor,cum sa invat usor diferite acorduri si ce acorduri trebuie sa invat mai intai,si alte trucuri si chestii pe care trebuie sa le cunoasca un 'n00b'.

 

Studiezi la electronica, dar preocuparea ta principala inteleg ca e chitara? Ce spun profesorii tai de analiza matematica? :)

Nu am nimic impotriva celor care refuza sa foloseasca majuscula, dar ceea ce ai scris tu mai sus ma duce cu gandul la un banc vechi pe care probabil il stii... "Care e asemanarea dintre un caine si un inginer? Amandoi au o privire inteligenta, dar ii intelegi mai greu" :P "Aranjarea chitarei"... adica felul in care tii chitara in brate sau vroiai sa te referi la cum se seteaza o chitara electrica, "truss rod", "action", "pickups", "intonation"... adica ce-ti trebuie sa stii ca s-o "aranjezi de tot", sa fie numai buna de :wacko: ?

 

Apoi... tu poti sa exersezi fix ce piese iti plac tie, dar daca nu pricepi o iota din notele alea si inveti o chestie pe derost, e degeaba, poate ajungi sa impresionezi o tipa, dar asta nu se chiama ca stii chitara. Aici nu exista nici o reteta, poate unii au inceput cu Metallica - Nothing Else Matters, altii cu Wasting Love de la Maiden, tie poate iti place Thunder Struck. Dar incearca, toate trebuie sa aiba un inceput si incepe cu ceva teorie totusi.

Vorbesti de acorduri, dar nu despre game, vezi ce e o gama pentatonica si o gama diatonica intai. Personal iti recomand gama Do major ca punct de start, vezi cum arata intre tastele 9,10,12,13. Altii zic sa incepi cu La minor, Mi minor, Re minor, o sa vezi dupa aia ce inseamna. Acorduri? Vezi Do major, Fa major, Sol Major, Re minor, Mi minor, La minor, Si micsorat. Cele cu 4 sau mai multe note le cauti tu pe net, eventual pe www.all-guitar-chords.com

Referitor la viteza, incearca ceva de genul asta:

 

E--9-10-11-12-11-10-9-----------------------------------

B------------------------------------9-10-11-12-11-10-9-

G----------------------------------------------------------------

D----------------------------------------------------------------

A----------------------------------------------------------------

E----------------------------------------------------------------

 

La fel si pe celelalte 4 corzi.

Incepe lent si creste viteza cat te tine, daca iti iei si un soft de metronom cu atat mai bine, conteaza mult sa faci totul cat mai constant posibil si sa te poti sincroniza cu ritmul. De asemenea tine degetele perpendicular pe corzi si incearca sa apesi cu o forta cat mai mica. Apoi poti incerca hammer-on si pull-off, panatie alternativa si vei vedea viteze mult mai mari (cel mai bine cauta pe youtube, pana nu vezi nu pricepi, e mai mult de zis). Bineinteles, lectia respectiva o poti face doar ascendent sau doar descendant, o poti face si pe tastele 1,2,3,4 unde e mai greu fiind mai mare distanta intre taste, poti folosi alte combinatii de taste gen 1,2,4,3 sau doar 1,2, ori 1,3,4, inventeaza tu ce iti place si ce crezi ca iti este util. Apoi aplica lectia la gama Do major, vezi cum se potrivesc degetele ca sa o parcurgi cat mai rapid. Continua cu Re pentatonic minor.

Ma opresc aici, drumul e lung, dar ai ceva cu care sa incepi.

 

PS: Mi-a placut aia cu forma si sunetul chitarii din ultimul tau post. Vazusem pe unu' care intreba ce sa-si ia Gibson LP sau Fender Strat? :blush: Tu macar stii ce vrei. Eu de exemplu am un stratocaster din simplul motiv pentru ca imi place David Gilmour B)

Edited by SorinT
Link to comment
Share on other sites

Guest Buffaloh

inca o nelamurire daca nu supar,doresc sa achizitionez prin vara acest model de chitara (http://www.magazinul...CS-_-49078.html) daca se poate niste sfaturi sau pareri despre ea,deoarece nu ca nu sunt sigur de ea dar iubesc chitara asta forma si culoarea ei si sunetul (am vazut o mica demostratie) si doresc neaparat sa o cumpar.Multam si o seara buna :)

 

Eu nu am o parere prea buna despre Harley Benton , dar cel mai bine ar fi sa o iei la mana sa vezi cum se comporta , iar daca esti multumit e numai a ta.

Link to comment
Share on other sites

Guest metalhead000

inca o nelamurire daca nu supar,doresc sa achizitionez prin vara acest model de chitara (http://www.magazinul...CS-_-49078.html) daca se poate niste sfaturi sau pareri despre ea,deoarece nu ca nu sunt sigur de ea dar iubesc chitara asta forma si culoarea ei si sunetul (am vazut o mica demostratie) si doresc neaparat sa o cumpar.Multam si o seara buna :)

 

 

Cei de la Harley Benton se pricep sa copieze alte modele de chitare , dar din pacate doar la aspect. Cunosc 2 cazuri in care chitarele aveau vreo defectiune tehnica ( un exemplu este electrica mea HB ) , deci nu iti recomand sa iei un HB din magazine online. Cel mai bine ar fi sa o cumperi dintr-un magazin unde o poti zdrangani un pic - ideal ar fi sa te insoteasca cineva care se pricepe la chitare. Eu deja planuiesc sa imi vand chitara :P

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Ei nici eu nu sunt impresionat HB dar am vazut demonstratii cu chitara respectiva si se aude bine in cel mai rau caz o sa-mi iau un Ephiphone :mellow:

 

Am uitat sa mentionez ceva la 'Magazinul de muzica' i-ti ofera 20 de zile de test si daca nu-ti convine primesti banii inapoi.:P

Link to comment
Share on other sites

Guest metalhead000

20 de zile....hmm ... cam generosi :D . Daca e asa e foarte bine. Tu decizi daca iti palce sau nu ... in 20 de zile ai timp sa te hotarasti :)

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Sa speram ca va fi buna nu vreau sa fiu dezamagit pt ca imi place la nebunie chitara asta :P

Edited by rockfusion
Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Apropo mie lene sa scriu corect dar o sa ma stradui deacuma in colo sa scriu vad ca lumea nu ma suporta cum scriu si nu vreau sa se faca scandal pe chestia asta (imi aduce aminte de forumul 9am,o tampenie de forum bazat to [e regula scrisului si a mistourilor catre nou veniti)

Link to comment
Share on other sites

Guest Buffaloh

Apropo mie lene sa scriu corect dar o sa ma stradui deacuma in colo sa scriu vad ca lumea nu ma suporta cum scriu si nu vreau sa se faca scandal pe chestia asta (imi aduce aminte de forumul 9am,o tampenie de forum bazat to [e regula scrisului si a mistourilor catre nou veniti)

 

In caz ca HB nu te multumeste poti apela la un Epiphone Special II . Este aproape la acelasi pret cu HB si isi merita toti banii

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Ok mersi de informatie dar eu banii o sa-i procur abia prin vara daca am norocul sa ma angajez undeva,nu pot apela la parinti sa ma sponsorizeze deoarece salariile sunt foarte mici dupa cum stiti si viata e cam grea acuma in Romania.In fine o sa mai arunc o privire la preturi etc.:D

 

Apropo am invatat gama DO major dupa cum mi-ati idicat si o sa repet si la celelalte game,la acorduri nustiu care e faza pt ca trebuie sa apas tare pe corzi si sa feresc degetele sa nu ating alta coarda in timp ce am fixat acordul ca nu se aude cum trebuie dupa aceea,si chestia cu schimbatul acordurilor intre ele :wacko:.Un pic de ajutor va rog!

 

Eventual as vrea sa stiu si ce cantece sunt mai usoare sa le exersez eu personal am cautat dar nu am gasit :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Apropo am invatat gama DO major dupa cum mi-ati idicat si o sa repet si la celelalte game,la acorduri nustiu care e faza pt ca trebuie sa apas tare pe corzi si sa feresc degetele sa nu ating alta coarda in timp ce am fixat acordul ca nu se aude cum trebuie dupa aceea,si chestia cu schimbatul acordurilor intre ele :wacko:.Un pic de ajutor va rog!

 

Prima data am avut o chitara acustica, stii ce m-a traznit? Cica hai sa schimb corzile cu unele mai moi, ca ma dureau degetele ingrozitor la mana stanga. Abia apoi am priceput ca nu neaparat corzile erau de vina (desi m-au ajutat initial cele subtiri). Eu eram de vina pentru ca apasam cat puteam de tare. Si da, atingeam si ce nu trebuie. Eram uimit cum poti sa canti pe niste corzi asa apropiate, de ce o chitara are corzile asa apropiate? Am eu degetele prea groase? Prea scrute? Raspunsul la problema mea era ca nu tineam degetele perpendiculare pe corzi. Vezi clipul asta

pe la minutul 3 arata cum trebuie si cum nu trebuie... vezi si tu ce-ti iese dupa un astfel de antrenament. Si daca tot am vorbit despre justinguitar.com, vad ca ai mai fost indrumat spre acest site, iti mai dau un link apartinand celor de la nextlevelguitar.com
sper sa te ajunte sa-ti pui degetele in functiune, sa le misti ceva mai rapid. Dar ia-le in serios, cu rabdare, chiar daca nu iese cum vrei tu din prima. Acordurile alea pe care vrei tu sa le faci sunt... zanga, zanga... ies usor daca ai umpic de antrenament.

 

Eventual as vrea sa stiu si ce cantece sunt mai usoare sa le exersez eu personal am cautat dar nu am gasit :mellow:

Vrei neaparat sa canti ceva? Eu zic vezi cum faci sa-ti misti degetele, sa tii minte notele si acordurile, apoi sa inveti ce iti place tie, nu ce-ti spun altii.

 

inca o nelamurire daca nu supar,doresc sa achizitionez prin vara acest model de chitara

iti recomand sa vezi niste chitari epiphone

Edited by SorinT
Link to comment
Share on other sites

inca o nelamurire daca nu supar,doresc sa achizitionez prin vara acest model de chitara (http://www.magazinul...CS-_-49078.html) daca se poate niste sfaturi sau pareri despre ea,deoarece nu ca nu sunt sigur de ea dar iubesc chitara asta forma si culoarea ei si sunetul (am vazut o mica demostratie) si doresc neaparat sa o cumpar.Multam si o seara buna :)

 

 

Nuuu!Toate chitarele lor suna ca un *****.Or arata ele bine dar sunt foarte proaste.Si pe deasupra au un gat atat de incomod....Eu iti sugerez un ibanez:

 

http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=348&BrandProductID=2231

http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=348&BrandProductID=2232

 

 

Garantat mai bune decat panarama aia.

Link to comment
Share on other sites

Ia urmariti prin forum ...........plange unul cu Epifanul sau ca ...nu sta acordat gatul este un fel de statie mteo...etc .Asa ca ..................

 

Viteza se mareste prin apasarea pedalei ...daca nu ai trebuie sa cumperi.

 

Daca esti inginer ( in devenire ) trebuie sa stii si cuvintele noi din limba si literatura ..........electromecanica

 

actziune, intonatiune, setuire , bridge flotant ,pickupsuri,trussroade, tuninguire, coile sau coiluri ,humbuchere,

 

Deci nu aranjezi tu chitara numa asa !!! daca vrei sa ajungi chitarist .

 

Cu acordurile si eu am probleme ..se poate rezolva...nu le schimbi...tii un acord pana se toceste ..

 

 

Rechizitioneaza o chitara de la mica publicitate la vre-o 200-250 Ron ,,este perfecta ptr tine....

 

Sau daca ai bani ..........urmareste ce se vinde si din acelea sa nu cumperi nou din magazin caci nu degeba le vand baietii.

 

Dar la 200-250 Ron sunt OK ptr primi 5 ani de studiu.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Inteleg dar nu am bani la greu ca sa cumpar una originala sau una buna,pana ma angajez mai e ceva,sunt dezamagit pt ca i-mi placea la nebunie acel model de chitara visam la ea de cand eram de 5 ani si acuma sa aud ca e jalnica sincer ma doare sufletu:| dar asta e mai caut si alte modele (http://www.magazinuldemuzica.ro/Fender-Squier-Bullet-Strat-RW-FRD-_-36642.html) vreau sa stiu despre aceasta daca e buna de ceva.Mutumesc

Link to comment
Share on other sites

Inteleg dar nu am bani la greu ca sa cumpar una originala sau una buna, dar asta e mai caut si alte modele (http://www.magazinul...RD-_-36642.html) vreau sa stiu despre aceasta daca e buna de ceva.

 

Ma dezamagesti, eu tocmai te laudam ca apreciezi forma si sunetul unei chitari asemanatoare Gibsonului Les Paul, si tu... te dai la ceva spre Fender Stratocaster, cum imi place mie :) Din pacate nu-ti pot spune nimic exact despre modelul respectiv, chiar nu am avut de aface cu el, eu am altceva, dar gandeste-te de dinainte ce-ti place, ce vrei sa canti. E o greseala sa vrei o chitara electrica, doar ca sa ai una. La fel cum e o greseala sa vrei un job de xx** care nu-ti place si nici nu-ti ofera vre-o satisfactie, doar ca sa ai un job. Bineinteles e o diferenta intre ce visam si ceea ce suntem, dar e important sa-ti dai seama de ceea ce vrei, ceea ce iti place.

 

Pana una alta... cum merge cu acordurile?B)

Edited by SorinT
Link to comment
Share on other sites

Apropo mie lene sa scriu corect dar o sa ma stradui deacuma in colo sa scriu vad ca lumea nu ma suporta cum scriu si nu vreau sa se faca scandal pe chestia asta (imi aduce aminte de forumul 9am,o tampenie de forum bazat to [e regula scrisului si a mistourilor catre nou veniti)

 

 

Prietene,

 

Cred ca nu ai inteles tu ceea ce trebuie ! Daca cineva iti spune ca nu vorbesti si nu scrii corect , nu inseamna ca face misto de tine.

Daca ti-e lene sa faci lucrul asta, eu unul ma indoiesc ca ai putea sa inveti sa faci si altceva. Ai mare grija, cei care te pot angaja, pun mare pret pe acest aspect.

Si eu am terminat un liceu de electronica, cu foarte mult timp in urma, poate acelasi, dar nu mi-a fost niciodata lene sa scriu corect.

Convinge-ma ca ai inteles, ca te straduiesti, ca te poti corecta si o sa-ti pun eu la dispozitie materiale dupa care sa studiezi, fara sa te coste nimic. Asta numai daca nu cumva consideri ca pretul pe care il cer este prea mare pentru tine.

Nu mai compara cu alte forumuri, inchipuie-ti doar ca asta e un forum educational ! Multumeste celor care ti-au raspuns si crede-ma ca nimeni n-a facut misto de tine!

Poate, atunci cand o sa reusesti, s-o gasi cineva sa-ti doneze si o chitara pe care sa studiezi ! Nu e o rusine ca nu ai bani sa-ti cumperi una!

 

Iti urez succes !

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

Gata domnule daca vreti sa scriu corect o sa scriu corect.Sa nu-ti inchipui ca daca scriu aici aiurea inseamna ca scriu si la scoala.....Doamne fereste am numa medii de 9 si de 10 la romana dar la calculator mai uit de regulile gramaticii mai ma grabesc si scap o litera,doua dar asta e,stiu ca e naspa sa te inveti asa dar daca vreti sa scriu corect ok i got it :) si as ramane dator pe viata daca o sa ma ajuti sa invat sa cant si eu la chitara cat de cat :blush:

Link to comment
Share on other sites

Gata domnule daca vreti sa scriu corect o sa scriu corect.Sa nu-ti inchipui ca daca scriu aici aiurea inseamna ca scriu si la scoala.....Doamne fereste am numa medii de 9 si de 10 la romana dar la calculator mai uit de regulile gramaticii mai ma grabesc si scap o litera,doua dar asta e,stiu ca e naspa sa te inveti asa dar daca vreti sa scriu corect ok i got it :) si as ramane dator pe viata daca o sa ma ajuti sa invat sa cant si eu la chitara cat de cat :blush:

 

 

Brovo, ma bucur ca incepi sa intelegi!

Din pacate nu te pot invata eu sa canti, nu am nici timp si nici pregatirea necesara. Dar pot sa-ti dau niste materiale dupa care poti invata singur. Cauta-ma si ti le ofer cu placere!

 

 

P.S. Umbla la profil si mai corecteaza-l un pic. "i-mi urmez" se scrie corect asa : "imi urmez"

"i-mi place" se scrie corect "imi place". N-ai de ce sa pui cratima aia acolo!

 

Bafta !

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

ok ok :P

 

Apropo am gasit un material video de la Lick LIbrary sunt niste tehnici de ritm si trucuri, prezinta un nenea.Sper sa fie bune :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

salut am revenit,cu o intrebare la care nustiu daca o sa ma ajutati 'free' este vorba despre un setup al chitarei,dupa cum stiti detin o amarata de hora iris care nu e stralucita dar merge decat deloc,si as vrea sa stiu cum as putea sa-i fac setup adica sa-i reglez cam tot,pana si chestia aceea cu griful de are tija metalica in interior si stiu ca daca exagerez stramb ceva peacolo si numai e buna de nimic deci am apelat la dvs pt stiu ca exista si oameni priceputi aici :D.Astept indrumari.

Link to comment
Share on other sites

Guest rockfusion

ai fratilor va rog vreau sa stiu si eu cum se seteaza o chitara......

 

Ma dezamagesti, eu tocmai te laudam ca apreciezi forma si sunetul unei chitari asemanatoare Gibsonului Les Paul, si tu... te dai la ceva spre Fender Stratocaster, cum imi place mie :) Din pacate nu-ti pot spune nimic exact despre modelul respectiv, chiar nu am avut de aface cu el, eu am altceva, dar gandeste-te de dinainte ce-ti place, ce vrei sa canti. E o greseala sa vrei o chitara electrica, doar ca sa ai una. La fel cum e o greseala sa vrei un job de xx** care nu-ti place si nici nu-ti ofera vre-o satisfactie, doar ca sa ai un job. Bineinteles e o diferenta intre ce visam si ceea ce suntem, dar e important sa-ti dai seama de ceea ce vrei, ceea ce iti place.

 

Pana una alta... cum merge cu acordurile?B)

 

cu acordurile merge naspa pentru ca tot nu reusesc sa maresc viteza de schimbare a lor mai ales e acordul FA major ma omoara e cu bareu pnm .....e durere :wacko:

Link to comment
Share on other sites

cu acordurile merge naspa pentru ca tot nu reusesc sa maresc viteza de schimbare a lor mai ales e acordul FA major ma omoara e cu bareu pnm .....e durere

Fa-ul se poate face si fara bareu: x03211

Pentru viteza, uite ce a mers la mine: faci de exemplu Do,Fa,Do,Fa,Do,Fa,....... pana iti iese cu ochii inchisi, mana va "prinde" forma acordurilor si se va misca instinctiv. Apoi continui cu alte combinatii: Do maj,Mi min... apoi Do maj,Re min... Do maj,La min... Do maj,Sol maj... pana iti ies toate. Si vezi, nu trebuie sa apesi pe corzi cat poti, apasa fix cat trebuie ca sa sune coarda. Nu uita eventual sa faci si exercitiile de incalzire de care ti-am mai spus.

Despre setup-ul chitarii probabil ai citit deja in link-ul lui @Doctor X...

Edited by SorinT
Link to comment
Share on other sites

Guest alexgeo008

Nu-ti fa griji. Tuturor ne-a luat cateva saptamani pana sa facem trecerea intre acorduri. Mie unu mi-a luat cam o luna pana am ajuns sa le schimb acceptabil acordurile (fara bareuri care inca nu-mi ies pe chitara mea cu corzile prea inalte).

Edited by alexgeo008
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.