www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O Intrebare ?


Guest MarioTm
 Share

Recommended Posts

Guest MarioTm

in primul rand vreau sa va salut ! eu de la toamna vreau sa merg la scoala populara de arte la chitara clasica. se merita sa mergi la chitara clasica sau chitara moderna? ce se invata acolo ?

Edited by MarioTm
Link to comment
Share on other sites

...de la toamna vreau sa merg la scoala populara de arte la chitara clasica. se merita sa mergi la chitara clasica sau chitara moderna?

 

0. Dacã nu scri cu un pic de simț (întrebarea este ºi acum cam confuzã), ºi dacã nu citeºti cu rãbdare informațiile anterioare de pe forum, s-ar putea sã primeºti niºte reacții negative sau chiar avertismente.

 

1. Subiectul acesta s-a discutat de mai multe ori. ªi dacã vei cãuta/gãsi acele discuții vei afla lucruri importante. Inclusiv rãspuns la întrebãri.

 

2. Studiul chitarei clasice e o chestiune "de cursã lungã". Pe când cursul de chitarã modernã e mai facil (mai accesibil ºi cu rezultate mai rapide), ºi - desigur - mai adaptat muzicii tinere (rock, pop). Însã, dacã sunt fãcute cu hotãrâre/tenacitate, ambele cursuri vor aduce satisfacții.

 

3. Alegerea depinde ºi de gusturile/dorințele/atributele personale.

 

4. Desigur cã teoria ºi tehnica dobândite la studiul chitarei clasice sunt foarte aplicabile ºi pentru muzica modernã. (Invers merge doar parțial.)

Link to comment
Share on other sites

De cand s-a transformat forum-ul rgc intr-o biblioteca? Nu are voie nimeni sa puna o intrebare chiar daca s-a mai discutat pe baza acesteia in trecut?

 

 

Poate habar n-are ce-i cu forumul , poate habar n-are ca s-a mai discutat.

 

 

 

 

 

 

 

MarioTm daca vrei sa faci chitara clasica o sa inveti toata teoria muzicala ( lucru care te va ajuta foarte mult daca vrei mai tarziu sa canti mai multe genuri de muzica gen blues , jazz , rock , etc.) .Merita sa faci cursul de chitara clasica intai .Daca vei cauta pe net o sa gasesti informatii despre multi chitaristi celebri care au inceput cu chitara clasica si apoi au devenit maestri ai chitarei western aka acoustica sau ai chitarei electrice.Iti dau un exemplu : Mattrach ( este cel mai "vestit" chitarist de pe youtube si foarte talentat )

 

 

Daca te bagi la chitara moderna vei invata un anumit gen de muzica in special sau cate putin din fiecare ( exclus clasic).

 

Decizia este a ta .Sper ca te-am lamurit.Parerea mea este ca ar trebui sa incepi cu chitara clasica , chiar daca o sa studiezi 4-5 ani ( timp in care o sa te distrezi si o sa te joci cu chitara ) mai tarziu o sa fii foarte bucuros de evolutie.

Edited by Dam
Link to comment
Share on other sites

Guest MarioTm

parintii mei cand au discutat cu cei de acolo au zis ca poate sa ne ofere mai multe informatii numa daca ne inscriem la curs . deja semestrul era inceput si am zis ca cel mai bine sa merg de la toamna sa incep cursurile de la 0. nu stiu de ce am deja -2 ca nu am injurat sau nu am facut nimica rau .

Link to comment
Share on other sites

Sa stii ca teorie muzicala faci si la chitara clasica si la chitara moderna. Acum depinde doar de ce iti place tie. Ce muzica mai exact.

Poti sa devii chitarist bun si pe clasica si pe acustica/electrica, tine doar de tine. Daca nu iti place muzica clasica, iti dai seama ca vei repeta sictirit. Rezultatele, cel mai probabil, vor fi pe masura.

Nu stiu de ce spuneti ca invata teorie muzicala doar la clasica, si la electrica si acustica sunt sigur ca se invata in aceeasi masura.

Link to comment
Share on other sites

Guest MarioTm

majoritatea spun ca daca sti clasica sti si moderna.acuma este clar ca o sa fi mai bun la clasica decat la moderna.dar acolo cum se invata pe note pe taburi sau cum ?

Link to comment
Share on other sites

Gojira daca te referi la ce am spus eu in legatura cu teoria nu ai inteles bine.Eu am spus ca la chitara clasica te invata ABSOLUT TOATA TEORIA MUZICALA .Profesorii de obicei sunt foarte de treaba si iti arata si game de blues , game de jazz , care nu au aparut o data cu generatia noua , cum spunea cineva mai sus .Daca alegi chitara moderna o sa inveti ( depinde si de profesor, ) ori cate putin din multe genuri de muzica ( rock , blues , jazz) ori o sa aprofundezi numai un sigur gen de muzica.

 

Tabulaturile au aparut dupa portative si daca o sa inveti toata viata de pe tabulaturi iti vei da seama ca evoluezi foarte greu.In primul rand in institutii nu se invata dupa tabulaturi ci dupa portativ pt a intelege toata teoria .Inveti ce este masura , tempo-ul , etc.Dupa ce vei face un curs de clasica o sa fii in stare sa inveti melodiile dupa ureche , nu o sa mai folosesti tabulaturile sau notele de pe portativ.

 

Cel mai bine este sa incepi cu chitara clasica.Acolo se preda cea mai completa teorie.

Edited by Dam
Link to comment
Share on other sites

Pai nu o sa predea nimeni intr-o scoala de muzica dupa tabulaturi. Ar fi o ineptie.

Vreau sa spun ca n-ar avea de ce sa se puna mai mult accent pe teorie la chitara clasica decat la cea moderna. Gamele de blues si jazz au la baza tot gamele principale. Si pe-astea oricum, odata ce le stii forma, le construiesti singur, nu le inveti pe derost.

Ma gandesc ca singurele lucruri care difera sunt modurile de aplicare a teoriei, muzica clasica in cazul chitarei clasice si muzica moderna in cazul chitarei moderne.

 

Sunt de parere ca sunt mai multe lucruri placute de invatat din muzica moderna. Pana la urma trebuie sa-ti faca si placere sa urmezi acele cursuri, ca sa citeasca o partitura si sa o repete poate oricine.

 

Nu inteleg de ce nu au vrut sa-ti dea detalii cei de-acolo. Poate au dat ai tai de-o secretara care nu-si bause cafeaua.

Link to comment
Share on other sites

Guest _Iustin_

Cel mai bine ar fi să te duci, o să te ajute foarte mult. Eu am făcut 2 ani de chitară clasică şi abia apoi chitară electrică. Şi încă îmi pare rău că m-am lăsat. Acolo o să te disciplinezi şi o să-ţi faci o poziţie bună mai ales la mâna stângă. O să ajungi să poţi ţine degetele în extensii mari. Şi o să ajungi să cânţi corect, nu o să te sperii când vezi o partitură.

 

Eu am făcut chitară clasică în particular, i-am adus odată profului meu partitura de la Vals Venezolano nr.2. A cântat-o aproape perfect la un tempo ceva mai mic (la prima citire).

 

 

teorie muzicală=profesionalism

taburi=pentru oricine

 

urechismul este între cele două.

Edited by _Iustin_
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest MarioTm

Salutare ! Cineva mi-a zis ca daca te duci la chitara clasica dupa 1 an te-ai saturat de chitara ca baga prea multa teorie in tine si te saturi.Este adevarat?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.