viobio Posted June 13, 2011 Author Share Posted June 13, 2011 Boost Ton cu Pentoda EF80. Se gaseste in televizoarele comuniste. Schema: am folosit la alimentare traful de cadre care avea 40 si ceva de V in secundar , apoi unul de 12v Aceasta versiune cu pentoda imi place mai mult decat Valvecaster, de aceea cred ca il voi opera In plus, montajul acesta are mai putine piese, deci ocupa si mai putin loc Mai trebuie sa adaug un potentiometru de Presence, cum a pus Vio in pedala cu trioda pentoda Mai jos am pus poze cu tensiunea anodica cu traful de cadre si cu traful de 12V felicitari ! ma bucur ca ai inceput sa concepi singur mareste rezistenta din grila pentodei,cea de 150k,spre 1M ,daca oscileaza sau are brum o mai micsorezi esti pe drumul cel bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted June 13, 2011 Share Posted June 13, 2011 (edited) felicitari ! ma bucur ca ai inceput sa concepi singur mareste rezistenta din grila pentodei,cea de 150k,spre 1M ,daca oscileaza sau are brum o mai micsorezi esti pe drumul cel bun multumesc! astazi am modificat valorile condensatorilor de la intrare si de la iesire, le-am mai redus (47nF) in catod am pus un trimpot de 10k la alimentare am facut un redresor cu multiplicare de tensiune cu 2 condensatori de 22uF 350V, am obtinut o tensiune de 120V cu traful de cadre, (89V in anodul pentodei). cu dublorul de tensiune e alta viata ! m-am apucat de bobinat un traf pe un soc de filtraj dintr-un televizor vechi. O sa vad , poate iese ceva .traful v-a fi bobinat in functie de sarma disponibila recuperata de pe soc. Sper sa pot pune si o infasurare de 6.3 pentru filament Edited June 13, 2011 by vldmlt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 faina treaba,acuma m-am uitat prin casa si am vazut ca am si eu doua ef80,problema o sa fie la traf,ca nu am ... care e diferena de sunet intre cele doua montaje- ecc82/ef80 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 (edited) faina treaba,acuma m-am uitat prin casa si am vazut ca am si eu doua ef80,problema o sa fie la traf,ca nu am ... care e diferena de sunet intre cele doua montaje- ecc82/ef80 ? poti folosi orice traf care il ai la indemana ., numai sa aiba cel putin 12v. daca ai traf mic baga un redresor cu multiplicare de tensiune sa obtii o tensiune mai mare. (daca folosesti dublor de tensiune sa ai grija la condensatori).Cu cat e mai mare, cu atat mai bine, numai sa nu depasesti tensiunea maxima (vezi datasheet-ul tubului) Desi nu e indicat acest tub pentru montaje audio, imi place mai mult overdrive-u dat de aceasta lampa. Referitor la tonul de clean..mi s-au parut cam la fel. Acum depinde de gusturile fiecaruia. Montajul e mult mai simplu decat la Valvecaster si il poti face mult mai repede . l-am facut duminica pe la 4-5 dimineata (n-aveam somn ) Edited June 14, 2011 by vldmlt Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 sample sample,castelul meu pentru un sample Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts