www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Diverse Probleme Pe V100.


oLlama
 Share

Recommended Posts

Noroc ! De cateva saptamani am un Vintage V100 si am intampinat niste probleme. Mai intai, butonul de strap din fata iesea din ce in ce mai mult. L-am rezolvat cu un surub ceva mai gros de la o alta chitara. Dupa aceea jack-ul avea joc din ce in ce mai mult. L-am strans cat am putut cu mana iar acum vad ca se lasa iar. Iar alte doua probleme constau in:

 

- Am sesizat ca pe diferite taste (acum pe tasta 2 de pe Sol) bazaie insa nu-mi dau seama de unde. Am ascultat de-a lungul corzii dar bazaitul se aude la fel oriunde pun urechea dar mi se pare mai puternic inspre bridge. Am incercat sa las coarda, sa o scot din nut si bridge si sa o pun la loc. Sa merg cu degetul sub coarda de-a lungul grifului ca si cum as uniformiza-o...sa modific actiunea. Bazaitul nu pare sa fie ca acela unde coarda loveste tasta.

 

- Tasta a 12-a (putin de tot) si a 13-a (asta rau) de pe mi-ul subtire continua sa se inece indiferent de actiune. Se aude numai cand ridic putin coarda.

 

Si inca cateva intrebari:

 

1. Unde se gasesc si cam cat costa (in Bucuresti) sa schimb jack-ul si bridge-ul cu unele ceva mai calitative, am citit ca bridge-ul influenteaza mult calitatea si sustainul sunetului.

2. Un setup al chitarei unde pot face ? http://www.guitarsho...intretinere.php Aici mi se pare destul de mult...cel putin 700 de mii ?!?

 

Multumesc !

Edited by oLlama
Link to comment
Share on other sites

De obicei corzile cu care vin chitare sunt mai slabute, daca au stat si mai mult timp expuse, isi pierd foarte mult din calitati. Eu cand am luat chitara imi bazaiau urat E-ul gros si A-ul. Dupa ce am schimbat corzile, fara sa fac nici un reglaj, nu s-a mai auzit nici un bazait.

 

Incearca sa pui o rigla de vreo 50 cm de-a lungul griffului. Poate gasesti una metalica, sau una din plastic, dar mai "de firma", cele ieftine nu prea sunt drepte.

Uita-te daca rigla atinge toate freeturile. Daca atinge 1,2,3,4 si 20,21,22, inseamna ca grifful tau este concav. Daca, din contra, sunt atinse freeturile din mijloc, inseamna ca este convex. In aceste situatii trebuie sa reglezi truss-rod. Cu un imbus, rotesti in sensul acelor de ceasornic daca vrei sa-l faci convex si in sens opus acelor de ceasornic daca vrei sa-l faci concav. Atentie, roteste cate putin, cam 1/8 dintr-o rotatie completa de fiecare data. Pune iar rigla si vezi daca s-a schimbat ceva. Daca, maxim 2 rotiri complete nu observi nici o diferenta, nu mai insista, du-te la un specialist.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.