ShiverMeSideways Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Salutare, everybody! Mi s-a pus pata sa incerc iarasi (pentru a 4-a oara, chiar) sa inregistrez o mica adunatura de piese intr-un demo sau EP (pana la album mai e cale lunga). Astfel, am ales un cover si doua compozitii proprii fiindca trei piese mi se pare un numar respectabil pentru un prim demo. Asa deci, ce mai incolo si incoace, va prezint prima melodie: "Teardrop", cover dupa tema House M.D. compusa de Massive Attack. Sunt uber-fan House, si imi place sa fac coveruri mai "altfel" asa ca am ales aceasta piesa ca sa deschida demo-ul. Detalii: * Chitara - Jackson Kelly JS30 (no termolo) * Efect - Zoom 505II * Placa de sunet: Realtek AC 97 (nu mai stiu daca e on-board sau nu) * Soft: Guitar Pro 5.2 (cu RSE) pentru negativ (clape, tobe, bass) si Audacity pentru captare, mixare si efecte post-inregistrare * Experienta: 3 ani de chitara, 2 de compozitie. Va rog sa ma criticati constructiv, sa-mi oferiti sugestii, pareri etc. si sa adresati orice intrebari aveti. Degeaba inregistrez ceva intre patru pereti si am eu senzatia ca e nu-stiu-cum, atata timp cat nu ascult feedback-ul unor alte urechi obiective ca sa ma pot dezvolta ca instrumentist si compozitor. Cheers! 01___Teardrop.mp3
ramurel Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 (edited) Pãreri subiective poți primi... Mie personal îmi place ce-ai fãcut cu chitara, iar ca observație aº face doar faptul cã în primul minut am "notat" cel mai bine o aritmie la percuție, parcã o micã fracțiune de secundã una din bãtãi e ieºitã din ritm... Mai ascultã un pic. Mie aºa îmi pare. Altfel, eu personal mai vreau sa aud d-astea... Succes ! PS : Parcã de la 0:28 se aude cel mai bine "aritmia" ! Edited October 27, 2010 by ramurel
Alinator Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Salutare, everybody! Mi s-a pus pata sa incerc iarasi (pentru a 4-a oara, chiar) sa inregistrez o mica adunatura de piese intr-un demo sau EP (pana la album mai e cale lunga). Astfel, am ales un cover si doua compozitii proprii fiindca trei piese mi se pare un numar respectabil pentru un prim demo. Asa deci, ce mai incolo si incoace, va prezint prima melodie: "Teardrop", cover dupa tema House M.D. compusa de Massive Attack. Sunt uber-fan House, si imi place sa fac coveruri mai "altfel" asa ca am ales aceasta piesa ca sa deschida demo-ul. Detalii: * Chitara - Jackson Kelly JS30 (no termolo) * Efect - Zoom 505II * Placa de sunet: Realtek AC 97 (nu mai stiu daca e on-board sau nu) * Soft: Guitar Pro 5.2 (cu RSE) pentru negativ (clape, tobe, bass) si Audacity pentru captare, mixare si efecte post-inregistrare * Experienta: 3 ani de chitara, 2 de compozitie. Va rog sa ma criticati constructiv, sa-mi oferiti sugestii, pareri etc. si sa adresati orice intrebari aveti. Degeaba inregistrez ceva intre patru pereti si am eu senzatia ca e nu-stiu-cum, atata timp cat nu ascult feedback-ul unor alte urechi obiective ca sa ma pot dezvolta ca instrumentist si compozitor. Cheers! 1. Voit sau fortuit orchestratia suna foarte midi. 2. Aceasi orchestratie are momente cind se ineaca. 3. Volumele sunt insuficient cizelate si lucrate 4. Desi tema de chitara este interesanta se termina inainte de a apuca sa zica ceva. Deocamdata atat. Bafta
ShiverMeSideways Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Pãreri subiective poți primi... Mie personal îmi place ce-ai fãcut cu chitara, iar ca observație aº face doar faptul cã în primul minut am "notat" cel mai bine o aritmie la percuție, parcã o micã fracțiune de secundã una din bãtãi e ieºitã din ritm... Mai ascultã un pic. Mie aºa îmi pare. Altfel, eu personal mai vreau sa aud d-astea... Succes ! PS : Parcã de la 0:28 se aude cel mai bine "aritmia" ! Ai dreptate legat de aritmie, voi reinregistra clapele si "percutia electronica". Credeam ca era numai in capul meu, but this confirms it. Multumesc pentru urare si vorbe bune! 1. Voit sau fortuit orchestratia suna foarte midi. 2. Aceasi orchestratie are momente cind se ineaca. 3. Volumele sunt insuficient cizelate si lucrate 4. Desi tema de chitara este interesanta se termina inainte de a apuca sa zica ceva. Deocamdata atat. Bafta 1. Stiu, n-am ce sa-i fac pana invat sa folosesc Cubase sau ReNoise etc. 2. Da, e vorba de aritmia aceea de care a pomenit si Ramurel, I'll sort that out. 3. Yeah, noob-mixer here, piesa e inca 1st draft, will work on that as well. 4. Cam asta era ideea, nu vroiam ca piesa sa stea mai mult decat este poftita, cu atat mai mult cu cat este oarecum un intro. Mersi!
ShiverMeSideways Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 (edited) Ok, tocmai am reinregistrat clapele, asa ca sper ca am rezolvat problemele de aritmie. As fi preferat sa fi editat topicul initial, ca sa fie toate intr-un singur loc, dar se pare ca nu se poate. Anyhoo, urmatorul pas ar fi sa reglez volumele? PS: se pare ca pot adauga la player piesele, deci intotdeauna ascultati ultima piesa cu acelasi nume ca sa audiati ultima varianta! 01___Teardrop.mp3 Edited October 28, 2010 by ShiverMeSideways
comanel Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Pentru un Zoom 505 II chitara suna impresionant de bine.. noise gate-u in schimb iti taie tot
ShiverMeSideways Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Pentru un Zoom 505 II chitara suna impresionant de bine.. noise gate-u in schimb iti taie tot Mersi! Da, i-am pus si eu niste noise reduction, o sa-l scot de tot pe viitor.
maur Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 suna rau acel midi. foloseste un soundfont...macar pt tobe.
ShiverMeSideways Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 (edited) suna rau acel midi.foloseste un soundfont...macar pt tobe. Done! Datorita numeroaselor plangeri aduse tobelor din piesele mele, in sfarsit am reusit sa remediez problema. Thank you, EZDrummer . Astfel, va prezint noul meu tobosar (care va fi, la randul sau, inlocuit in curand de Drumkit from Hell). 01___Teardrop__Massive_Attack_Cover_.mp3 O alta schimbare majora este ca am ales si un nume pentru proiect: Harmonic Destruction. Poate parea cam brutal, dar ideea era de alaturare a doi termeni care sunt cat de cat opusi dar nu obviously so (gen "Black & White"). Va place? Si acum, cred ca am staruit suficient asupra primei piese, asa ca voi trece la inregistrarea celei de-a doua. Cheers! Edited November 1, 2010 by ShiverMeSideways
ShiverMeSideways Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Update time! Am "terminat" cea de-a doua piesa, Dare to Dream: 02___Dare_to_Dream.mp3 Sper sa va placa, desi sunt constient ca "productia" nu-i tocmai geniala. Acum, voi incepe sa lucrez la asta: riff_A___glorious_version.mp3
ShiverMeSideways Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Dupa multa asteptare, in sfarsit, a ajunsara! Va prezint piesa cu rifful ales de forumul RGC, pentru care va multumesc inca o data si v-o prezint voua in mod exclusiv (pe MySpace nu va aparea); ultima piesa de pe demo, numita Force of Nature. Repostez pe aceasta cale toate cele trei piese, ca sa le puteti vedea si asculta cu usurinta. 01 - Teardrop (Massive Attack Cover).mp3 02 - Dare to Dream.mp3 03 - Force of Nature.mp3 Abia astept sa va aud parerile! Cheers!
ShiverMeSideways Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 (edited) energice piesele tale Mersi, ma bucur ca-ti plac. Se potrivesc cu autorul! Pe viitor poate am sa abordez si piese mai lente. Apropo de viitor. Momentan caut un artist care sa creeze coperta si sa faca un pic de design. Asa ca cine e interesat, sa se ofere, si sa verifice topicul asta pentru detalii: http://forums.rgc.ro...r-graficartist/ Intre timp, pentru ca sunt destul de ADHD-ist si n-am stare, nici fizica, nici muzicala, am inceput sa adun idei, riffuri, melodii pentru cel de-al doilea produs Harmonic Destruction! Voi face, cu siguranta mai multe piese si voi incerca macar sa gasesc un producator... Alte promisiuni care nu stiu daca se vor intampla includ oameni care chiar sa inregistreze partile de tobe, bass, clape, si poate chiar sa trag si eu chitarele la un studio, ceva. I dunno, o sa vedem ce rezerva viitorul. Momentan, time to write some songs! Tineti urechiule ciulite! Si nu uitati sa nu va sfiiti in a comenta despre piesele disponibile acum. Edited December 2, 2010 by ShiverMeSideways
Recommended Posts