www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ShiverMeSideways

Active Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Band
    Between Colors (Heavy), The Eyes Have It (alt-Metal), Pixel Hunt (e-band)
  • Gear
    Instrumente: O electro-acustica Stagg si o electrica Jackson JS30KE Kelly. Effecte: Zoom G2, Zoom 505II. Amplificare: Laney LX12, PC.

ShiverMeSideways's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Salut, A venit momentul sa trec si prin lumea 7-String-urilor. Inainte de a sari cu "da' la ce bun 7, pe 6 nu stii sa canti?" e o decizie la care m-am gandit destul de mult si care este strans legata de compozitie si de directia unui proiect muzical (precum si de range-ul solistului). Ideea e ca as vrea sa va cer ajutorul in alegerea unei chitari, in functie de ce experiente aveti cu 7-string-urile mentionate mai jos, precum si a experientei in genere legata de producator, etc. Astfel, aruncand un ochi pe Thomann am observat urmatoarele modele: * Harley Benton R-457 BK Progressive Series - http://www.thomann.de/ro/harley_benton_r457_bk.htm * Jackson JS22-7 Dinky SB - http://www.thomann.de/ro/jackson_js22_7_dinky_sb.htm * ESP LTD M-17 BLK - http://www.thomann.de/ro/esp_ltd_m_17_blk.htm * Ibanez GRG7221-BKN - http://www.thomann.de/ro/ibanez_grg7221_bkn.htm In primul rand, trebuie sa recunosc ca pretul Harley Benton-ului ma atrage foarte mult. Din cate am inteles, e un producator de chitare destul de urat de lume, iar demo-ul de pe Thomann m-a cam oripilat (suna chiar dezacordat, sau ma inseala urechile), desi am auzit cateva demo-uri mai ok de la diversi pe YouTube. Rationamentul meu fiind ca as putea lua-o si folosi-o timp de un an-doi si apoi sa-mi cumpar un model mai scump si mai bun. Insa, desi nu dispun de multe fonduri, ma gandesc ca as mai putea pune un pic si lua o chitara mai buna, pe care sa ma pot baza poate chiar 5 ani, pana cand se va justifica un 7-String mai "profesional" (a.k.a. mai scump si hopefully, mai bun). Momentan, in afara de HB for price reasons, as tinde spre Jackson sau Ibanez, primul fiindca imi place tonul usor mai subtire si pentru ca sunt obisnuit cu si fan Jackson, iar al doilea pentru experienta pe care o au Ibanez cu 7-string-urile si pentru ca, in genere, chitarile lor sunt foarte lejere la cantat. Dar nu ma pot decide, fiind intr-o postura usor ignoranta. Astfel, va rog sa ma ajutati cu pareri, impresii, injurii, sfaturi. Multumesc mult! - Dan
  2. Salutare, sunt Dan, chitaristul trupei Between Colors din Bucuresti si suntem in cautarea unui clapar/unei clapare! Suntem o trupa de metal melodic modern, fondata in 2012, am avut concerte in Private Hell, Ageless Club si la Arenele Romane in cadrul concursului Rock in Parc. Pentru a va face idee de stil, puteti asculta aici ultimele doua piese lansate: Ghost Dance Mindscape Trupa se mai poate gasi pe: * Facebook: https://www.facebook.com/betweencolors.band * YouTube: https://www.youtube.com/user/BetweenColorsBand * SoundCloud: https://soundcloud.com/betweencolors (mai avem material mai vechi, dar e cu fosta solista) Avem doua repetitii pe saptamana, 9 piese in setlist (8 originale si un cover in varianta proprie) + 3 piese noi in lucru, vrem sa pregatim un EP, poate si un clip si desigur, vrem cat mai multe concerte. Astfel, cerintele ar fi: * Sa fie o persoana serioasa, sa aiba timp de repetitii + concerte si rabdare - o trupa de viitor nu se construieste peste noapte, trebuie muncit * Sa aiba clapa care sa permita schimbarea cat-de-cat rapida a tonurilor - avand un sunet foarte puternic de clape, cu multe schimbari de tonuri de la parte la parte a piesei, nu prea putem sta doar pe pian si pe string-uri toata piesa * Stapanirea instrumentului - desigur ca nu cautam un Jordan Rudess, iar noi mereu mai avem de lucrat si de invatat, dar un minim de cunostiinte in ceea ce priveste propriul instrument e, desigur, necesar - in principiu, daca piesele de mai sus suna ca si cand "le-ati putea face" e bine * Experienta in alte trupe reprezinta un avantaj, dar nu e necesara Daca suna bine si sunteti interesati, ma gasiti aici pe forum, pe facebook ( https://www.facebook.com/dan.niculescu.7 ), pe mail ( shivermesideways (at) gmail (punct) com ) precum si la telefon: 0721.22.44.58.
  3. Si totusi, s-au terminat tobarii si bassistii pe genul asta pe muzica? Chiar avem nevoie si suntem si presati de timp. Come on, trebuie sa mai fie lume interesata!
  4. Salut, sunt Dan Niculescu, chitaristul trupei Between Colors. Datorita unor schimbari de componenta ne aflam in situatia in care cautam sectie ritmica! Cantam Melodic Metal cu influente simfonice, progresive, chiar si hard'n'heavy. Cautam oameni seriosi, prietenosi si dispusi sa invete si sa progreseze alaturi de noi. Avem concerte planificate, precum si alte "activitati muzicale" asa ca avem nevoie de oameni care vor sa faca o treaba buna si de durata. Pentru tobar(a): * un minimum de experienta este necesar, insemnand capacitate de a canta ok si fluid in 4/4 si 6/8 si de a se adapta pe batai si stiluri diferite * pedala dubla prezinta un avantaj, dar nu e absolut necesara Pentru bassist(a): * bass cu 5 corzi este recomandat, care se poate acorda mai jos cu un semiton (la# re# sol# do# fa#) SAU * bass cu 4 corzi, dar acordat in drop do# (do# sol# do# fa#) Avem piese deja compuse, dar partile de tobe si de bass nu sunt inscrise in piatra. Daca vreti sa schimbati, insa, va trebui sa va adaptati la stilul si tonul general al melodiilor. Pentru a va face o idee de stil, avem patru piese postate pe YouTube: http://www.youtube.com/user/BetweenColorsBand Pentru intrebari si alte detalii, ma puteti contacta pe mail: shivermesideways (atozaur) gmail.com, aici pe forum prin mesaj privat sau chiar si la telefon: 0721.22.44.58.
  5. Salutare, sunt Dan din Between Colors si iarasi suntem in cautare de membri! Dar, de data asta cautam doar un tobosar/o tobosara, avand componenta in rest completa! Avem piese compuse, concerte planificate si cateva luni bune de repetat (plus o mica iesire live deja) in spate. Ca sa va faceti o idee de stil, puteti intra pe YouTube (avem 3 piese postate): http://www.youtube.com/user/BetweenColorsBand Pentru contact, ma puteti suna la 0721.22.44.58, imi puteti trimite PM pe forum aici, sau mail pe shivermesideways@yahoo.com . Ne puteti gasi si pe Facebook: http://www.facebook.com/betweencolors.band
  6. In prima imagine, pe butonul din dreapta celui cu "TXT", e highlighted, desi nu foarte bine. Butoanele astea se afla in partea de jos a programului.
  7. Din cate inteleg, cam asta-i cauta (valabil pentru GP 5.2). Dai click colo-sa, si setez la ce instrument vrei sa schimbe GP-ul. II poti schimba volumul, panning-ul si (in functie de ce soundfont pentru MIDI folosesti, cel default de Windows nu merge) chorus, reverb, etc. Si cand GP va ajunge pe nota aia unde ai pus schimbarea (e marcata cu un patrat rosu deasupra notei) va schimba de la instrumentul setat initial (sau la ultimul punct de schimbat) la cel la care ai setat. Hope this helps, bafta!
  8. Cautarea pentru clapar(a) continua! Repetitiile curg, repertoirul se imbogateste, dar inca mai e nevoie de cineva la clape ca sa ducem sunetul la un nou nivel!
  9. Salut! BUMP! Mai trebuie doar un/o clapar/clapara! Mai avem piese compuse si un pic mai "clapa-centric," asa ca potentialii instrumentisti sa nu creda ca e vorba doar de cantat acorduri pe fundal! Contactati-ma pentru demo-uri! Let's keyboard it up!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.