Sarpe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Salut, am cautat pe net niste informatii dat nu am gasit nimic care sa ma multumeasca. Asa ca va intre pe voi. Am vazut ca daca vrei sa ai un sunet asemanator de Gibson Les Paul de obicei iti cumperi un model mai bun de la Epiphone sau Vintage. Intrebarea mea este urmatoare, daca vrei sa ai o chitara mai buna cu forma de Stratocaster dar nu ai banii sa ii dai pe un Fender original, ce alegi? Si inca o intrebare, care este marea diferenta intre cele 100 de modele de la Fender? Numai bine!
Radu Burcea Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Salut, am cautat pe net niste informatii dat nu am gasit nimic care sa ma multumeasca. Asa ca va intre pe voi.Am vazut ca daca vrei sa ai un sunet asemanator de Gibson Les Paul de obicei iti cumperi un model mai bun de la Epiphone sau Vintage. Intrebarea mea este urmatoare, daca vrei sa ai o chitara mai buna cu forma de Stratocaster dar nu ai banii sa ii dai pe un Fender original, ce alegi? Si inca o intrebare, care este marea diferenta intre cele 100 de modele de la Fender? Numai bine! Parerea mea ca cea mai buna alegere ar fi un Squier din seria Classic Vibe.Sunt foarte reusite si comode as zice. Iar cat despre diferenta intre modele: in principal lemnul,dozele,hardware,profilul gatului,lemnul fretboardului etc.(ce ti-am spus eu e orientativ,cel mai bine te-ar lamuri un expert in Fender). .
CernoBill Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 100 de modele...astea 100 de modele sunt, am putea spune, variatiuni ale aceluiasi model...diverse dotari, diferite constructii, diferite niveluri de calitate
Sarpe Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 (edited) Haideti ca incep sa imi fac o idee. M-am uitat putin la nenea asta: si imi place ce vad Se simte bine diferenta intre modele.Imi dau seama ca atunci cand am intrebat care este diferenta dintre modelele Fender am fost putin stupid, dar ma asteptam ca de exemplu intre modelul X si Y sa fie o diferenta de ton in special datorita lemnului sau a dozelor, etc. Eu un raspuns de genul asta asteptam Si normal ca atunci vine intrebarea, mai bine cumpar un Squier nou de "top" sau cel mai ieftin Fender la mana a doua? Numai bine! Edited October 8, 2010 by Sarpe
CernoBill Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 (edited) clar, diferentele de lemn si de dotari vor duce la diferente de ton intre modele... eu te-as sfatui sa incerci fiecare chitara care se incadreaza in bugetul tau Edited October 8, 2010 by CernoBill
Recommended Posts