EugenRo2001 Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 (edited) Acum ceva timp am achizitionat de pe ebay o acustica cu gatul rupt. Astea sunt poze facute dupa reparatie. Nu am poze cu gatul rupt, doar cu headstock-ul pozat pentru refacerea logo-ului. L-am lipit prin metoda deja consacrata (vezi topicul cu reparatie neck la Eko 12 strings). Iata niste poze: Pe spate, unde se vede zona mai inchisa la culoare lipsea o bucata de lemn. Ce nu s-a umplut cu epoxy am completat cu praf de lemn si cu superglue. Mai am sa vopsesc headstock-ul, sa pun logo-ul si sa lacuiesc din nou totul. Trebuie sa vopsesc pt ca - asa era inainte, negru si pt ca daca doar as lacui s-ar vedea lipitura. Pt logo am vectorizat in Corel dupa poza, mai am niste poze facute cu o rigla langa scris astfel ca stiu dimensiunile. Sper sa gasesc folie de transfer sa-l tiparesc. Cand va fi gata chitara va apare la vanzare. Edited September 24, 2010 by EugenRo2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 (edited) O noua achizitie. E vorba de o Yamaha FG-412S cu headstock-ul rupt. Din cauza unghiului rupturii a trebuit sa improvizez un sistem de strangere care sa preseze in lungul grifului. Am folosit tije filetate cumparate din magazine de bricolaj. Deoarece nu erau suficient de lungi am prelungit folosind piulite speciale pentru conectare. Piulitele le-am cumparat din acelasi magazin. In partea de jos este o bucata de lemn (nu se vede in poza) care are un pin din lemn care intra pe gaura strappin-ului pentru ca dispozitivul sa nu se deplaseze. Am folosit aceeasi rasina epoxidica ca si la celelalte reparatii. Iata si rezultatul: Chitara va intra la vanzare, urmariti Mica Publicitate. Edited January 10, 2011 by EugenRo2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Frumoase amandoua. Chiar o sa ma uit dupa Yamaha. Frumos din partea ta ca prezinti istoria chitarei pentru ca mai apoi sa o vinzi. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 Sunt din ce in ce mai tentat sa pastrez Yamaha I-am pus corzi D'Addario 80-20 si suna bine...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted September 8, 2011 Author Share Posted September 8, 2011 Up-date pentru Vantek: Chitara a vazut multe le viata ei.... Are destule semne de "buna-purtare" pe corp si pe grif. Spatele grifului avea multe lovituri, denivelari pe care le-am reparat cu superglue. Dar, ca multe alte chitare, culoarea finala este un strat foarte subtire dat peste lac. Asa ca, dupa ce am slefuit griful culoarea s-a curata dar locurile lovite, acum nivelate cu superglue, au ramas mai intunecate. Se poate vedea in primele poze frumosul aspect de leopard al grifului Dupa mai multe incercari am hotarat sa il vopsesc negru in intregime. Am folosit spray cu negru mat peste care am dat cu lac, tot spray. in aceste poze inca nu dadusem cu lac. Odata cu logo-urile pentru griful de Squier din topicul Chirurgie plastica si reparatorie am comandat logo si pentru Vantek. Pentru asta am facut mai intai poze cu o rigla pusa langa scris apoi am facut o imagine vectoriala in Corel Draw. Am trimis fisierul si iata rezultatul: Astazi am pus logo-urile pe headstock-ul lacuit Urmeaza multe straturi de lac peste logo-uri. - va urma - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts