www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

1 Mai Muncitoresc


Guest leo2pop
 Share

1 Mai  

33 members have voted

  1. 1. E bine sa sarbatorim aceasta zi?

    • Da
      24
    • Nu
      2
    • Nu stiu
      7


Recommended Posts

Guest gianidumitrese

[,,Rade iarasi primavara/peste campuri,peste plai"_________________________________________________________________________________________

 

Toa'shu Leo, ti-ar carnetu' ala rosu pe care il menti sub perna, ca sa nu-i uiti seria si cuantumul cotizatiei pe care trebuia sa o platesti la ,,judeteana de partid", plangi dupa caramele cubaneze si nectar bulgaresc ? Da' noi aia mai din centrul ,, patriei noastre'' ce faceam fara micul trafic de frontiera ? Pai, sa-ti spun eu, care ma perpeleam pana venea ora 20 ca sa inceapa programul Tv. Imi porneam scula ,,profi" si am numit aici aparatul radio cu pick-up ,,Traviata" care reusea sa scoata ,,fabuloasa'' putere de 6 w si butonam la el pana il luau dracii sa mai prind ceva din ,, Sunt barbosul din studioul 13 din Munchen" !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...

In anul 1889, Congresul Internationalei Socialiste a decretat 1 Mai Ziua Internationala a Muncii, in memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera.

 

In Romania aceasta zi a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. In perioada regimului comunist, de 1 mai autoritatile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde, coloanele de muncitori in tinute festive fiind nevoite sa scandeze lozinci si sa poarte pancarte uriase. Dupa 1990, importanta propagandistica a zilei a fost minimalizata, dar oamenii se bucura de aceast eveniment sarbatorindu-l in aer liber, la iarba verde, la mare ori la munte, delectandu-se cu mancarurile traditionale: crenvursti sau mici si bere.

 

wiki.

 

Parerea mea este ca 1 Mai trebuie sa ramana un simbol, nu sa se transforme intr-o zi libera la iarba verde. Deci sunt pentru: manifestatii, greve si presiune sociala. :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson
Deci sunt pentru: manifestatii, greve si presiune sociala. :)

 

"We need all the help we can get, air strikes and invasions, retaliate, I say!"

Link to comment
Share on other sites

Este dureros sa vezi cum oamenii se resemneaza. Drepturile nu au fost castigate stand in fata televizorului/monitorului.

 

"When people fear the government, that is TYRANNY. When the government fears the people, that is LIBERTY."

Thomas Paine

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.