Guest oZz the little guitarist Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 SALUT RGC-isti,va cer ajutorul cu o problema. Am mers astazi la un amic sa-i schimb niste corzi pe o electro-acustica(si-a cumparat si el D'addario). Toate bune si frumoase,am ajuns,le-am pus,i-au placut,dar la un moment dat mi s-a parut ca are actiunea prea mare si am aruncat o privire la inaltator.Cand m-am uitat,corzile il ridicasera mai in sus si voiau sa-l scoara afara,dar nu putea iesi din pricina bucatii de lemn care o avea in fata(vedeti in poza:D) Ce credeti ca ar trebui sa-i fac...oare ar trebui sa-l lipesc la capete?avand in vedere ca sub inaltator are doza piezzo:D Va rog raspundeti cat mai repede. Daca cumva a mai fost aceasta problema,rog operatorii sa stearga toppicul si imi cer scuze anticipat:D V-am salutat! oZz
Guest Baumwolle Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 S-a spus de zeci și sute de ori: PE CLASICÃ NU SE PUN CORZI DE METAL!!
EugenRo2001 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 In primul rand sustin ce a spus colegul - nu se pun corzi de metal pe chitara clasica. Acestea nu sunt construite sa suporte tensiunea mare a corzilor de otel. In al doilea rand, cred ca slotul in care intra saddle-ul este prea larg, altfel nu avea cum sa ajunga in pozitia respectiva. Solutia - un saddle mai gros si corzi de naylon.
lightfrets Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 (edited) 1. aia nu cred ca e clasica 2. daca e clasica pentru a-i pune corzi trebuie sa stii sa faci nodul la coarda ( atentie numai corzi de nylon) 3. daca pragusul s-a desprins lipeste-l 4. daca nu poti arunc-o Edited July 22, 2010 by lightfrets
EugenRo2001 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 (edited) 1. aia nu cred ca e clasica2. daca e clasica pentru a-i pune corzi trebuie sa stii sa faci nodul la coarda ( atentie numai corzi de nylon) 3. daca pragusul s-a desprins lipeste-l 4. daca nu poti arunc-o 1 - bridge-ul are prinderea corzilor ca la clasica. 2 - i-a pus corzi de metal si nu are de ce sa faca nod 3 - pragusul nu se lipeste! Doar unele modele de Martin au saddle-ul lipit 4 - daca nu poate cere ajutor Dupa cat se poate vedea din poza este un model ieftin, cu bridge-ul facut din lemn de culoare deschisa si apoi vopsit. In plus, pare ca cineva a largit slotul, de aceea a si iesit saddle-ul din locas. Edited July 22, 2010 by EugenRo2001
Guest oZz the little guitarist Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Chitara nu e clasica,asa cum am mentionat,este elctrocoACUSTICA baiatul a cumparat-o din magazin cu corzi de metal pe ea si astazi a fost prima data cand le-am schimbat(am fost de fatza) Cu alte cuvinte...ce ar trebui sa-i fac?
EugenRo2001 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Trebuie sa te asiguri ca saddle-ul, adica piesa de plastic alba (inaltatorul) se aseaza bine in locas, intra pana la fund si nu are joc. Corzile pe care le-ati pus sunt mai groase ca cele originale? Corzile mai groase au tensiunea mai mare.
vektor Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Chitara nu e clasica,asa cum am mentionat,este elctrocoACUSTICA[...] Cu alte cuvinte...ce ar trebui sa-i fac? Cu totii stim ca cele clasice NU POT FI IN NICI O CIRCUMSTANTA electro-, ca daca vb de -acustica deja e blasfemie. Prima etapa ar fi sa nu mai dai sfaturi si sa nu le mai spui altora ca te pricepi.
EugenRo2001 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Prima etapa ar fi sa nu mai dai sfaturi si sa nu le mai spui altora ca te pricepi. Caruia dintre sfatuitori i-a fost adresat raspunsul tau?
Guest Nihilistul Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Chitara nu e clasica,asa cum am mentionat,este elctrocoACUSTICA baiatul a cumparat-o din magazin cu corzi de metal pe ea si astazi a fost prima data cand le-am schimbat(am fost de fatza) Cu alte cuvinte...ce ar trebui sa-i fac? Sa te duci la cineva care se pricepe si sa nu mai strici chitarele oamenilor. De-asemenea, esti sigur c-ai fost de fata cand ai schimbat corzile?
Guest oZz the little guitarist Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 @EugenRO2001,chestia e ca inaltatoru ala nu prea intra de tot...sa nu aiba joc:-??nujt ce sa zic nici eu... @Nilhilistrul da...am fost de fata cand am schimbat corzile:)))) baiatul mi-a spus ca inaltatorul a fost asa de cand a luato....nu s-a uitat la ea,doar a cumparat-o:))):)))) se poate inchide...ii spun so duca la lutier:)
Guest oZz the little guitarist Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 eu habar nu am de unde a cumoparato:-??de undeva din bucuresti mi-a spus ca este firma ZPower:)))nu am auzit de ea da ma rog... a spus ca o mai tine si dupaia isi ia alta:)ceva ibanez Va multumesc tuturor pentru stafuri si @EugenRO2001,ai avut dreptate,acela este un cordar de clasica pus pe o electro-acustica,oricum la firma aia ei pun la nimereala componentete(cred).. V-am salutat! oZz
Recommended Posts