www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Facultate Sa Urmez...


Guest Big Tree

Recommended Posts

Trebuia sa te gandesti la viitoarea ta profesie, la ce vrei sa faci in viata si apoi sa alegi facultatea care te pregateste in acel domeniu, nu la denumirea ei.

Am intrat la Stiinte Ingineresti Aplicate , daca cineva stie vreo definitie la acest lucru l-as ruga sa o spuna.Multumesc Anticipat. Si care este diferenta dintre "Inginerie Electrica" si "Inginerie Electronica Si Telecomunicatii".
Link to comment
Share on other sites

Guest dachsund
Am intrat la Stiinte Ingineresti Aplicate , daca cineva stie vreo definitie la acest lucru l-as ruga sa o spuna.Multumesc Anticipat. Si care este diferenta dintre "Inginerie Electrica" si "Inginerie Electronica Si Telecomunicatii".

sper ca iti place sa lucrezi in call centers sau sa imparti fluturasi

Link to comment
Share on other sites

Guest Big Tree

Nu inteleg?Am intrat la Stiinte ingineresti aplicate prima , apoi la celelalte , daia intreb pt.ca nu stiu unde sa confirm , la toate la buget . Vrei sa spui ca dupa ce fac 4 ani de facultate nu o sa-mi foloseasca la nimic hartia aceea?Sau ca nu o sa-mi gasesc de lucru prea curand? Din acest motiv ma trimiti la fluturase?:))

Link to comment
Share on other sites

Uite eu pot sa iti spun din experienta proprie, facultatea de "Electronica Telcomunicatii si Tehnologia Informatiei" e cam cea ma grea din politehnica(rivalizeaza cu automatica), asa ca gandeste-te bine, pentru mine era stresul ca toti prietenii mei erau pe la ASE si aveau ceva de genul a 15 ore pe saptamana si eu ma chinuiam cu referate,proiecte, laboratoare si cam 30 si ceva de ore pe saptamana. Dupa 2 ani am inghetat-o si am facut un ASE, frate pe langa ce era la poli prin ASE treci fara stres. Dar cum au spus si colegii de mai sus inginerii sunt mai cautati decat economistii! Oricum eu mi-am cam pierdut increderea in sistemul de invatamant multi dintre fostii colegi (de la ambele facultati) inca se chinuie sa isi caute ceva de munca si iti spun eu ca nu au pretentii sa lucreze in domeniu. Oricum eu personal nu m-am ales cu mare lucru de la nici una din facultati, desi sunt de acord ca iti formeaza un anume mod de gandire . Oricum toate astea reprezinta bineinteles doar parerea mea

Link to comment
Share on other sites

Guest Mariusescu

Mama... cand va aud cu Electronica ca e cea mai grea si ca .... nu stiu cum. Am prieteni garla care au terminat sau care sunt acolo si am vazut cum se trece. Mai sunt si altele mai grele - automatica de departe, mai e Mecanica si Aerospatialele...

Edited by Mariusescu
Link to comment
Share on other sites

Aia a fost prima mea facultate terminata (Stiinte Aplicate), am facut la ingineria materialelor si defectoscopia nedistructiva - ce tine de controlul materialelor la suprafata si in profunzime in vederea punerii in evidenta a defectelor si imperfectiunilor (aici intra pulberi magnetice, lichide penetrante, termografiere in inflarosu, curenti turbionari, ultrasunete si nu in ultimul rand razele X si gamma) ; un profil incantator la prima vedere dar daca ai avea idee de controlul din romania si de probele metalografice ce se dau dupa ureche si sa nu mai vorbesc de pregatrirea personalului (spre ex. ca sa ai drept de semnatura si sa emiti un buletin de control trebuie sa fii autorizat ISCIR nivel III, iar asta nu este deloc usor..).

 

In fine, ce vroiam eu sa spun este ca am vazut o adevarata "foame" de ingineri sudori in multe parti, inclusiv in afara. Eu am terminat (a 2-a fac.) IMST, ingineria calitatii si lucrez inginer sudura. Asa ca daca vrei sa fii putin mai ... "versatil" ar trebui sa termini o facultate cu profil tehnic; desigur, stiintele aplicate au si profile tehnice dar vezi cum te invarti !

 

Succes !

Link to comment
Share on other sites

Termini o facultate tehnica de baza ...daca esti priceput intre timp te si angajezi /intri intr-un proiect care i-ti va asigura si un loc de munca la firma respectiva ,,,,,,--->asa incet afli ce ar trebui sa cunosti cam ce se va cere pe piata ..

 

in 3-5 ani se schimba toata tehnologia si ce ai studiat poate deveni istorie !!

 

-- mai faci un masterat in domeniu adiacent +complementar dupa cum sa mai schimbat tehnologia si piata

 

----Faci un doctorat cu specializare si in domenii conexe .

 

Asa ai sansa sa primesti un job bine platit dupa care la locul de munca mai faci ceva specializare ..

 

Cam asa arata scolarizarea in lume in zilele noastre ..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.