www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Unde Gasesc Un Lutier In Bucuresti


Guest actodea

Recommended Posts

Guest actodea

Vreau sa imi iau un Les Paul (Epiphone) de la Thomann si pe toate forumurile aud numai de setup prost din fabrica de fretbuzz si de o mie de alte catastrofe :)

Exista specialisti care fac setup sau trebuie sa o iau testata de la Guitar Shop sau MC Musical sau asa?

(Sunt convins de fapt ca exista, mai ales in Bucuresti, ma intereseaza cum ii gasesc si cat ar costa un setup pentru o chitara noua)

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Niste setari de baza trebuie sa inveti sa-ti faci singur. Truss rod, inaltimea corzilor, intonatie.. astea le vei face la fiecare schimbare de tip de corzi.

 

Pt chestii gen fret leveling sau modificari serioase ar fi justificat un drum la lutier. Si intr-adevar, un leveling te scapa de belele dar poti alege o chitara care nu sufera de asa ceva. :)

 

Btw, ambele firme mentionate de tine au Epi, de ce vrei sa te incurci cu thomann ?

Link to comment
Share on other sites

Guest actodea

De ce crezi ca ma "incurc"? Vreau sa iau de la ei pentru ca diferenta de pret mi se pare inacceptabila. La unele produse preturile sunt similare dar la Epiphone, mai ales la Les Paul Standard sau Plus diferenta depaseste 30%. Daca tot nu sunt expert, ma gandesc ca oricum s-ar putea sa cumpar una mai proasta chiar testand-o asa ca as prefera una mai ieftina venita din Germania. Gresesc undeva?

Link to comment
Share on other sites

da, gresesti, sar putea acel 30% sal cheltui prin transport, setarile la liutier, si, daca ai avea probleme cu ia (chestia care se intampla) sa trimiti dus intors chitara este pe bani toi, fara sa mai zicem ca garantia (de fapt nai nicio garantia) este una dubiosa si precara (adica asteptaile se ridica de la o luna in sus).

In locul tou as cere un discount la magazinul din tara ales si cand mergi sal iei i zici sal seteze cum trebuie, este datoria lor, pentru ca trebuie sa te livreasa o chitara care functionaza indiferent de valoare, cu garantia si service aferente la doi pasi de acasa fara sa vorbesti limbe straine si sa dai telefoane internationale. O sa se ocupe magazinul respectiv sa anunte epiphone ca chitarele lor au buzz sau nu stiu ce probleme si se recupaza pierderile de setare la urmator transport, dar tie nu te interesasa, tu ai o chitara care este perfecta.

Asa ca resolvare se numeste comunicarea, dai un telefon inainte la magazine de pe aici si dupa acea otaresti ce si cum. Numai bine

PS. liutier??? ITI aurez mult noroc!!!! numai bine

Edited by Musaro Adriano
Link to comment
Share on other sites

Guest actodea

Mersi mult pentru raspunsuri.

@Musaro Adriano: Multumesc pentru sfaturi. O sa tin cont de ele. Recunosc ca dupa ce am vazut povestea cu cresterea TVA-ulul, chitara asta noua pare ceva mai departe de mine.

@Sto: In ce sens nu gasesc? Mai sus scrie ca exista la GS shop luni si joi. Te gandesti nu e serios sau asa? Oricum eu nu intentionez, daca mai cumnpar de la Thomann, sa reconditionez o chitara cu care a spart Hendrix 5 boxe dupa care i-a dat foc ci mai curand sa setez o chitara noua (daca e nevoie) ca sa pot canta bine in dormitor.

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

S-a referit la faptul cã nu existã în România lutieri de meserie, ci doar meșteri care regleazã, recondiționeazã chitare.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...
Guest alehandro

Subscriu si eu la intrebarea asta,aceeasi problema o am si eu!Detin o acustica Reghin de prin 1986 si nu stiu ce trebuie sa-i fac(la fretul 12 are cam 1 cm distanta)??!! Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Subscriu si eu la intrebarea asta,aceeasi problema o am si eu!Detin o acustica Reghin de prin 1986 si nu stiu ce trebuie sa-i fac(la fretul 12 are cam 1 cm distanta)??!! Multumesc anticipat!

 

Daca este clasica, adica construita pentru corzi de naylon si a fost folosita cu corzi de otel, datorita tensiunii mari a corzilor ori s-a deformat corpul chitarei ori s-a indoit gatul si din cauza asta a crescut actiunea (distanta dintre corzi si grif). Sansele de remediere sunt mici si costurile mari, nu cred ca merita chitara.

 

Daca este vorba de o chitara construita pentru corzi de otel, "acustica", cu trussrod, s-ar putea sa se fi dezlipit griful de corp (s-au mai vazut cazuri la chitare facute la Reghin). Asta se poate remedia relativ usor.

Link to comment
Share on other sites

Guest alehandro

Cred ca acustica,deoarece pe bucata neagra de lemn de pe corpul ei are o bucata de plastic alba,cred ca e vorba despre saddle,care inalta corzile la baza,chitara jorres b ,nu prea se mai desluseste din cauza vechimii,a costat 621 lei la vremea respectiva,ea a venit cu corzi din otel de la magazin.Trussrod nu stiu daca are,trebuie sa-i dau corzile jos,dar gatul e desprins din partea opusa in care ar trebui sa fie surubul cu cap imbus.Cam ce se poate face ??

Edited by alehandro
Link to comment
Share on other sites

Guest Andrei Cristian

Daca a venit cu corzi metalice, trebuie sa aiba trussrod... altfel, nu prea merge... Tensiunea e maricica la corzile metalice (aproximativ 70 de kilograme, din cate stiu...) Asa ca lemnul nu ar fi in stare, de unul singur sa-si pastreze postura. Cauta-l ori sus (la imbinarea headstock-ului si a grifului), ori jos (unde e fixata tastierea de cutia de rezonanta).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.