www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Noroc ! La chitara mea (probabil la toate chitarele mai ieftinache) corzile, de la tasta 12 in sus cam asa, sunt cam distantate de grif ceea ce mi se parea cam incomod. Deci am mai strans din cele 4 suruburi care fixeaza griful pe corpul chitarei. Problema e ca daca am apropriat corzile de grif oarecum, de la 12 in sus coarda atinge sipcile tastelor celorlalte. De unde pot sa fac acordaje mai fine ? Iar surubelele de la bridge care tensioneaza sau lasa din corzi ce fac ? Iar la capatul grifului, langa cheite este un surub care cred ca e in forma de imbus. Ala ce face ?

Si a doua intrebare...Vreau sa-mi cumpar niste corzi ceva mai tensionate. Pentru riffuri. Ernie Ball sau D'addario ? Cam cat costa si de unde ? Eu am Ernie Bell Hybrid Slinky si-s destul de multumit, insa n-am avut d'addario sa le compar. Merci !

Posted (edited)
Noroc ! La chitara mea (probabil la toate chitarele mai ieftinache) corzile, de la tasta 12 in sus cam asa, sunt cam distantate de grif ceea ce mi se parea cam incomod. Deci am mai strans din cele 4 suruburi care fixeaza griful pe corpul chitarei. Problema e ca daca am apropriat corzile de grif oarecum, de la 12 in sus coarda atinge sipcile tastelor celorlalte. De unde pot sa fac acordaje mai fine ? Iar surubelele de la bridge care tensioneaza sau lasa din corzi ce fac ? Iar la capatul grifului, langa cheite este un surub care cred ca e in forma de imbus. Ala ce face ?

Si a doua intrebare...Vreau sa-mi cumpar niste corzi ceva mai tensionate. Pentru riffuri. Ernie Ball sau D'addario ? Cam cat costa si de unde ? Eu am Ernie Bell Hybrid Slinky si-s destul de multumit, insa n-am avut d'addario sa le compar. Merci !

Cred ca ar ajuta enorm de mult sa ne spui ce chitara ai :lol: .

LE:Acum am vazut pe profil ca ai o behringer electrica.

DIn suruburile de la grif din cate stiu eu nu prea reglezi nimic(din cate stiu eu),suruburile alea 6 de la bridge(alea cu arc) sunt pentru setarea intonatiei(cat de"lunga" sau "scurta" sa fie coarda pentru ca in fretul 12 al fiecarei corzi sa se auda aceeasi nota ca si coarda libera,doar ca la o octava mai sus.Pentru inaltimea corzilor,ai pe saddle cate 2 suruburi cu imbus(foarte mic),imbus care probabil ti-a fost dat cu chitara.

Surubul ala cu imbus de la griff este defapt capatul truss-rod-ului,o tija metalica aflata in grif,iar prin intermediul lui setezi curbura griffului.

Cat despre corzi,eu folosesc de o perioada buna de timp corzi dunlop.Am ales Zakk Wylde signature de la .010-.046,sunt destul de tensionate,insa sunt suficient de moi pentru a putea executa si solo-uri cu bend-uri etc.

bafta :)

Edited by radu_guitar96
Posted

Weird...se pare ca gatul tau nici macar nu era strans bine in suruburi. ne zici si noua despre ce chitara e vorba?

Odata fixat gatul corect, actiunea se regleaza din bridge si e determinata si de inaltimea nut-ului si de starea de tensiune din truss rod(care se poate ajusta). Cauta pe forum; chestiile astea cred ca s-au discutat de zeci de ori.

Posted

Merci pentru raspunsuri ! Ma eu am strans nitel de suruburile alea si am reusit sa aproprii corzile de grif dar corzile ating alte taste. O alta intrebare, eu n-am primit la chitara cheie pentru imbusurile alea mici..de unde pot sa cumpar ? dar un imbus normal ?

Radu...tot nu prea m-am prins ce fac surubelele alea 6 de ala bridge. Asta am vazut, ca scurteaza sau mai lasa din coarda dar oricum slabesti si strangi surubul, pe a 12-a tasta tot se aude cu o octava mai sus sunetului respectiv obtinut prin strangerea/slabirea surubului. Indiferent ce sunet ar fi. E ca si cum ai roti cheitele insa nu asa de mult pentru ca nu-ti permite lungimea surubului.

Posted
Merci pentru raspunsuri ! Ma eu am strans nitel de suruburile alea si am reusit sa aproprii corzile de grif dar corzile ating alte taste. O alta intrebare, eu n-am primit la chitara cheie pentru imbusurile alea mici..de unde pot sa cumpar ? dar un imbus normal ?

Radu...tot nu prea m-am prins ce fac surubelele alea 6 de ala bridge. Asta am vazut, ca scurteaza sau mai lasa din coarda dar oricum slabesti si strangi surubul, pe a 12-a tasta tot se aude cu o octava mai sus sunetului respectiv obtinut prin strangerea/slabirea surubului. Indiferent ce sunet ar fi. E ca si cum ai roti cheitele insa nu asa de mult pentru ca nu-ti permite lungimea surubului.

Cu un tuner (bun) iti dai seama cel mai bine daca ai octava perfecta acolo.Si mie mi se parea asa la inceput,insa tuner-ul mi'a aratat altceva;).