www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Home Studio Pentru Pc : Pt Hobby


Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am creat acest topic special pentru cei noobi :) ca mine care vor sa inregistreze chitara pe pc pentru fun.

 

Pe scurt detin urmatoarele:

- CALCULATOR ( P4 3GHD + Creative Audigy SE )

- CHITARA ELECTROACUSTICA TAKAMINE EG460SC

- CHITARA ELECTRICA STAGG X400-GBK

- AMPLIFICATOR VOX AD15VT

- EFECT CHITARA ZOOM GFX-1

 

Deoarece as dori sa inregistrez si cu var'miu, adica 2 chitari si doua microfoane, ce-mi recomandati sa ies cel mai ieftin?M-am saturat cu o gramada de mufe improvizate....vreau ceva cat de cat serios ( minimul necesar pentru o inregistrare clara ).

 

P.C. PACHETUL: "BEHRINGER PODCASTUDIO USB" O FI BUN PENTRU MINE?

 

Multumesc anticipat. :lol:

Edited by Aragoth
Link to comment
Share on other sites

2 chitari si doua microfoane

 

Presupunând cã vreți înregistrare live (adicã nu câte un instrument dupã click track sau "negativ") sunt mai multe variante posibile:

 

Cel mai simplu, un condenser omni dacã vreți sã înregistrați ca în 1930. Sunt ºi microfoane stereo sau chestiuni precum Zoom H2, ºi multe au preamplificator ºi interfațã audio integratã. Sunt ºi albume moderne înregistrate cu un singur microfon aºa cã n-ar fi total ieºit din comun. Dar devine mai important tratamentul acustic al spațiului de înregistrare.

 

Altfel: 2 microfoane ºi 2 intrãri de microfon pe mixer sau interfațã (pt. voce) + o intrare de linie pt. electroacusticã ºi încã una pt. procesor. Deci 2 canale de mic ºi douã de linie.

Acel mixer de la Behringer are un singur canal pt. microfon sau linie ºi încã douã canale stereo de linie (trei, cu tot cu Tape in). Dacã vã chinuiți cumva sã înregistrați ambele voci cu un microfon da, s-ar putea folosi. Deºi n-aº recomanda setup-ul ãsta ºi în special microfonul dinamic din pachet.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Mai am o varinata...este mai buna?(ma refer la placa de sunet si la raport pret/calitate per ansamblu).Microfon oricum imi cumpar pe urma daca aleg varianta de mai sus.

BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE la 728 RON.

A71BEH004.jpg

Cea mai mare nelamurire a mea este daca se inregistreaza pe pc fiecare sunet independent ( de la fiecare instrument in parte ca sa le pot remodifica soft pe urma). :)

Edited by Aragoth
Link to comment
Share on other sites

Guest Cycler

Gresit broknstrngz, mixerele alea transmit pe USB doar stereo in /out. Echivalentul conexiunilor "Tape IN / OUT" (RCA-urile alea). Ceea ce nu-i neaparat rau daca reusesti sa tragi corect pasaje lungi si mixezi/egalizezi bine.

 

Uita-te la M-Audio Fast Track Ultra care are 6 intrari analogice (din care 4 cu preamplificare si phantom power, pe primele doua poti conecta direct si chitari electrice).

De asemenea o treaba utila - doua iesiri de casti independente, din soft poti configura routingul si mixul pentru monitorizare cu latenta zero (prin DSP-ul placii) pastrand in acelasi timp canalele separate in DAW.

E cam dubla la pretz fata de exemplele de la Behringer, dar face tot ce ai nevoie fara echipamente aditionale (ma rog, mai trebuie niste monitoare de studio sau boxe decente ca sa prelucrezi ulterior inregistrarea, casti ca sa te-asculti in timp ce inregistrezi, dar astea erau oricum necesare :lol: )

 

Sau daca tii neaparat la formatul de mixer .. NRV10 pe firewire face ce zicea broknstrngz, da' e cam scump :)

Edited by Cycler
Link to comment
Share on other sites

Foarte utile informatii.Va multumesc.

 

Pe de alta parte, nu cred ca are rost sa investesc mai mult de 1.000 RON...si asa mi se pare destul de mult.

 

Eu vreau sa inregistrez doar 4FUN, pt hobby...numai ca sunetul vreau sa fie ceva mai bun decat este in acest moment ( placa creative audigy SE ).

Link to comment
Share on other sites

Guest Cycler

Pai, in cazul asta ori tragi mix stereo daca iei si mixer, ori faci inregistrari succesive pe 1-2 canale simultan.

Daca vrei fara mixer, ia mai orice placa de sunet (cel mai probabil externa), cu preamplificatoare, de pe la M-Audio, E-mu, ESI, etc.

N-as lua o solutie cu placa de sunet (integrata sau nu) de la Behringer - nu-s infiorator de proaste, nici vorba, dar sunt proiectate cam repede :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.