www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Interesat De Un Vox Satchurator


Recommended Posts

Salut! De ceva vreme as dori sa-mi cumpar un Vox Satchurator (Distorsul lui Satriani), dar dincolo de multele review-uri pe care le-am citit si video-urile pe care le-am vizionat, nu am unde sa incerc unul in Resita si nu dau de nimeni care sa fi avut/folosit/incercat o asemenea pedala. Vreau sa o folosesc cu un Gibson Les Paul, pe un head Engl Thunder (full tube) cu un Cabinet Laney 4x12, pe canalul clean (clean total) ca pedala de Crunch si de Lead (folosind functia "on" cu gain la jumate sa zicem, pentru crunch si functia "more" care iti da gain-ul putin peste maxim pentru lead). In review-uri si video-uri este foarte laudata, dar vreau sa imi povesteasca tot ce se poate despre ea, cineva care are/a avut asa ceva. Multumesc anticipat si astept un coleg rabdator, care sa-mi dea un feedback complet.

 

Thanks si Rock ON!

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Lasand la o parte orice alte consideratii legate de sunet si de situatiile in care am gasit sau nu utila pedala, eu am avut o mare problema cu ea:

Pe bypass este ingrozitoare. Nu vad, sub nicio forma, cum ai putea folosi nemodificata pedala aia pe un canal de clean, fara sa-ti faca praf sunetul atunci cand e oprita. Iarasi foarte bizar am gasit faptul ca in review-uri, video sau text, nu pomeneste nimeni de aspectul asta. Poate n-o fi fost nimeni pe care sa intereseze si asta... (Spun asta pentru ca am cautat, in mod expres, dupa ce aveam deja pedala, sa vad ce spun si alti posesori despre aspectul asta). Cred ca e un fel de conspiratie a tacerii: toata lumea care avea experienta la prima mana cu pedala, avea una de vanzare, asa ca nu putea spune in gura mare ceva de rau despre ea. :)

Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa fac cumva sa gasesc undeva pedala asta sa o incerc. Oricum, mersi de sfaturi. As putea folosi Crunch-ul si Lead-ul de pe ENGL direct, dar problema e ca avand chitara cu hambucker, daca tine gain-ul la ora 10 e curat Clean-ul, dar nu am destula forta pe Crunch si Lead, iar daca il dau sa zic la ora 12, se rezolva Crunch-ul si Lead-ul, dar Clea-ul nu mai este 100% curat (indiferent ce fac cu EQ-ul). De aceea incerca sa gasesc ori o pedala de distors duala ori sa iau separat 2 pedale. Mai aveam ca idei ori Blackstar HT Dual sau Boss SD-1 & DS-1. De aceste pedale stiti ceva?!? In esenta, ma intereseaza un Clean CURAT, Crunch putin peste AC DC ca gain si un Lead nu FOARTE agresiv, dar cremos si cu mult sustain si nu stiu care ar fi cea mai buna varianta...

Link to comment
Share on other sites

Ramane sa astept si un coment de la cineva care poate chiar a fost incantat de Vox : )...Poate cine stie, o fi chestie de gust, desi eu personal acuma nu prea mai sunt asa incantat de Satchurator cum eram inainte sa ma ajutati voi cu aceste sfaturi

Link to comment
Share on other sites

Daca nu se chema Vox Satchurator ci Vox Distortion te mai interesa asa tare? E un distors ca multe altele, mai bun decit unele, mai prost decit altele. Nu vad cum ar putea sa aduca nimic in plus care sa merite fata de ce ai deja pe ampul tau.

 

Am auzit unul la cineva, in context live chiar, nu mi s-a parut inutilizabil, dar cred ca nu ar intra nici in top 20 pedale pe care as cinta in lipsa de un amp pe lampi.

Link to comment
Share on other sites

Nu neaparat ca scrie Satraini pe el, dar a luat si premii si parca prea multi prin video-uri ziceau ca suna foarte curat si dinamic si tot ce vrei, insa tocami de asta am pornit acest topic, ca nu am vrtu sa ma las influentat de ei, ci de cei care au auzit/folosit unul. Mersi de post : )

Link to comment
Share on other sites

Am fost la un pas de al cumpara, dar s-a intamplat ceva neprevazut in ultimul moment, iar descrierea a ramas in profil. Nu detin unul, de aceea am pornit acest topic, si numa bine cu ocazia asta o sa modific si sectiunea "scule" de la profilul meu.

Link to comment
Share on other sites

Mai aveam ca idei ori Blackstar HT Dual sau Boss SD-1 & DS-1. De aceste pedale stiti ceva?!? In esenta, ma intereseaza un Clean CURAT, Crunch putin peste AC DC ca gain si un Lead nu FOARTE agresiv, dar cremos si cu mult sustain si nu stiu care ar fi cea mai buna varianta...

 

In aceeasi perioada cu Satchuratorul am avut si un Boss DS-1, iar intre cele doua am gasit de preferat intotdeauna Vox-ul, chiar in ciuda problemei de care povestesc mai sus. Mi s-a parut ca orice poti face cu DS-1, poti face cu Satchuratorul mai bine.

 

Blackstar HT Dual n-am folosit niciodata, insa am un amplificator HT-5, care din cate stiu are acelasi circuit in preamp, m-am jucat de asemenea cu pedala HT Dist de care zice Dudu mai sus, si inclin sa cred ca HT Dual este MULT peste celelalte pedale de care pomenesti. Eu, dintre astea, pe aia as incerca-o prima. (Si la bypass e super ok din cate imi amintesc). Then again, tot drive-ul statiei mi se pare cea mai buna solutie, la fel cu antepostatorii mei.

Link to comment
Share on other sites

Si mie imi pare rau ca digitalizeaza sunetul, asa ca singurele efecte care le folosesc sunt wha-wha, delay, reverb, whammy (f. rar) si evident pedala de volum...Stiu ca oricum procesorul strica din sunet, nefiind truebypass, dar pana strang bani sa-mi iau un wha, un delay si o pedala eq de boost pentru solo-uri, sunt nevoit sa raman cu GT-8, din pacate.

Link to comment
Share on other sites

Nu pot vinde GT-8-ul, deoarece a fost cumparat prina Casa Studentilor, cu care am facut contract cu trupa, acum 2 ani (cand din cauza euforiei am ales GT-8, crezand atunci ca e tot ce ai nevoie), asta e problema. Si am nevoie de boost pentru solo, deoarece se intampla sa am nevoie de toate 3 canalele, iar dupa ce folosesc Crunch-ul si am nevoie de mai mult si trec la Lead, nu mai am de unde da volum, incat sa taie mixul si mai si...De aceea am pus ochii pe un Boss GE-7 si un DD-7. Mai astept si alte pareri, daca a mai folosit cineva pedala VOX : )

Link to comment
Share on other sites

Si mie imi pare rau ca digitalizeaza sunetul, asa ca singurele efecte care le folosesc sunt wha-wha, delay, reverb, whammy (f. rar) si evident pedala de volum...Stiu ca oricum procesorul strica din sunet, nefiind truebypass, dar pana strang bani sa-mi iau un wha, un delay si o pedala eq de boost pentru solo-uri, sunt nevoit sa raman cu GT-8, din pacate.

 

Cand spui ca nu e true bypass, s-ar putea intelege ca iti lesina putin sunetul, faimosul tone sucking, si ti-l lasa fara inalte. Dar domnul GT-8 face mult mai mult de atat, pentru ca tot ceea ce trece prin el strabate convertoarele AD/DA, chiar si cu toate efectele pe off, iti compreseaza inutil sunetul, si face dinamica praf. Zic asta in calitate de fost posesor (dezamagit) de un asemenea procesor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.