Guest alexmaniac Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Ok. La jacksonul meu js20 corzile sunt ... cum sa spun, de caca. Proaste rau, n-am ce zice. Desi suna binisor si sunt moi. Mi s-a rupt o coarda (mi) si m-am dus sa imi iau un inlocuitor pana imi iau corzi calumea. Am dat 10000 pe ea si era de caca normal. Chestia e ca era prea groasa (am luat-o de la mosu, la muzica nu avea la bucata miuri) si trebuia sa o strangi prea tare ca sa iasa nota calumea. Am scos-o ca era mult mai stransa decat celelalte corzi moi si mi-erea frica , ca o sa imi tensioneze griful neuniform si se indoaie aiurea. Pentru o coarda de caca nu merita sa stric o chitara bunicica. Ce corzi sa imi iau bune pe la vreo 300k si sa fie destul de moi (deci subtri) . Va rog sa mentionati si grosimea ca nu ma pricepe si sa stiu ce sa cer acolo. Multumesc.
Guest caracatita Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 ce ai tu pe js cred ca sunt fender ... si eu am fender si sunt varza , deci ma oftica la culme , uite un topic despre fender si alte corzi. http://www.metalfan.ro/forum/viewtopic.php?t=2749
Adi Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 GHS Boomers .009-.042, cred ca ar fi cea mai buna solutie pentru tine. Dupa o saptamana de folosire se inmoaie destul de tare, dar sunt comfortabile si rezistente.
Dementhor Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 hmm, ciudat, eu stiam ca fender sunt cele mai bune corzi am cantat pe fender si chiar imi place......nu prea te inteleg
Cosu Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 subscriu la ghs sunt cele mai ieftine corzi cat de cat bune : la crestinii cu stagg 25 de lei setul
Guest alexmaniac Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Ce marime imi recomanzi cosu? Vreau ceva moale, subtire pt solouri si benduri cat casa, nu vreau sa imi rup degetele in corzi de 2 cm
Dementhor Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 belson 0.8 rulzzzz , eventual canti din d drop, sau din a drop
Guest caracatita Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 pt solouri si benduri cat casa <{POST_SNAPBACK}> asta-i buna !
Guest alexmaniac Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 0.9 - 0.42 inseamna intre 0.9 si 0.42 (adica sa imi aleg eu intre ) sau sunt doua unitati de masura diferite?
hihi Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 nu. reprezinta grosimea primei corzi, si respectiv a ultimei. sunt si alte dimensiuni, mai bine intrebi tu.
Guest alexmaniac Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 In ce unitate de masura ? Exista si mai moi? Eu am masurat coarda rupta (mi) de la electrica si avea in cm 0.22 (cu micrometru lu' tata care nu da gres ). Asta e in sistem metric deci .9 ala ce inseamna?
hihi Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 (cu micrometru lu' tata care nu da gres ). <{POST_SNAPBACK}> . iti zic eu ca nu are cum sa aiba 0.22, ca atunci nu ar mai fi mi . nu stiu mah in ce unitate de masura. conteaza asta ? oricum, mai subtiri de 0.8 nu stiu daca gasesti la noi. (nu stiu daca exista )
Cosu Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 0.09 inchi respectiv 22 de milimetri:) micrometrul tatalui tau nu se inseala corzile cu cat sunt mai groase cu atat vor fi mai tari in acordajul standard (adica in E - Mi ) ia un set de corzi cat de cat rasarite si vei vedea ca e o diferenta enorma intre ele si bleson/tenson/whatever
Guest alexmaniac Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Multumesc cosu. A zis tata ca ai onorat micrometrul si ca iti da o bere virtuala. (bere www) . LOL :) 10x Cosu
cearny Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 belson 0.8 rulzzzz , eventual canti din d drop, sau din a drop Nu o sa uit vreodata prima (si ultima ) mea intalnire cu corzile Benson. De-abia imi ajunsese chitara din zari mai vestice, de peste marea balta, si cum avea corzi vechi si aproape complet oxidate am hotarat sa le schimb. Fiind glanda ce eram pe vremea aia, a cumparat cel mai ieftin set .008-.038, adica un set Benson. Pe scurt, o saptamana intreaga am avut o depresie totala - chitara cea noua (si destul de scumpa) suna cam de zece ori mai prost decat aia veche si la juma' de pret. Mi-am revenit doar dupa ce am echipat-o cu un set de D'addario si m-am jurat ca mai bine nu cant decat sa cant pe o chitara cu asemenea corzi pe ea. Ca sa intelegeti ce fac niste corzi proaste din chitara. Si ca sa intelegi, Dementhor, de ce tot zici tu ca iti suna ca naiba chitara
Dementhor Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 ma stiu ca sunt proaste....dar nu ma risc sa dau 500 de mii pe un set de corzi bune....oricum chiara aia nu va suna cu mult mai bine
Cosu Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 te inseli amarnic si exagerezi un set de corzi decent e vreo 25-35 lei. dupa cum spune cearny diferenta e extrem de auzibila
Dementhor Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 daca imi spuneti si de unde sa imi iau...e parfum am inteles ca d'adgio sau whatever sunt super bune
Cosu Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 muzica sau guitarissimo vrei sa spui d'addario da sunt corzi bune. ai putea sa testezi si fender ghs sau ernie ball (cred ca astea se gasesc pe la noi )
Guest caracatita Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 incearca la guitarissimo , patronu e plecat d mult timp inafara , a fost unu din elevii profului meu , duce reghinuri si le vinde la suprapret inafara, si mai trimite si corzi in romania,
cearny Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Guitarissimo sunt scumpi. Sigurul caz in care ar merita sa luati corzi de-acolo ar fi daca vreti neaparat sa cantati pe Dean Markley (imi plac din ce in ce mai mult in comparatie cu GHS, da-s scumpe) sau cantati cu corzi groase (gen GHS Zakk Wylde). Altfel, un set de GHS Boomers/Super Steels este 25 de lei iar unul de GHS Boomers '52 este 27 la Muzica, la cei cu Stagg (MC Music).
Dementhor Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 deci pana la urma de unde imi iau corzi bune de 25 de lei
hihi Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 deci pana la urma de unde imi iau corzi bune de 25 de lei <{POST_SNAPBACK}> Deci ai asa: Muzica: La Stagg, corzi GHS (mai toate costa 25, unele sunt 30). Mai ai si un pic mai sus, la aia care vand huse proel, D'addario (30), si Fender (tot 30). Dar, eu nu prea am incredere in Fender-urile alea de acolo, so, mai bine te duci jos si iti iei de acolo Sau te duci la Guitarissimo..
Guest caracatita Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Altfel, un set de GHS Boomers/Super Steels este 25 de lei iar unul de GHS Boomers '52 este 27 la Muzica, la cei cu Stagg (MC Music). <{POST_SNAPBACK}> ce draq ma
Recommended Posts