Ciprian. Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Salut...ca sa nu fac alt topic am sa scriu tot aici....As vrea sa fac un cutaway la chitara mea acustica(Reghin) si as vrea sa fie ceva gen line6 variax 300 http://www.cqmusic.eu/site%20foto/variax%20300%20steel.jpg ...Ar fi ok? Ce greutati as putea intampina?
EugenRo2001 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Salut...ca sa nu fac alt topic am sa scriu tot aici....As vrea sa fac un cutaway la chitara mea acustica(Reghin) si as vrea sa fie ceva gen line6 variax 300 http://www.cqmusic.eu/site%20foto/variax%20300%20steel.jpg ...Ar fi ok? Ce greutati as putea intampina? Considerand ca vei reusi sa dezlipesti si sa indoi peretele cutiei fara sa strici nimic, este posibil, datorita faptului ca grosimea corpului nu este constanta, prin deplasarea lateralei spre interiorul corpului, aceasta sa devina prea ingusta si sa fi nevoit sa adaugi material.
Ciprian. Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Ok...e bun atunci...dar prima data am sa incerc sa fac un cutaway pe o chitara buna de stricat. Revin cu poze cand termin...
Guest alex36 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ok...e bun atunci...dar prima data am sa incerc sa fac un cutaway pe o chitara buna de stricat. Revin cu poze cand termin... Eu am facut la a mea in felul urmator : Am facut un sablon si am marcat fata dupa care am transferat sablonul si pe spatele chitarii . Foloseste un echer pentru asta . Grija mare sa nu depasesti riglele de ranforsare din chitara . Dupa care am taiat cu multa rabdare dar nu mai stiu cu ce . Am verificat aliniearea celor doua taieturi cu ajutorul unui spray . Ei problema acum este ce pui in loc . Eu aveam niste coli de furnir foarte subtiri pe care le-am folosit lipindu-le in pozitie succesiv . Am folosit la vremea aceea niste prenandez pentru ca aracetul uda prea tare furnirul . Cred ca am pus vreo sase straturi succesive . Sa nu uit , trebuie sa lipesti inainte de aceasta operatie un brau pe contur pentru marirea suprafetei de contacte dintre material si fetele chitarii . Dupa care slefuit si am baituit . Problema acum era cu bindingul , nu aveam nici scule asa ca am preferat sa-l reproduc prin vopsire . Dupa aceea cateva straturi de lac , tot asa cu slefuire cu smirghel fin intre ele . Asta a fost tot .
Ciprian. Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Ok...ms pentru sfaturi..Am vrut sa il fac acum o ora dar am dat de o problema..Are ceva daca tai si oleaca din bucata de lemn unde se prinde neckul????
Ciprian. Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Ok...Ajutat de vladcalin am reusit sa tai acea bucata si (i don't know why) sa fac scallopt de la 13 la 19 care pot spune ca a iesit bine.Oricum maine dupa oleaca de finisare am sa lipesc si bucata laterala dar inainte de lipire am o intrebare.Cum se dezlipeste ceva lipit cu aracet?Imi puteti raspunde pana maine?Multumesc anticipat.. PS:Poze maine dimineata sau seara pun...
Sarpe Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Vezi ca cel mai bine este cu clei de oase. Dar sigur sunt si alternative. Numai bine!
Ciprian. Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Nu am de unde sa fac rost de clei de oase...am cautat...dar din cate pot spune si restul chitarei a fost lipita cu aracet
Guest Elvis Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Salut imi spuneti si mie ce fel de lac sa folosesc:)
Sthell Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 mai recent am aflat ca in anumite situatii ar fi mai bine sa dai cu bait intai apoi sa lipesti ca sa nu-ti iasa aracetul prin locurile greu de smirgheluit. Da cu bait, lipeste si apoi da cu lac.
Ciprian. Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 OK...am reusit sa fac pozele cu scallopt si dar la cutaway mai am de lucrat....Era oleaca dezmat pe acolo deoarece eram in pod(stau la bloc)...
Ciprian. Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 (edited) Am mai adunat niste poze cu cutaway-ul.. Din cate se poate vedea mai am de lipit bucata laterala finisez dau cu lac sii....finisez scallopul Edited July 2, 2010 by Ciprian.
Ciprian. Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 (edited) Pana acum am lucrat la chestii marunte...cum ar fi : -un straplock (in poza am uitat sa pun saibele) -am facut si chestia aia care tine jackul -Siiiii pickguardul..Am facut altul deoarece cel vechi are o gaura unde erau 2 switch-uri vechi .L am facut din placaj pentru ca nu am avut de unde sa fac rost de o bucata de plastic Si am o intrebare..Unde pot gasi o schema pentru 2 doze single coil,un potentiometru de volum si un switch?? Edited July 30, 2010 by Ciprian.
Petrucci e tare Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Aici gaseste scheme ptr multe combinatii de doze si potentiometre.cheers:D
Gorel Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Aici gaseste scheme ptr multe combinatii de doze si potentiometre.cheers:D Cred ca voia sa spuna aici.
Petrucci e tare Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 oooopsy... http://www.guitarelectronics.com/category/...iring_diagrams/ @Gorel : merci
Ciprian. Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Multumesc pentru raspunsuri...am reusit sa gasesc ce trebuia...
Recommended Posts