www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cristi Paturca In Grea Suferinta


Deagu
 Share

Recommended Posts

imi pare rau ca a ajuns in halul asta dar putini dintre noi stim care este de fapt adevarul despre cristi paturca. prefer sa pastrez linistea mai ales ca este vorba de un om grav bolnav. :)

si care ar fi adevarul despre Paturca? m-ai facut f curios.. am vazut in articolu de la evenimentu zilei ca e alcoolic si fumeaza f mult. asta era?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Cristian Pațurcã, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni în timpul manifestației din Piața Universitãții din 1990, a încetat din viațã, marți, el suferind de mai mult timp de tuberculozã.

 

http://www.mediafax.ro/social/cristian-paturca-autorul-cantecelor-golanilor-a-murit-7899980/

 

Cristian Pațurcã a fost gãsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie. Cel care l-a gãsit a fost proprietarul locuinței, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodor Mãrieº, preºedintele Asociației 21 Decembrie, din care Pațurcã fãcea parte.

Link to comment
Share on other sites

Preşedintele a aflat despre starea sa de sănătate din ziare. Traian Băsescu la vizitat şi i-a adus lui Paţurcă struguri şi prăjituri.

 

Gee, thanks... sunt sigur ca strugurii i-au imbunatatit starea vizibil. :rolleyes:

Edited by Metabog
Link to comment
Share on other sites

cea mai tare piesa politica de dupa 89. fara metafore si alte clisee preluate de prin alte limbi, fara expresii cu dublu sens sau aluzii sociale fleoscaite, evitand superb noul limbaj de lemn in stare incipienta. baiatul n-a fost in stare de nici un compromis, nu s-a pretat la nici o apucatura a "democratiei romanesti", nu, tata. suna romaneste si vorbeste romaneste, direct, perla rara in conditiile cunoscute.

 

despre nerespectarea ultimei dorinte a lui paturca pot sa zic despre sora lui si Asociatia 21 decembrie 89 ca nu au inteles simbolistica gestului. dar pot sa zic ca unii oameni au pretentia desarta sa jongleze cu adevarurile de dupa moarte - chestie oarecum oribila.

 

si pana la urma nu stiu de ce Asociatia 21 decembrie a trebuit sa ia decizia asta pentru ca omul, in constiinta poporului, adica in mod simbolic, mai mult decat de evenimentele din decembrie, e legat de cele din iunie, adica de mineriada legata la randul ei ombilical de, daca nu ma insel, cererile de azil politic in plina democratie (?!?!). si daca la evenimentele din decembrie e dubioasa treaba (cu securisti si tot felul de agenti secreti sau anonimi), la cele din iunie e vorba de asmutirea minerilor de catre iliescu, adica un personaj din politica vizibila. iunie are alt caracter decat decembrie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.