mihaitarta Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 (edited) Dati play de la minutul 1:51, ca is mai multe piese. P.s. scuze pt fashion-shit, dar e singura varianta in care exista piesa pe YT Edited February 4, 2010 by mihaitarta Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 (edited) Dati play de la minutul 1:51, ca is mai multe piese. P.s. scuze pt fashion-shit, dar e singura varianta in care exista piesa pe YT E faina prelucrarea . De n-ar fi muzica aia de ghetto la inceput era sa opresc videoul. Edited February 4, 2010 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaitarta Posted February 4, 2010 Author Share Posted February 4, 2010 (edited) Phew, ce lapsus am, stiu cine a facut coverul, dar imi scapa numele. E o trupa care preia piese din stiluri foarte variate, cintindu-le in stil Sinatra. Hansome Hank and His Lonesome Boys...cred ca-s suedezi Uite inca doua: Thriller Paradise city Edited February 4, 2010 by mihaitarta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tintin Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Inseamna ca i-am confundat NU ai confundat deloc, chiar este o trupa ce fac preluari personalizate in stilul lui Sinatra, nici eu nu stiu cum ii cheama, dar am ascultat un album intreg de-al lor Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Inseamna ca i-am confundat Schweizerische Band Astia nu au nimic cu Frank Sinatra ci canta toate piesele in careva stil country/bluegrass parca zice ceva de Frank Miller la o piesa . http://de.wikipedia.org/wiki/Handsome_Hank...s_Lonesome_Boys Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIKO Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 (edited) eu pe asta o stiam: Edited February 4, 2010 by KIKO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dicu Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 faza asta cu cover-ele e foarte discutabila.... cover-uri de astea asa inedite, interpretate altcumva decat sunt initial au doar un farmec tehnic...adica surprinde interpretarea....eu sunt de parere ca atunci cand faci un cover trebuie sa transmiti si ideea piesei in sine...indiferent cum o interpretezi.... si o piesa care transmite depresie pura, cum e black hole sun..e funny sa o asculti si sa o iei in serios intr-o varianta big band. ca sa ma fac mai bine inteles, dau doar cateva exemple de covere care pe langa partea tehnica , de interpretare ,care difera de original...dar care in acelasi timp transmite ideea transmisa prin muzica originala: jimi hendrix - sunshine of your love ( cream ) - hey joe ( blues traditional) led zeppelin - whole lotta love ( Willie Dixon ) johnny cash - intraga serie American 1349 - set the controls to the heart of the sun ( pink floyd) white zombie - god of thunder ( kiss) ...etc..exemple serioase sunt o groaza.... ..daca am suparat pe careva cu treaba asta sorry... nu asta am vrut....am vrut doar sa evidentiez factorul muzica si mesaj dintr-o piesa...nu doar interpretare Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 faza asta cu cover-ele e foarte discutabila.... cover-uri de astea asa inedite, interpretate altcumva decat sunt initial au doar un farmec tehnic...adica surprinde interpretarea....eu sunt de parere ca atunci cand faci un cover trebuie sa transmiti si ideea piesei in sine...indiferent cum o interpretezi.... si o piesa care transmite depresie pura, cum e black hole sun..e funny sa o asculti si sa o iei in serios intr-o varianta big band. ca sa ma fac mai bine inteles, dau doar cateva exemple de covere care pe langa partea tehnica , de interpretare ,care difera de original...dar care in acelasi timp transmite ideea transmisa prin muzica originala: jimi hendrix - sunshine of your love ( cream ) - hey joe ( blues traditional) led zeppelin - whole lotta love ( Willie Dixon ) johnny cash - intraga serie American 1349 - set the controls to the heart of the sun ( pink floyd) white zombie - god of thunder ( kiss) ...etc..exemple serioase sunt o groaza.... ..daca am suparat pe careva cu treaba asta sorry... nu asta am vrut....am vrut doar sa evidentiez factorul muzica si mesaj dintr-o piesa...nu doar interpretare Ce zici tu se cheama prelucrare . Cum au prelucrat unii muzica americana pe gustul publicului eurpean prin anii de dupa '66 asa si muzica facuta de Handsome_Hank...s_Lonesome_Boys duce piese catre publicul care in original nu le-a gustat largind aria de raspindire catre cei cu muzica country/folk,pop -vodevil....muzica usoara.. Nu sunt primi nici ultimi care fac asemenea adaptari . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dicu Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 na atunci...fara nicio suparare si maxim de respect..titlu trebuia sa fie prelucrare black hole sun ...foarte bun gasit termenu prelucrare ...cheers Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad_cozma Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 (edited) faza asta cu cover-ele e foarte discutabila.... cover-uri de astea asa inedite, interpretate altcumva decat sunt initial au doar un farmec tehnic...adica surprinde interpretarea....eu sunt de parere ca atunci cand faci un cover trebuie sa transmiti si ideea piesei in sine Pai, ca si in poezie, poti gasi mai multe idei in piese si poti sa le dai noi intelesuri. Exemple sunt multe din melodiie lui Dylan - e.g. "All along the watchtower" sau "Knocking on heaven's door". Coverurile trebuie sa fie inedite, si doar ca exercitiu ar trebui incercata imitarea originalului ca si idee si mod de exprimare. Cel mai sugestiv este cazul picturii, unde reluarea temei sau tabloului cat mai aproape de varianta originala se considera un fals, avand valoare mai mare inovatia personala. Un alt exemplu - Las Meninas: Edited February 5, 2010 by vlad_cozma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts